поредната тема за кола
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
поредната тема за кола
около есента ми предстои покупка на първта лична кола, ама аз като приказката за бързата кучка, ми е много нетърпеливоо и съм запалил още сега да си харесам мпс-то
лична, лична, колко да е лична, пак ми трябва да я товаря с разни тежки и обемести чакърлъци и за това бленувата е60 530d отпада, освен ако не е комби, спрял съм се на следните до макс 20к, като качеството е приоритет номер едно
x3, чувал съм че е много безпроблемна, грам не ме кефи на вид, но, за толкова пари толкова, ще го преглътна в името на качестваната сглобка?!
х5 E53, много радва, не се кефя на мутрите, ама х5-цата, е като х3 на стероиди :
, от доста хора съм чувал, че постоянно нещо се чупи и трябва да имаш едни 5хил.лв в жабката за ремонти всяка година
Nissan navara, тва ми върши най-много работа и най-много ме радва, но същите истории с жабката, само че х2
Volvo xc90 d5, грозно, мудно и сигурно, перфектно за работа, не и за забавления, остава да е безпроблемно и скачам в него
Touareg r5, супер як! (мразя vw), нещо ми говори обаче, че ще си продам бъбрека да го поддържам
7-ца e65, ако не ме беше срам да я използвам и за работа, на момента се навивам, ама не мога да си представа да сгъна задните седалки и да я натоваря като кади, отделно предполагам е най-скъпото бмв за поддържане?
всякви малки паркетници като х-трайл, рав4, изобщо не влизат в класацията, за дамско грозно джипче вече има х3, в краен слуай една toyata hilux или 530 комби (мнооого грозна) и вс1чко си идва на мястото

x3, чувал съм че е много безпроблемна, грам не ме кефи на вид, но, за толкова пари толкова, ще го преглътна в името на качестваната сглобка?!
х5 E53, много радва, не се кефя на мутрите, ама х5-цата, е като х3 на стероиди :

Nissan navara, тва ми върши най-много работа и най-много ме радва, но същите истории с жабката, само че х2
Volvo xc90 d5, грозно, мудно и сигурно, перфектно за работа, не и за забавления, остава да е безпроблемно и скачам в него
Touareg r5, супер як! (мразя vw), нещо ми говори обаче, че ще си продам бъбрека да го поддържам
7-ца e65, ако не ме беше срам да я използвам и за работа, на момента се навивам, ама не мога да си представа да сгъна задните седалки и да я натоваря като кади, отделно предполагам е най-скъпото бмв за поддържане?
всякви малки паркетници като х-трайл, рав4, изобщо не влизат в класацията, за дамско грозно джипче вече има х3, в краен слуай една toyata hilux или 530 комби (мнооого грозна) и вс1чко си идва на мястото

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Re: поредната тема за кола
Колега...за Тойотата Хайлукс мога да кажа от лични наблюдения че е много здрава и много носи на товарене...карах такава...и за 25 000 км предимно градско и то натоварена само едно гуми и един съединител замина...нищо друго понея не мръдна...и специално Д4Д е страшен.. 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
нисаните са безмислено назобени за целите си... по-добре хайлукс или л200...
ее hilux-a е за товарене на камъни, шегувах се
+ тва хубавите са много повече от 10хил.евро
по-скоро съм се ориентирал към волвото, щото е доста по-голямо от х3-ката, но чета че имали някъв проблем със скоростната кутия

по-скоро съм се ориентирал към волвото, щото е доста по-голямо от х3-ката, но чета че имали някъв проблем със скоростната кутия
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Макс 20000лв ли казваш? Тогава не знам що спрягаш Х3-ки и Х5-ци... първото е невъзможно, второто ще е много зле... а Е60 530d комби за 20000лв ще е някъв гробник... или десен волан.... или аз нещо не схващам за кво иде реч... 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
що не уточниш к'во толкова ще товариш... това "обемисти" явно не е проблем, щом си се спрял на тея модели, ама това "тежки" е много разтегливо понятие- аз под тежки разбирам 300+ кила... че на моменти и половин тон съм товарил в комби... Аз все си мислех, че за товарене се взима баничарка, пикап, голям бус или в краен случай комби- това което най-пасва на нуждите, но джип
ПС: никога няма да го разбера това- купуваш свестен джип за 20 бона за да го товариш
има и един проблем в цялата работа- с какво ще си вършиш работата когато тоя джип влезе за 2-3 дена в сервиза
да не говорим за 1-2 седмици престой там и хич не споменаваме за цените за поддръжка...
ПС2: дано не се окаже и тая тема като темите на градския за избор на кола...

