Навигация и скорост
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Навигация и скорост
Питането ми е породено от факта, че по време на движение винаги навигацията ми показва точно с 8-10км по бавна скорост. Това е констатирано и от приятел. Въпроса ми е кое би трябвало да е правилното показанието - от навигацията или от километража?
п.с. въпроса е от чисто любопитство

п.с. въпроса е от чисто любопитство

Re: Навигация и скорост
От навигацията освен ако не си със стоковият размер джанти и гуми въпреки,че и навитата бъркат предполагам. 

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
аз съм с 14-ки на е30, колегата е е36 със 17-ки.
Навигацията разбира се. Умишлено се правят на всички коли километражите да показват с малко повече, от бмв-тата които съм засичал, разликата е от 5-8 км/ч в + на километража. На един пасат, дето е с жило, даже при максимална скорост 200км/ч по километраж, реалната му беше 170
Не беше доволен и каза, че навигацията е ташак 

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
аз съм с 16-ки и показва точо това, което Dpy обеснява - 5 до 12-15 км/ч в час по-малко от километража, според скоростта ... на 50км/ч разминаването е около 2 ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
разминаването е %
и зависи от гумите

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
километражите винаги показват повече, демек при 95 км/ч реални ти показва 100, т.е. около 5% изменение, ако диаметъра на гумите ти е по-малък разликата става по-голяма, ако е по-голям диаметъра разликата намалавя, даже ако си прекалил може и да стане обратното - да караш по-бързо отколкото ти показва

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Карам е36 със 195/65/15 и навигацията ми изкара 98км/ч. при 100 по скоростомер, което потвърди впечатленията ми от това, което бях чел. Отклонението нараства пропорционално. Има марки автомобили, чиито скоростомери са значително по-неточни както каза dpy.
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
имам познат завършил корабна навигация и ми сподели преди малко, че и в най-прецизните навигационни уреди винаги има грешка, а камо ли в тези за масова употреба и че по-верния резултат би трябвало да е скоростомера. а може истината и да е някъде посредата...
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
И според мен навигацията показва по-точно скоростта... И при мен отклонението е 5-8 км/ч... /Това и за Е90-ката - с две различни навигации, и двете коли с 18-ки/. А някой ще изкара ли някво доказателство, че масово правят скоростомерите да покават по-ниска скорост... Щото само съм го чувала 

Последна промяна Apassionata на 03 Авг 2011, 23:14, променена общо 1 път
- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
Apassionata написа:И според мен навигацията показва по-точно скоростта... И при мен отклонението е 5-7 км/ч... /Това и за Е90-ката - с две различни навигации, и двете коли с 18-ки/. А някой ще изкара ли някво доказателство, че масово правят скоростомерите да покават по-ниска скорост... Щото само съм го чувала
по - висока показват

и печели награди с него
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
скороста по гпс е абсолютно вярна в 99% от случаите. аз лично съм сравнявал джобен гпс със професионални гпс-и на няколко самолета и са верни до десета от възла.
това със скоростомерите да показват повече идва от така наречената "winter tire calibration" което е корекция за да бъде верен спидометъра когато с сложат по-високи (диаметър) зимни гуми. за "нещастие" когато се сложат летните - спидометъра сочи по-високо защото са с по-малък диаметър. това е легален казус защото няма проблем спидометъра да сочи верно или по-високо, но има проблем (ще ги изкарат виновни при катастрофи) ако сочи по-малко от реалната скорост (което би се случило ако е верен с летни, но сочи по-малко като колата е със зимни).
това със скоростомерите да показват повече идва от така наречената "winter tire calibration" което е корекция за да бъде верен спидометъра когато с сложат по-високи (диаметър) зимни гуми. за "нещастие" когато се сложат летните - спидометъра сочи по-високо защото са с по-малък диаметър. това е легален казус защото няма проблем спидометъра да сочи верно или по-високо, но има проблем (ще ги изкарат виновни при катастрофи) ако сочи по-малко от реалната скорост (което би се случило ако е верен с летни, но сочи по-малко като колата е със зимни).
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
на Е46 електронният километраж е 1:1 с навигацията (+/- 1км/ч)
стрелката показва съвсем друго
стрелката показва съвсем друго

- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
бтв, като бях със зимните гуми ми показваше 1км/ч разлика при 100км/ч
тва при е30 на 21 лета... сега с летните 6-7км/ч отново при 100км/ч
и двата размера ги има на лепенката с допустимите.. 195/50/15 и 195/60/15, ако на някой му се смята...

и двата размера ги има на лепенката с допустимите.. 195/50/15 и 195/60/15, ако на някой му се смята...

и печели награди с него
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3