Книжки на 16 ?
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Книжки на 16 ?
Вие какво ще кажете?
http://www.vipzona.bg/VIP-zona/novini/2764----16-----
http://www.vbox7.com/play:92ba62420a
Възможността младежи да карат автомобил още на 16-годишна възраст в присъствието на родител ще ги направи по-опитни шофьори. Това заяви на пресконференция Емил Харалампиев - заместник-председател на Националния автоинстуктурски съюз. Според него ако сега не се промени нормативната уредба за подготовката на млади водачи на МПС, Европа ще ни принуди да го направим най-късно до пет години.
Харалампиев посочи, че е по-добре младежите да карат шофьорски курс още на 16, защото на 18 години те имат абитуриентски балове и кандидатстудентски изпити, и става "натрупване", ако в тази възраст карат и шофьорски курс. Съзнанието на 16-годишните много повече се поддава на моделиране, а когато родителят е две години до собственото си дете, когато то шофира, след като е изкарало пълния курс на обучение, то това би имало по-голям ефект от един обикновен шофьорски курс, заяви Харалампиев, цитиран от БТА.
Той добави, че това е опитът на водещите европейски страни - Великобритания, Швеция, Дания, а в Полша такава практика на обучение има вече от десет години. Данните от тези страни показват, че с 40 процента по-малко са произшествията на млади водачи, които са преминали през такъв вид обучение, отчете представителят на автоинструкторския съюз.
Емил Харалампиев заяви, че получаването на книжка от младите водачи може да се обвърже с изминаването на определени километри (например 3000) в присъствието на родител, или с определени часове зад волана (от 50 до 120 часа) като за това да свидетелстват самите родители.
Младежите пък да могат да управляват автомобил в присъствието на родител само ако родителят е изряден шофьор, смятат автоинструкторите. Според Харалампиев шофьорските курсове не са просто бизнес, а са вид обучение, но недобросъвестни фирми са свалили драстично цените и не предлагат качествена услуга.

http://www.vipzona.bg/VIP-zona/novini/2764----16-----
http://www.vbox7.com/play:92ba62420a
Възможността младежи да карат автомобил още на 16-годишна възраст в присъствието на родител ще ги направи по-опитни шофьори. Това заяви на пресконференция Емил Харалампиев - заместник-председател на Националния автоинстуктурски съюз. Според него ако сега не се промени нормативната уредба за подготовката на млади водачи на МПС, Европа ще ни принуди да го направим най-късно до пет години.
Харалампиев посочи, че е по-добре младежите да карат шофьорски курс още на 16, защото на 18 години те имат абитуриентски балове и кандидатстудентски изпити, и става "натрупване", ако в тази възраст карат и шофьорски курс. Съзнанието на 16-годишните много повече се поддава на моделиране, а когато родителят е две години до собственото си дете, когато то шофира, след като е изкарало пълния курс на обучение, то това би имало по-голям ефект от един обикновен шофьорски курс, заяви Харалампиев, цитиран от БТА.
Той добави, че това е опитът на водещите европейски страни - Великобритания, Швеция, Дания, а в Полша такава практика на обучение има вече от десет години. Данните от тези страни показват, че с 40 процента по-малко са произшествията на млади водачи, които са преминали през такъв вид обучение, отчете представителят на автоинструкторския съюз.
Емил Харалампиев заяви, че получаването на книжка от младите водачи може да се обвърже с изминаването на определени километри (например 3000) в присъствието на родител, или с определени часове зад волана (от 50 до 120 часа) като за това да свидетелстват самите родители.
Младежите пък да могат да управляват автомобил в присъствието на родител само ако родителят е изряден шофьор, смятат автоинструкторите. Според Харалампиев шофьорските курсове не са просто бизнес, а са вид обучение, но недобросъвестни фирми са свалили драстично цените и не предлагат качествена услуга.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Книжки на 16 ?
ще стане мазало, ако няма затвор за липса на родител и каране... тва ще стане...
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Като стане тежка катастрофа и се почват - книжките на 21, не знам си какво, успокои се малко обстановката, няма тежки ПТП-а и се започва обраното - на 16 години с придружител, пълни глупости! Не ги виждам онези с прическите и розовите тениски зад волана и на 30 години...
Последна промяна BorisBMW на 06 Авг 2011, 12:46, променена общо 1 път
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Ами аз съм за, ама дали е добра идея да са с придружител от 16 до 18 или от 18 до 20 ... май второто ми се струва по-добре. При мен лично баща ми една година не ме пускаше да карам сам, винаги с него(освен когато "крадвах" колата да повозя приятелки и приятелчета) и мога да кажа, че ми беше доста полезна тази година, когато до мен се вози човек с 30 години стаж зад волана. Взех книжка на 18, както доста мои съученици тогава. На някои от тях вечерта вече им даваха да си джиткат с колите, но то не бяха ПТП-та, актове, глоби и кво ли още не. Сега след 5г. нито глоби, нито актове нито ПТП-та имам(да чукам на дърво).
А относно това, дето тоя вика, че се натрупват балове, кск и шофьорски курсове ... е пълна глупост. Нали шофьорския курс е около 30 часа, толкова пък да са съдбовни тия 30 часа за бала и за КСК , че да изтеглят шофьорските курсове 2 години по-рано. Тогава пък се започва алкохола,цигарите, губи се девствеността и на сичкото отгоре и шофьорски курсове ареее на 18 ... и до 20 с мама и тате.
А относно това, дето тоя вика, че се натрупват балове, кск и шофьорски курсове ... е пълна глупост. Нали шофьорския курс е около 30 часа, толкова пък да са съдбовни тия 30 часа за бала и за КСК , че да изтеглят шофьорските курсове 2 години по-рано. Тогава пък се започва алкохола,цигарите, губи се девствеността и на сичкото отгоре и шофьорски курсове ареее на 18 ... и до 20 с мама и тате.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
jordanov написа:Ами аз съм за, ама дали е добра идея да са с придружител от 16 до 18 или от 18 до 20 ... май второто ми се струва по-добре. При мен лично баща ми една година не ме пускаше да карам сам, винаги с него(освен когато "крадвах" колата да повозя приятелки и приятелчета) и мога да кажа, че ми беше доста полезна тази година, когато до мен се вози човек с 30 години стаж зад волана. Взех книжка на 18, както доста мои съученици тогава. На някои от тях вечерта вече им даваха да си джиткат с колите, но то не бяха ПТП-та, актове, глоби и кво ли още не. Сега след 5г. нито глоби, нито актове нито ПТП-та имам(да чукам на дърво).

