... само в америка или?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
... само в америка или?
прочетох ето това:
http://www.dispatch.com/content/stories ... saved.html
в първия момент си викам- тия са пародия на хора и това може да стане само в америка... но после се замислих - това само в америка ли може да стане? и най-общо казано- тия пичове в правото ли са си или ... не?
казуса на кратко- някакви двама си карат и виждат една броня и фарове край дупка в мантинелата и пушек в дерето. слизат, търчат надолу, намират горящ малък хамър и жена в него притисната вика за помощ. борят се и успяват да я извадят. случая добива някаква известност, споменават ги за героичната постъпка и тн.
след 2 години разбират че жената всъщност е тръгнала била да се самоубива и те са я спасили. единия още има кошмари и натравяния от пожара, другия и той не е много в час.... и завеждат дело за телесни повреди за по $25к всеки.
идеята е, че поне единия от тях не е имал здравна застраховка и е натрупал разходи по лечението си.
сега- почти всички щати имат закон за "добрия самарянин" които оневинява автоматично хората участващи във спасяване (спасяващи и спасявани) при "добронамерено" спасяване... с едно малко изключение - че ако спасявания е изпаднал в опасната ситуация поради безрасъдство или други подобни причини (демек сам си е виновен) спасителите ако пострадат могат да съдят спасявания по-късно.
та въпроса ми е - тези двамата - прави ли са или не?
http://www.dispatch.com/content/stories ... saved.html
в първия момент си викам- тия са пародия на хора и това може да стане само в америка... но после се замислих - това само в америка ли може да стане? и най-общо казано- тия пичове в правото ли са си или ... не?
казуса на кратко- някакви двама си карат и виждат една броня и фарове край дупка в мантинелата и пушек в дерето. слизат, търчат надолу, намират горящ малък хамър и жена в него притисната вика за помощ. борят се и успяват да я извадят. случая добива някаква известност, споменават ги за героичната постъпка и тн.
след 2 години разбират че жената всъщност е тръгнала била да се самоубива и те са я спасили. единия още има кошмари и натравяния от пожара, другия и той не е много в час.... и завеждат дело за телесни повреди за по $25к всеки.
идеята е, че поне единия от тях не е имал здравна застраховка и е натрупал разходи по лечението си.
сега- почти всички щати имат закон за "добрия самарянин" които оневинява автоматично хората участващи във спасяване (спасяващи и спасявани) при "добронамерено" спасяване... с едно малко изключение - че ако спасявания е изпаднал в опасната ситуация поради безрасъдство или други подобни причини (демек сам си е виновен) спасителите ако пострадат могат да съдят спасявания по-късно.
та въпроса ми е - тези двамата - прави ли са или не?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Re: ... само в америка или?
ако е била някоя кучка ,прави са , но ако е била някой човечец ,дето е изпаднал в депресия от редица проблеми без видим шанс за разрешаване не са прави.
П.п. а и в крайна сметка --- отиваш да спасяваш а не да търсиш пари /какво като ще се самоубива/ ,щом е пробвала пак ще пробва
П.п. а и в крайна сметка --- отиваш да спасяваш а не да търсиш пари /какво като ще се самоубива/ ,щом е пробвала пак ще пробва
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Абе, едно е да кажеш "има наранявания и кошмари", ама други работи пише в статията! Единия получава проблеми в белите дробове, а доколкото знаем от дебелите книги при получаване на белодробна недостатъчност смъртността е над 80%, а другия прекарва 3 седмици в реанимация!
Сега предполагам, че иска ще е към застрахователната компания на жената, за да се покрият болничните им разходи!
Бе тъмна история, но все пак са спасили живота на жената! От тук натам, каквото и да направят - е, ебаси! ПП. Те не са й предявили сметката за спасяване като ултиматум - или плащаш или умираш, ами са я спасили!
Сега предполагам, че иска ще е към застрахователната компания на жената, за да се покрият болничните им разходи!
Бе тъмна история, но все пак са спасили живота на жената! От тук натам, каквото и да направят - е, ебаси! ПП. Те не са й предявили сметката за спасяване като ултиматум - или плащаш или умираш, ами са я спасили!
Без страх, без спирачка!
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Ако спасяваш - спасявай, ако те е грижа за теб и после ще съдиш - бягай.
Т'ва и в България не може да се случи
Т'ва и в България не може да се случи

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtes ... u_nas.html
може да се обиждаме, едни други като народи, но когато сме в беда винаги ще си помагаме. Това е тук в България и Балканския полуостров, америка нито ще я стигнем някога, нито пък ще станем като тях...
може да се обиждаме, едни други като народи, но когато сме в беда винаги ще си помагаме. Това е тук в България и Балканския полуостров, америка нито ще я стигнем някога, нито пък ще станем като тях...

ми не,според мен не са прави да търсят компенсация..
жената е викала за помощ, което обезсмисля опита за самоубийство...т.е. вероятно тя наистина е имала нагласата да се самоубие, но в момента когато са я открили е имала нужда от помощ и хората са откликнали на тоя зов...предполага се, че са били наясно, че може да пострадат, да загинат дори в опита за спасяването и и въпреки това са се притекли на помощ
и да, мисля, че това може само в Америка да се случи
не знам защо, но се сетих за този случай... http://www.legaltheory.org/index.php?rid=27&id=2
жената е викала за помощ, което обезсмисля опита за самоубийство...т.е. вероятно тя наистина е имала нагласата да се самоубие, но в момента когато са я открили е имала нужда от помощ и хората са откликнали на тоя зов...предполага се, че са били наясно, че може да пострадат, да загинат дори в опита за спасяването и и въпреки това са се притекли на помощ
и да, мисля, че това може само в Америка да се случи

не знам защо, но се сетих за този случай... http://www.legaltheory.org/index.php?rid=27&id=2

- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
в испания съ6то няма6 право да се прави6 на герой
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
ех тея америкаски закони
някои винаги са ме изумявали
най-вероятно може да се случи и в друга държава,но не и в БГ,тук няма кой да го приеме тва на сериозно.И честно казано,за мен е даже смешно.Никой не ги е заставил да спасяват жената.Направи ли са своя избор и е логично да си носят последствията от действията.Интересно ми е доброволците от 11 септ дали осъдиха някой
а кой е виновен,че нямат здравна застраховка 

magareto_yori написа:Интересно ми е доброволците от 11 септ дали осъдиха някой
да... в момента дори текат няколко огромни дела за изплащане на "вредни" и покриване на разходите по лечението на доброволците дето се изтровиха като спасяваха на 9/11...
аз съм раздвоен по темата- затова и реших да я пост-на...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
за доброволците не съм на ясно въобще,но там съм сигурен,че има и такива ,които са със застраховки и пак ядът дървото от американското здравеопазване.там е гнусна работа и не пожелавам на никой да го изпитва.За тях честно казано мисля,че е редно не някой друг,а държавата да поеме разходите по здравните им борчове.Просто така е редно от чиста човешка гледна точка.
А теб кое те раздвоява по случая?
А теб кое те раздвоява по случая?
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Тая глава на раменете за какво е? Според мен всеки който би искал обещетение за нещо такова го прави от алчност. Друг е въпроса ако се наложи някакво лечение и затова са нужни пари, само с това съм съгласен.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
случаят е доста интересен, но според мен - безпочвен, те са можели да преценят дали няма да има негативни последствия за тях, нали? по тази логика ако някой от некадърност си изкълчи глезена, докато търчи към пострадалата, пак ли тя следва да се подведе под отговорност?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2