Избор на ТВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Избор на ТВ

Мнение от weedminer » 12 Авг 2011, 8:28

Здравейте,
искам съвет за ТВ от 600-800 лева. Ще го взимам на изплащане за около 6 месеца. Разбрах, че има някаква промоция в Карфур май за безлихвен кредит. В Техномаркет примерно ще ми се оскъпи с около 60-90 лева.
Сега проблема е в LCD vs LED vs Plasma, 42 инча, марка не знам коя също...
Другото което е - ще се използва най-вече с компа. Там видео картата ми е ATi HD 3650. Не знам дали може да се вържат и как изобщо.

Благодаря на всички ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Избор на ТВ

Мнение от iv4o9999 » 12 Авг 2011, 9:33

на тия пари LED с тоя размер 42 няма как да вземеш освен ако нее нещо свръх промоция или неизвестна марка, насочи се към LCD но от по висок клас и може би 37 и ще се вместиш в бюджета, трябва да гледаш на колко херца работи, какво заавяне дава и съответно задължително да ти го пуснат да работи с цифров и аналогов сигнал, защото вс телевизори дават страшна картина като им пуснат някое демо HD и си викаш леле тоя е супер а като го сложиш вкъщи гледаш снежинки и се нервираш. Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Авг 2011, 9:50

В този бюджет забрави за смислен ТВ с такъв размер. ЛЕД на тази цена можеш да вземеш 32'. Евентуално 40-42' по-нисък клас плазма на ЕлДжи или Самсунг, винаги ги има в промоции. Обаче не мисля, че сигнала от компютъра ще изглежда добре и, че има смисъл да хвърляш пари на вятъра. За момента най-изгодния 40' LED, който ми е попадал е на Самсунг, мисля, че C5000 беше модела, около 1100 лв. Или добави 200-300 лв (така или иначе ще е на изплащане), или се насочи към по-малък размер CCFL LCD, което ще ти върши работа и като ТВ, и като монитор.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 12 Авг 2011, 20:03

Прочети и си пусни тема във сетком бг. Тука мисля че колегите повече разбират от коли вместо от тв-та :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 13 Авг 2011, 8:52

В техномаркет преид 3-4 дена имаха една много яка промоция на една Тошиба 32'инча супер доволаната,имаше и едно ЛГ на същите пари ама с повечко благинки.ще погледна довечера след работа и ще ти напиша моделите ;)

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 13 Авг 2011, 14:21

weedminer написа:Здравейте,
искам съвет за ТВ от 600-800 лева. Ще го взимам на изплащане за около 6 месеца. Разбрах, че има някаква промоция в Карфур май за безлихвен кредит. В Техномаркет примерно ще ми се оскъпи с около 60-90 лева.
Сега проблема е в LCD vs LED vs Plasma, 42 инча, марка не знам коя също...
Другото което е - ще се използва най-вече с компа. Там видео картата ми е ATi HD 3650. Не знам дали може да се вържат и как изобщо.

Благодаря на всички ;)

42" за 800лв. забрави просто, дори и LCD NEO-тата са по-скъпи. От трите изброени плазмата(истинската) е най-скъпа, после LED-a и накрая LCD. Щом ще го връзваш към компа гледай телевизора да има HDMI входове и да поддържа поне HD ready, най-добре Full HD. Преполагам за гледане на филми ще го ползваш, щото за игри или работа по-голямо от 24" е силно непрепоръчително. Увери се, че имаш поне DVI изход на картата, а най-добре HDMI.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 13 Авг 2011, 14:55

Колега,преди година и аз бях при такава дилема.След доста четене в setcom.net си избрах сегашния тв и съм много доволен.
До 1000лв няма какво смислено да си купиш с такива инчове.42' са идеалния размер за една стая около 15кв. и по-голяма.
На първо място гледай да има HDMI и то да е от 2-рото поколение поне,защото HDMI 1 има проблеми със ваденето на звук и картина от някои модели видеокарти - в смисъл трябва да си прокарваш отделен кабел за звука.
Другото важно нещо е да е FULL HD,наистина в момента тази екстра не е много важна за България но след няколко години всичко ще стане с HD качество и ще ти трябва,а и си е друго да гледаш ХД филми от лаптопа на високата резолюция.
Другото което е важно - всички цифрови тунери трябва да са на лице това е просто задължително DVB-T DVB-C DVB-S
И естествено чистотата на работа.
И продуктите,на които пише made in japan са с 3 годишна гаранция.
Успех!
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 13 Авг 2011, 23:38