ПС: никога няма да го разбера това- купуваш свестен джип за 20 бона за да го товариш

ПС2: дано не се окаже и тая тема като темите на градския за избор на кола...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
След 20 години каране на над десет коли втора употреба стигнах до извода, че се взема тази кола, която е в най-добро състояние. И стара кола се взема, когато ти изпадне някоя изгодна. Иначе гледаш, гледаш и накрая ти писне и вземеш някоя бракма, защото вече ти се гади от продавачи и барутници. Дръж си парите и се оглеждай за нещо...Изпадат и евтини и здрави коли, на закъсали ялови бизнесмени шопари, на чалгарки - к**ва останали без спонсор, на нещастни комарджии и разни други.
казах 20 щот съм скръндза по душа..!!!
х5 от тази година с панделка да ми го дават,не го взимам!!волво-то със 163кончета е мъртвец въпреки тва радва и ако нямаше толкова лоши отзиви за скоростната кутия бих се замислил. ms искаш ли да ти пратя годишен отчет??
карам баничарка и знаеш ли как се качва мацка в баничарка? никак
на мен ми трябва кола 2в1, а не само за товаране или само за возене

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Без глупости, моля, за да няма изненадани от BAN-ове...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
acer написа:... ms искаш ли да ти пратя годишен отчет??карам баничарка и знаеш ли как се качва мацка в баничарка? никак
на мен ми трябва кола 2в1, а не само за товаране или само за возене
може, но само ако е придружен с поне 2 кашона блек буш, че мразя да чета толкова цифри и искам вредни

а как се качва мацка в баничарка ли питаш- лесно се качва... ама ти и тука обърка нещата малко- жена се качва и в Жигули, тъпа кифла обаче се качва в кола за 20 бона минимум... и то най-простите кълват на коли за такива цифри...
Сега по темата- питах сериозно к'ви тежести ще разнасяш

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
вземи си нормална кола за 15к и една баничарка за 5к или парите разделени в каквато пропорция за теб са важни нещата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Какво значи тежко?
Джип или Ван? (малко не свързвам луксозен джиБ с товарене?) Или пикат...
Хубави Х5-ци, Х3-ки, Е60-ки за до 20хил (че и 4 - 5хил отгоре) няма много.
Джип или Ван? (малко не свързвам луксозен джиБ с товарене?) Или пикат...
Хубави Х5-ци, Х3-ки, Е60-ки за до 20хил (че и 4 - 5хил отгоре) няма много.

бате
не намирам нищо общо между колата, която караш и мацките
ако живееш с тази идея вървиш в грешна посока
не намирам нищо общо между колата, която караш и мацките
ако живееш с тази идея вървиш в грешна посока
No bling at the Ring
всеки гледа от различна тераса, за теб 20к може да са много за друг да е месечната му вноска
да си купиш кола без гаранция е като да нямаш здравна осигуровка, на най-добрия ми приятел волвото на баща му изпатка двигателя на 50хил.км-фабричен дефект 5 месеца без кола, после патфайндъра на друг 3 месеца ремонт. като нямаш пари за нова кола, не става да хвърлиш боб и на която падне, е става де, ама после ще си на бобена диета да си събереш пари за тико и съответно идеята на темата ми беше да събера достатъчно информация коя кола от изброените е най-надежна
пс, тежко е 400кг + още 3ма
пс2, поне малкоо неудобно не ли ви стана да ми държите сметка, кво да правя с колата си, кого и какво да возя? аз на ваше място бих се почувствал много тъпо да се бъркам където не ми е работа (тва го пренаписах 3 пъти да прозвуча по-меко)

да си купиш кола без гаранция е като да нямаш здравна осигуровка, на най-добрия ми приятел волвото на баща му изпатка двигателя на 50хил.км-фабричен дефект 5 месеца без кола, после патфайндъра на друг 3 месеца ремонт. като нямаш пари за нова кола, не става да хвърлиш боб и на която падне, е става де, ама после ще си на бобена диета да си събереш пари за тико и съответно идеята на темата ми беше да събера достатъчно информация коя кола от изброените е най-надежна
пс, тежко е 400кг + още 3ма
пс2, поне малкоо неудобно не ли ви стана да ми държите сметка, кво да правя с колата си, кого и какво да возя? аз на ваше място бих се почувствал много тъпо да се бъркам където не ми е работа (тва го пренаписах 3 пъти да прозвуча по-меко)
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3