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Бе не е баш така, поне в моя случай! Значи аз карах 2 години без книжка преди да ида на шофьорските курсове
. След като минах шофьорските курсове, още първите няколко вечери се разхождах из градовете с колата. И провинения нямам, само дето веднъж си бях забравил документите и имах превишена с 20 отгоре. Само това ми е нарушението докато шофирах, като изключим това нямам нито 1 птп или други провинения от шофьрския ми стаж вече близо 3 години. 
П.П 3 години и 5 дни вече

П.П 3 години и 5 дни вече

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз самият след няколко месеца правя 17. Да мерак ми е да имам книжка, карал съм много пъти с баща ми, мисля, че се справям добре. И под каране нямам предвид на МЕТРО или ХИТ или на някой полигон. Но според мен са малко хората като мен и повечето ще се изтрепват. Твърдо против. На 18 и това е.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
randity написа:Аз самият след няколко месеца правя 17. Да мерак ми е да имам книжка, карал съм много пъти с баща ми, мисля, че се справям добре. И под каране нямам предвид на МЕТРО или ХИТ или на някой полигон. Но според мен са малко хората като мен и повечето ще се изтрепват. Твърдо против. На 18 и това е.
Точно това исках и аз да кажа.

П.П. Утре ми е първият час, може и затова също да съм против...

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Говедото си е говедо.Този, който не може да кара на 16, няма да може и на 68 да кара.Някои хора не го разбраха това обаче.Според мен нищо няма да стане за пореден път

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Според ме по добре ще е на 19г да се взима книжка след като има натрупвания на 18г заради балове и изпити...
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Мисля даже на 14г. да им ги дават книжките. Заедно с първата лична карта. Кво? Проблем?
Щом решенията се вземат само заради икономическите интереси на дадени професионални гилдии.
Сополанко на 16 зад волана,тубата в багажника на 50 херца,джама свален,мацките на по 13-14 вътре получават множествени оргазми от кеф-найс ,а?
Аре нема нужда .Една личност дето на тея години не може си издуха носа сама не ми тряя на волана на насрещно идващ автомобил. Аман от криворазбрана демокрация.
Щом решенията се вземат само заради икономическите интереси на дадени професионални гилдии.
Сополанко на 16 зад волана,тубата в багажника на 50 херца,джама свален,мацките на по 13-14 вътре получават множествени оргазми от кеф-найс ,а?
Аре нема нужда .Една личност дето на тея години не може си издуха носа сама не ми тряя на волана на насрещно идващ автомобил. Аман от криворазбрана демокрация.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
HackeD написа:Вие какво ще кажете?![]()
Ще кажа твърдо НЕ! Че и сега понякога ме е страх да карам ,пък какво остава като плъзнат и тийновете по и без това безумните ни пътища ...

plradev написа:HackeD написа:Вие какво ще кажете?![]()
Ще кажа твърдо НЕ! Че и сега понякога ме е страх да карам ,пък какво остава като плъзнат и тийновете по и без това безумните ни пътища ...
А аз ще кажа, че тук в България ще се случи....ако го снимат в някой фантастичен сериал...
На 18 си пълнолетен и съответно носиш пълната наказателна отговорност за действията си- тогава вземаш книгата.
Всичко останало e разтягане на локуми от автоинструктори....
Последна промяна GRIPEN на 06 Авг 2011, 16:20, променена общо 1 път
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Най-добре да премахнат книжките направо,че то на 16 гаджета гониш,тичаш по дискотеките,няма много свободно време.
Пълна простотия,само няколко реда по-надолу има тема за двама невинно загинали от някви псевдо рейсъри и то на 20 и няколко години шоферчета.Аз съм на 16,много ми се кара,изобщо не ме блазнят гонките,смятам се за здраво мислещ и никога не бих заплашил невинен живот,но като си знам приятелите и тяхното мислене,по-добре да ги направят на 21 години,просто в Бг това е немислимо,ся че в Америка им късат гъзовете от глоби и затвори,има от какво да се наплашат,тук в България много неща трябва да се оправят,преди да мислим по този въпрос. 

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
да направат баловете на 20 а книжките да си ги карат на 18 щом им се насабира много на тапунгерите
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4