Kоя кола има най-малката резервна гума тип "патерица"?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Kоя кола има най-малката резервна гума тип "патерица"?
От няколко дни ровя из нета да търся коя кола има най-малката резервна гума, с цел да ми заема най-малко място в багажника.
Compact (E36 и Е46) имат 15" резервна гума, но пак не е много малка.
Toyota Corolla e със същия размер като на горните.
Засега ми е известно само някой от Голфовете да има малко по-малка джанта, всъщност тя е осезаемо по-малка и е до 50км/ч.
... но не знам кой модел точно, а нямам време да се хвана да ходя по автоморги и да търся...
Ако имате наблюдения, бихте ли споделили. Желателно е да е с 5 болта, ще се направи един фланец и готово, ако е с 4... пак!
Та общо взето търся миниатюрна джанта, която да може да пасне на задния спирачен апарат на 318is.
Засега ми е известно само някой от Голфовете да има малко по-малка джанта, всъщност тя е осезаемо по-малка и е до 50км/ч.
... но не знам кой модел точно, а нямам време да се хвана да ходя по автоморги и да търся...
Ако имате наблюдения, бихте ли споделили. Желателно е да е с 5 болта, ще се направи един фланец и готово, ако е с 4... пак!

Та общо взето търся миниатюрна джанта, която да може да пасне на задния спирачен апарат на 318is.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: Kоя кола има най-малката резервна гума тип "патерица"?
Ем, на пунто 13'-ка е... 4х98, слагал съм я на 4х100...мъничка е.. 

Без страх, без спирачка!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
5x120 няма да намериш
I'm slowly drifting

Не търся 5х120... Ще направя поръчков фланец, но ми се искаше да е с 5 болта поне, че фланците от 5 към 4 болта ми идват тъмна Индия.
Иначе от Пунто не е лоша идея, 13 трябва да влезе на заден апарат при леко изнасяне навън със 20ина мм фланец.
Иначе от Пунто не е лоша идея, 13 трябва да влезе на заден апарат при леко изнасяне навън със 20ина мм фланец.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Виж в Фиат форума, там има много патерички от пунто, за по 10 леа, а също и фланци заводски 10мм, ако ти свършат работа по 5-6 леа са...
О-па, на теб ти треба от 4>5 фланец...Сорка!
О-па, на теб ти треба от 4>5 фланец...Сорка!

Без страх, без спирачка!
Възможно ли е да се направи 5 -> 4 фланец? Разрових се из нета и намирам само един тип 5 към 4.
Punto са на 4х98мм.

Утре ще пробвам да сметна дали е възможно геометрично към 5х120.
Opel или VW нямат ли 5болтова малка гума?
Punto са на 4х98мм.

Утре ще пробвам да сметна дали е възможно геометрично към 5х120.
Opel или VW нямат ли 5болтова малка гума?
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Гоуфовете 4-ки и Алдитата А3 са с 15-ки патерици... 5х100, централния май беше 57мм, ама ше те излъжа..
Без страх, без спирачка!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
13" не знам дали ще ти свърши работа, разликата все пак е сериозна... Ако решиш, че 14" патерица от Фиат/Сеат 4х98 ще ти свърши работа мога да ти дам една дето само я обикалям в мазата, но пък куриера не е без пари и се губи смисъла...
- Mephistofel
- Потребител
-
VW Golf 3 GTI е на 5х100. Не е като да ги няма у нас.
"Дайте ми шест реда,написани от най-честния човек и аз ще намеря в тях за какво да го обеся!" Кардинал Ришельо
http://www.wartime.bg
http://www.facebook.com/wartime.bg
http://www.muzikant.org/
Tribute to Ronnie James Dio -"Rainbow In The Dark" http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
http://www.wartime.bg
http://www.facebook.com/wartime.bg
http://www.muzikant.org/
Tribute to Ronnie James Dio -"Rainbow In The Dark" http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
Mдам, така ще е по-лесно 

И фланеца ще е по-лесен за правене или намиране.
Благодаря, сега ще заритам Голфаджиите в офиса да видим дали ще могат да ми намерят такава.