DVB-S ти трябва ако си клиент на булшитком ако не то просто не ти трябва ;)

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 14 Авг 2011, 0:25

Aбе не е така. DVB-S си е сателитна телевизия и последното, с което трябва да се използва е булсат, ай ти ви и другите шитни. Преспокойно може да се използва за хиляди други канали освен тези на булсат, като се има впредвид и факта, че 50%+ от каналите на булсат могат да се хващат без да си им абонат. Малко повече играчка е, но гледаш всичко фрии, ако имаш хипер много свободно време, можеш да разкодираш и кодираните канали и булсата хептен го духа. Ама тва е за хора, които нон-стоп са вкъщи и зяпат ТВ. Иначе и нормална кабеларка е много.
И въобще грам не е задължително ТВ-то да е с всички видове тунери. Като се има впредвид, че HD каналите са все още много малко на брой, да гледаш 4:3 фийд на 16:9 си е живо наказание или пък 4:3 разпънато на 16:9 или като един авер - взе си ей така хипер "якия" саламсунг 42 инча, гледа го от 1 метър разстояние и то само канал1, бтв, нова, абе тези свободните, къде не ти трябва и антена да ги ловиш. Викам що не си прекараш кабелна - а, не, аз съм казал пари за кабелна няма да дам. Е викам, че им пръднеш на....Сателит си вземи - а, не, не ги разбирам, не ми се занимава :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 14 Авг 2011, 0:36

За парите които си посочил, по - добър от този ТВ http://www.technomarket.bg/products/090 ... tx-p42x20e няма да намериш.
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 18 Авг 2011, 10:09

BAHKATA_TDI написа:За парите които си посочил, по - добър от този ТВ http://www.technomarket.bg/products/090 ... tx-p42x20e няма да намериш.
:yes:

В ерата на ХД-то за какво му е телевизор без хд?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 18 Авг 2011, 10:21

първо кажи от какво разстояние ще го гледаш, защото много голям телевизор от малко разстояние е все едно да си купиш 18-ка климатик за 9-ка стая и обратното...
лсд е важно ако си харесаш е да видиш под ъгъл как се вижда, забелязал съм че при скъпите марки като гледаш по отдолу няма промяна в картината. докато при евтините се забелязва потъмняване. ЛЕД-а е добре, но все още е по-височка цената, за тези пари 32" лед или 40 лсд, плазми въобще да не коментираме.
Последна промяна Eмилио Димитров на 18 Авг 2011, 17:34, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T

Мнение от Alex_GT3 » 18 Авг 2011, 10:45

Колеги, имате ли наблюдения върху тази плазма? ---------> http://www.technomarket.bg/products/091 ... dl-40ex720

Харесал съм си я много, но сигурно няма да бъде този размер, защото имам възможност да гледам от 3 метра разстояние, а там би било удачно да бъде 32 или 37 инча.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Авг 2011, 11:00

От 3 метра си ОК с 40'. Същия модел го има и в 37' вариант, но разликата в цената беше 100лв. така че не си струва особено. Иначе е отличен модел в тази ценова категория. Все пак аналогичните модели на Самсунг и ЛГ са осезаемо по-евтини, плащаш си марката, но аз съм малко пристрАстен към Сони и бих прежалил разликата.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 18 Авг 2011, 11:41

Leon написа:От 3 метра си ОК с 40'. Същия модел го има и в 37' вариант, но разликата в цената беше 100лв. така че не си струва особено. Иначе е отличен модел в тази ценова категория. Все пак аналогичните модели на Самсунг и ЛГ са осезаемо по-евтини, плащаш си марката, но аз съм малко пристрАстен към Сони и бих прежалил разликата.

Прав е колегата, под 40 не падай, и без това и 40ката ще ти омалее впоследствие. ЛГ предлагат пасивна 3Д технология и очилата са значително по евтини, щом решаваш да зимаш 3Д избери си първо 3Д технология :)

Следваща

Назад към Извън Темата