Круизи....
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
Круизи....
Става въпрос за работа, не за почивка
Та от известно време съм на вълна "бачкане на кораб"
... Доста мнения посъбрах, от които повечето противиречиви...
Моля, ако някой е ходил да сподели опита си - как е заминал, какво е бачкал и колко му е струвало заминаването
Поздрави на всички!

Та от известно време съм на вълна "бачкане на кораб"

Моля, ако някой е ходил да сподели опита си - как е заминал, какво е бачкал и колко му е струвало заминаването

Поздрави на всички!

- Божил|Божилов
- кандидат ентусиаст
-
Re: Круизи....
Предстои ми заминаване на 25 август... Става въпрос за Америка.Грубо ми излезе около 2000лв всичко.Виза,медицински прегледи,комисионни,билет до Маями и т.н...

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
имам приятел,който бачка на американски круиз и е много доволен.замина с няква русенска фирма ако не се лъжа.вече може би 5 години бачка и не смята да спира.парите и условията са му добри.Казвал ми е,че европейските не са оферта.Според мен евентуално скандинавските круизове,дето са по норвежките фиорди ще са оферта,но там задължително ще ти искат някой скандинавски език.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Работил съм 4 години на кораби
Има огромно значение в коя компания работиш, на кой кораб и дори кои дестинации оперира
Т.е. определението "Работа на кораб" е мнооого различно
Нещо като "Ще купувам кола, как е?" - има различни коли
На коя компания отиваш? Сигурно на Карнивал или Роял Карибиън?
Не е важно колко ти струва заминаването, а колко ще изкарваш на месец
За каква позиция кандидатстваш?
Ако знаеш колко подробности има ..... я звънни на 0878 280238 да ти разкажа някои неща че не ми се пише толкова

Нещо като "Ще купувам кола, как е?" - има различни коли
На коя компания отиваш? Сигурно на Карнивал или Роял Карибиън?
Не е важно колко ти струва заминаването, а колко ще изкарваш на месец

За каква позиция кандидатстваш?
Ако знаеш колко подробности има ..... я звънни на 0878 280238 да ти разкажа някои неща че не ми се пише толкова

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Сподели опита си де,може да е от полза и на други 

- Божил|Божилов
- кандидат ентусиаст
-
Карнивал... Колко ми струва заминаването го написах,защото колегата попита
Позицията е bar-waiter. Просто по-хубава за сега няма...

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Много компании, но най-важното е на каква позиция се качваш....има ли типс, няма ли.... и не навсякъде има промоции.
Ако праскаш английски добре, ако имаш опит като сервитьор или барман(и си добър!).. ше падат пари...
кабин стюард - също ,но едва ли си го работил точно тва , така че почваш от нулата.
В последно време забелязвам, че доста добри пари се взимат в машината( мотористи, фитери,електришъни, хладилни техници.... механик разбира се....и т.н., но пак зависи от компанията.
Успех
Ако праскаш английски добре, ако имаш опит като сервитьор или барман(и си добър!).. ше падат пари...
кабин стюард - също ,но едва ли си го работил точно тва , така че почваш от нулата.
В последно време забелязвам, че доста добри пари се взимат в машината( мотористи, фитери,електришъни, хладилни техници.... механик разбира се....и т.н., но пак зависи от компанията.
Успех

- audi_bulgarian
-
-
Така е! Много оферти и много фирми
Аз лично ще се ориентирам за кораби в Средиземноморието, защото като видях колко струва само билетът до Маями и
Просто не бих рискувал МНОГО за първия път...Вече за 2-ри, 3-ти и т.н. си е нормално, но не и за фърст-таймър
Доста компании предлагат подобни екскурзии (и съответно търсят работници), като се почне от Истанбул и се стигне до Скандинавските страни
п.с.Благодаря на всички за мненията и специално на колегата Божилов

Аз лично ще се ориентирам за кораби в Средиземноморието, защото като видях колко струва само билетът до Маями и