И фланеца ще е по-лесен за правене или намиране.
Благодаря, сега ще заритам Голфаджиите в офиса да видим дали ще могат да ми намерят такава.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
А тъй като говорим за наистина малка гума и джанта можеш да помислиш за варианта за нормална джанта само ,че от Тико ... Тя е с гума 135R12, 4x114 (ако не се лъжа). Пак минаваш на фланец 4-> 5 болта ,но ти го подхвърлям като идея само .
А също така обръщам внимание на това ,каквато и гума и джанта да избереш ,да обърнеш внимание на товарния индекс на гумата,която ще сложиш да не се окаже крайно неподходяща и да се получат изненади при евентуалното и ползване ...
А също така обръщам внимание на това ,каквато и гума и джанта да избереш ,да обърнеш внимание на товарния индекс на гумата,която ще сложиш да не се окаже крайно неподходяща и да се получат изненади при евентуалното и ползване ...

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Сещам се, че на Опел джантите с четири болта са 4х100 и аз го карах с джанти от Е30. Има и размер 5х120
Monza/Senator---Централен Отвор-69,5---PCD-5x120mm;
Commodore---Централен Отвор- 69,5---PCD-5x120mm;
само трябва да провериш във форума на Опел дали има патерици, защото за Monza/Senator може и да не се предлагат.
Monza/Senator---Централен Отвор-69,5---PCD-5x120mm;
Commodore---Централен Отвор- 69,5---PCD-5x120mm;
само трябва да провериш във форума на Опел дали има патерици, защото за Monza/Senator може и да не се предлагат.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Аз може ли да проявя малко типично българско любопитство и да попитам защо ти е максимално малка резервна гума,какво си замислил ако не е тайна?

8.32
Съвсем просто е. Колата е с газова на мястото на резервната гума. Слизайки от CLK-то, което имаше багажник колкото половинага ми дневна, ми е малко терсене да търкалям стандартната резервна гума на Е36ицата метната в багажника. Едва остава място за 2 малки куфара вътре.
Затова мисля да вкарам малко маниащина и да си спестя малко място, като вътрешната част на гумата да ползвам за пожарогасител, аптечка, ключ за гуми, кабели за ток, вериги и някое малко гедоре.
След това ще си ушия калъф тип "кутия за шапки", което вече съм правил за предната си кола и багажника ще изглежда супер подреден и ретро като стил, примерно в кафяв цвят някакъв...
Аутоинтериор са ми свикнали на лудостите вече
Засега съм на гумата от Голф, да видим дали наистина е малка. Като товар трябва да издържи БМВ-то към 50-100км каране до 80км/ч.
-------
Иначе най-лесното е да сложа гума от Е46/ или Е36 Compact. На Compact-a е 15ка, но пак не е малка, така няма да се занимавам със фланци. Е46 е 16ка, поне тази която намерих, а тя е наистина големичка.
Сега ще видим като диаметър и височина колко е голяма гумата от Голф да видя дали има смисъл да си търся фланец.
Затова мисля да вкарам малко маниащина и да си спестя малко място, като вътрешната част на гумата да ползвам за пожарогасител, аптечка, ключ за гуми, кабели за ток, вериги и някое малко гедоре.
След това ще си ушия калъф тип "кутия за шапки", което вече съм правил за предната си кола и багажника ще изглежда супер подреден и ретро като стил, примерно в кафяв цвят някакъв...
Аутоинтериор са ми свикнали на лудостите вече

Засега съм на гумата от Голф, да видим дали наистина е малка. Като товар трябва да издържи БМВ-то към 50-100км каране до 80км/ч.
-------
Иначе най-лесното е да сложа гума от Е46/ или Е36 Compact. На Compact-a е 15ка, но пак не е малка, така няма да се занимавам със фланци. Е46 е 16ка, поне тази която намерих, а тя е наистина големичка.
Сега ще видим като диаметър и височина колко е голяма гумата от Голф да видя дали има смисъл да си търся фланец.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
liloff написа:От няколко дни ровя из нета да търся коя кола има най-малката резервна гума, с цел да ми заема най-малко място в багажника.
И като сложиш толкова малка джанта с хиляди преправиания и фланци какво правиш като се наложи да я използваш?
Колата ще ти седи на 1 страна освен това според мен ще товари дифа малко или много, да не говориме че ще караш едвам едвам, колата ще бъде нестабилна... За да спестиш малко местенце после ще псуваш докато я сложиш и докаро караш с нея. С две думи не се занимавай с глупости.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2