Спирате ли на пешеходни пътеки ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да ,винаги спирам !
112
70%
Спирам,но рядко !
40
25%
Не ,да се спасява кой както може !
9
6%

Общо гласове : 161
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 08 Авг 2011, 13:13

Здравейте колеги ,ето един пресен пример от днес ,преди малко се върнах от центъра (гр.Варна) ,паркирах си колата с 100 зора в една уличка и реших да пресичам :shock: ,чаках може би около 3-4 минути през които никой не спря за да пропусне пешеходците и след като вече бях се отчаял гледам една кола намили и спря и вътре човека с усмивка направи жест да минем, в този момент имаше две госпожи в близост до мен и едната каза на другата "Добре че е чужденец за да може да минем ,ако беше българин нямаше да спре никога" ,при което аз погледнах номера и гледам RU ****.След това като се прибирах към вкъщи попаднах в задръстване и докато чаках да светне зелено видях как някакъв ван в насрещно движещата се лента спря да пропусне пешеходците ,и пак беше чужденец - мисля че беше Французин.Та въпроса ми е " Спирате ли на пешеходни пътеки ,в случай че виждате че има хора които искат да преминат".
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Re: Спирате ли на пешеходни пътеки ?

Мнение от А.Марчев » 08 Авг 2011, 13:23

Разбира се дори и да видя близо до нея човек винаги намалям с готовност да спирам ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 08 Авг 2011, 13:23

аз си спирам почти винаги, поради това и сериозно се дразня на ентусиасти, които пресичат по платното на 20 метра от пешеходна пътека или подлез ...

но най-тъпият вариант е да спра, хората да тръгнат и вляво да профучи някой рацер ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 08 Авг 2011, 13:32

Почти винаги спирам. И аз се дразня на самоубийци дето присичат не на 20 ами на 5 метра преди/след пешеходна пътека.

А именно да не направя мечешка услуга на някой пешеходец, гледам на по-главните булеварди да спирам "леви гуми в лява лента, десни гуми в дясна" ... просто за да не отнесат някой :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Авг 2011, 13:38

Най-интересно е у майнланд (Пловдив),никой не спира,спирам аз и им давам път да минат,а пешеходците ме гледат с недоверие,мислят че нещо им гласим :mhihi:
Иначе 95% спирам и пропускам,в много теми съм го писал че спирам на пътеки,както и пропускам коли дето излизат от някоя пряка или искат път.

Иначе,сега едно 99% ше кажат че спират и ше ме карат да си метна камера за да записвам всички дето са БМВ и не спират,99% от всички дето съм виждал да карат БМВ в ситуация с пешеходна пътека-не спират

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 08 Авг 2011, 13:39

Аз също съм от Варна и видя ли че има хора искащи да пресекат си спирам и си ги пускам. Но най мразя "тарикатското пресичане". Спреш всичко точно.. а оня ти се влачи като охлюв половин час и те гледа мазно.. Изкарват ми нервичките.. :bang: Иначе варненските пешеходци са с славата на най-безстрашните :mhihi: Това ми го каза софиянец, който като видя колко решително се пресича заключи че сме ненормални самоубиийци! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Авг 2011, 13:39

Като си искал да изразиш възмущението си , защо си пуснал анкета , а не тема ?
Аз глазувах 3тото :kuku:
За пресичането - има си правило - ако човека е стъпил на пешеходната пътека , тогава спираш и чакаш ! Ако стои на тротоара и се оглежда и не знае какво да прави , си караш ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 08 Авг 2011, 13:47

acho.rs написа:Като си искал да изразиш възмущението си , защо си пуснал анкета , а не тема ?

Приятелю ,аз съм пуснал тема и към нея съм добавил анкета в която който иска може да вземе участие или да пише в самата тема ,за да може да видим процентно какво е съотношението на спиращите както и на тези които не спират,колко е достоверна информацията всеки сам за себе си преценява !
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 08 Авг 2011, 13:56

проблема с пешеходците е много наболял, на мен лично ми е писнало да подсвирвам на заблеяни глупаци ходещи по платното защото му е по-широко на някой, на пешеходните спирам винаги, защото всички сме пешеходци в един момент и правилата трябва да се спазват, но пешеходеца не е ли на пешеходна пътека отнася някои клаксон, защото какво му коства да се разходи още 20-30 метра за да мине както трябва. За колите има колчета по тротоарите, явно трябва оградна мрежа и за пешеходците да се слага. и както се налагат глоби за неспрял водач да им прасната по едни 50 кинта и на пешеходците като пресичат неправилно. 8) , лично съм виждал без майтап преди години двама души с пералня на ръце да пресичат цариградско шосе по обяд на окръжна болница.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Авг 2011, 14:17

^ Глоба за не-спрял водач, човече, ти в коя страна живееш? Това и да го видя няма да го повярвам. А хората се шляят по улицата най-често, защото тротоарите са превърнати в паркинги. Абе тука цялото придвижване е баси Джихада, ама от цялата схема пешеходеца е в най-неизгодна позиция.
Последна промяна pampo на 08 Авг 2011, 14:37, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 08 Авг 2011, 14:23

Е.Димитров написа:Най-интересно е у майнланд (Пловдив),никой не спира,спирам аз и им давам път да минат,а пешеходците ме гледат с недоверие,мислят че нещо им гласим :mhihi:
...

не само у Пловдив е така, направило ми е впечатление, че принципно като спра да пусна пешеходци в провинцията и седиме и се гледаме...явно не са свикнали да им дават път :roll:
а пролетта във Велинград един бакшиш щеше да ми мине през краката на пешеходната и даже се подаде до кръста през джама да ми вика да съм гледал къде ходя :shock:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 08 Авг 2011, 14:24

Извън България спирам винаги....
У нас като два пъти ме нацепиха отзад вече се замислям дали да спра...
Скоро си сложих Пернишки парктроник и почнах по-често да спирам :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 08 Авг 2011, 14:26

Спирам винаги, па на каки да не говорим...!
Едно нещо страшно ме ядосва обаче!Защо велосипедистите минават по пеш.пътека КАРАЙКИ кУлелото, а не БУТАЙКИ го както е по закон?Даже както си карат успоредно с мен по шосето, изведнъж решават, че трябва да пресичат и въртии резко по пеш.пътека пред колата!? :kuku: :banghead:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 08 Авг 2011, 14:32

абе вече не могат да се оправдават че тротоарите били превзети от коли, целия център на София е набит с колчета, кефти Солунска, Ангел Кънчев, Стамболийски, Графа, Васил Левски, малките улички като Шести Септември, Крум, Шишман, Позитано и да не изброявам още, това с колите по тротоарите го има по кварталите от стар тип като Лозенец и около централните части, но по центъра кадето трафика е пиков да ми се мандахерцаш по улиците не може. За мен голяма част от пешеходците са изключително нагли и си мислят че вс име позволено. За информация ще ви кажа само че в Рим неможеш да пресечеш на пътека трябва да се съберат една тумба хора и най-смелия да тръгне, тогава спират колите. Не е само тук този манталитет с не спиране на пешеходни пътеки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Авг 2011, 14:39

^я отиди в швейцария,Берн примерно,като стъпиш на асвалта в града и всичко спира,в Цюрих, Женева и Базел е същото...

Следваща

Назад към Извън Темата