Просто не бих рискувал МНОГО за първия път...Вече за 2-ри, 3-ти и т.н. си е нормално, но не и за фърст-таймър

Доста компании предлагат подобни екскурзии (и съответно търсят работници), като се почне от Истанбул и се стигне до Скандинавските страни

п.с.Благодаря на всички за мненията и специално на колегата Божилов

- barty
- старши ентусиаст
-
Пак ти казвам: не гледай билета колко струва! Повечето компании в Европа, наемащи българи, румънци, украйнци са гола вода!
Но, направи един контракт на някаква по-обикновенна гемия да видиш за какво става въпрос и тогава кандидатствай за Роял Карибиън или Карнивъл
Запомни следните неща:
1. Трябва да си пълен професионалист! Т.е. в занаята да имаш много знания и умения, да го работиш с желание
2. Английския трябва да ти е на много добро ниво. Знанието на испански, френски или немски е огромен плюс.
3. Да си много дисциплиниран!!!!!!!!
4. Винаги учтив и усмихнат, дори когато ти се плаче
А такива моменти не липсват
5. Трябва да си контактна личност, да можеш да завързваш приятелство. На кораба ще се сблъскаш с всякакви хора, като на повечето неможеш да разчиташ.
6. Не си носи много багаж! Няма място, а и няма да ти трябва! Най-важното е:
- здрави, удобни, шити а не лепени обувки! От солената вода се разлепват. Вземи и резервни връзки за обувки.
- чисто бели маратонки!
- удобни чорапи
- чехли и джапанки
- паста за зъби, прибори за бръснене и други подобни за поне 2 месеца! Не се знае кога ще можеш да си купиш!
- по-обикновенни лекарства, но не много
- никакви бижута, злато, пръстени и други!
7. Прегледай си зъбите! Зъбобола е огромен проблем по корабите! Няма зъболекари а и лечението е трудно и скъпо.
8. Превеждай си парите по сметка в БГ, не дръж кеш в кабината! Ако имаш повече от 500 ги дръж винаги в себе си! Много удачно е наличието на скрити джобове, или други тайни места за пари. Аз лично имах пояс под ризата и там си държах парите
9. Вземи си много и дебели книги за четене! Отначало ще ти е интересно да обикаляш по пристанищата но много скоро ще те налегне умора и ще искаш да си почиваш! четенето е едно добро занимание по време на почивка, както и спането!
10. Внимавай какво ядеш и колко! Храната е в изобилие но масово се страда от запек
11. Вземи вестници за българите на кораба
12. Не се увличай да пътуваш с години! Много хора немогат да се откъснат от корабите, губят си средата в БГ и после са трудно адаптиращи се.
Сигурно има и друго но сега не се сещам
Но, направи един контракт на някаква по-обикновенна гемия да видиш за какво става въпрос и тогава кандидатствай за Роял Карибиън или Карнивъл

Запомни следните неща:
1. Трябва да си пълен професионалист! Т.е. в занаята да имаш много знания и умения, да го работиш с желание
2. Английския трябва да ти е на много добро ниво. Знанието на испански, френски или немски е огромен плюс.
4. Винаги учтив и усмихнат, дори когато ти се плаче

5. Трябва да си контактна личност, да можеш да завързваш приятелство. На кораба ще се сблъскаш с всякакви хора, като на повечето неможеш да разчиташ.
- здрави, удобни, шити а не лепени обувки! От солената вода се разлепват. Вземи и резервни връзки за обувки.
- чисто бели маратонки!
- удобни чорапи
- чехли и джапанки
- паста за зъби, прибори за бръснене и други подобни за поне 2 месеца! Не се знае кога ще можеш да си купиш!
7. Прегледай си зъбите! Зъбобола е огромен проблем по корабите! Няма зъболекари а и лечението е трудно и скъпо.
8. Превеждай си парите по сметка в БГ, не дръж кеш в кабината! Ако имаш повече от 500 ги дръж винаги в себе си! Много удачно е наличието на скрити джобове, или други тайни места за пари. Аз лично имах пояс под ризата и там си държах парите
9. Вземи си много и дебели книги за четене! Отначало ще ти е интересно да обикаляш по пристанищата но много скоро ще те налегне умора и ще искаш да си почиваш! четенето е едно добро занимание по време на почивка, както и спането!
10. Внимавай какво ядеш и колко! Храната е в изобилие но масово се страда от запек
12. Не се увличай да пътуваш с години! Много хора немогат да се откъснат от корабите, губят си средата в БГ и после са трудно адаптиращи се.

пичове, това е супер интересно, разкажете повече?
качете и малко снимки от пътуванията, които сте имали
качете и малко снимки от пътуванията, които сте имали
No bling at the Ring
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
barty написа:Пак ти казвам: не гледай билета колко струва! Повечето компании в Европа, наемащи българи, румънци, украйнци са гола вода!
Но, направи един контракт на някаква по-обикновенна гемия да видиш за какво става въпрос и тогава кандидатствай за Роял Карибиън или Карнивъл![]()
Запомни следните неща:
4. Винаги учтив и усмихнат, дори когато ти се плачеА такива моменти не липсват
![]()
- чисто бели маратонки!
- удобни чорапи
- чехли и джапанки
Много точно казано,всяка една от точките, бих посъветвал всички които им се занимава с това да ги спазят - личи си че човекът е врял и кипял по круизите. Въпреки че и в частният сектор има работа - на една яхта също могат да се изкарват добри пари така че и това е вариант

- audi_bulgarian
-
-
А някой да е чувал нещо за Invermore Shipping Ltd
Разбрах, че са Словенска фирма и правили интервюта в София....Някой да е имал взимане-даване с тях или инфо
Това им е страничката - http://www.invermoreshipping.si/
Разбрах, че са Словенска фирма и правили интервюта в София....Някой да е имал взимане-даване с тях или инфо

Това им е страничката - http://www.invermoreshipping.si/

Божил|Божилов написа:Карнивал... Колко ми струва заминаването го написах,защото колегата попитаПозицията е bar-waiter. Просто по-хубава за сега няма...
AtoZ manning

Като цяло,трябва да се заредиш с много търпение нерви и всички документи и сертификати.Трудно е заминавамето,освен комисионните често се случва да искат и парички под масата и все пак нищо да не стане

- barty
- старши ентусиаст
-
Най-добре е да търсиш агенции в чужбина
Има сайтове в Германия, Хърватска и други, където условията и комисионните са много по-добри от нашите
Последният път заминах с агенция от Хановер / Германия /, като всичко ми струваше 0лв
Платих си пътя до Германия естествено, както и медицинските, сертификатите и другите документи
Компанията ми пое билетите за самолета, както и комисионната на агенцията

Има сайтове в Германия, Хърватска и други, където условията и комисионните са много по-добри от нашите

Последният път заминах с агенция от Хановер / Германия /, като всичко ми струваше 0лв

Платих си пътя до Германия естествено, както и медицинските, сертификатите и другите документи
Компанията ми пое билетите за самолета, както и комисионната на агенцията

на този свят има два вида клиенти- такива дето дават бакшиши и такива дето не дават.
американците са единствените дето дават общо взето съм забелязал. и затова може света да ги мрази, но американските туристи всички много ги обичат щото американците нали са тикви и тесногледи- налагат винаги едно 15% отгоре като бакшиш което си е стандарта за тях.
аз на круизове не съм стъпвал, но ако персонала прави пари от бакшиши- трябва да се ориентирате към компании/кораби които изходната им точка е америка... щото един вид- там са американците
американците са единствените дето дават общо взето съм забелязал. и затова може света да ги мрази, но американските туристи всички много ги обичат щото американците нали са тикви и тесногледи- налагат винаги едно 15% отгоре като бакшиш което си е стандарта за тях.
аз на круизове не съм стъпвал, но ако персонала прави пари от бакшиши- трябва да се ориентирате към компании/кораби които изходната им точка е америка... щото един вид- там са американците

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2