Въпрос за УНСС Предприемачество
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Въпрос за УНСС Предприемачество
Някой който скоро е влязъл в УНСС с Предприемачество може ли да ми каже какви оценки се искат, колко струва следването там, колко време е една сесия, колко време се учи и като цяло всичко което може да ми е от полза. Тази година ще почвам 11 клас но от сега съм решил, че искам там да ходя. Всякаква информация ще ми е полезна, защото в гугъл намирам само теми от 2007-8 и предполагам, че от тогава все нещо може да се е променило. 

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Въпрос за УНСС Предприемачество

За 4 години в УНСС само разбрах че можеш да станеш ВиШист дори и най-големият тъпунгер да си

Мисля че в Свищов нещата са доста по-добри

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
А па аз съм в БСУ-то дето ти е до г*за .
Оказа се че е всичко друго освен айляк. Па е друга бира да караш 2 часа упражнения с 50-60 човека и на всеки да му се падат по минута и половина в случай, че не разбере нещо. Друго е да караш упражнения с още 20-25 човека
Материалната база е един път ... преподавателите са си супер, да не говорим че идват лектори от УНСС (ма аз им скипвам лекцийте, щото са тъпанари с говорни дефекти
) и не на последно място ученето в БСУ ще ти коства точно колкото разходите по софето + таксите в университета (може и по-евтино да ти легне даже
)
ПП. Да не забравяме че БСУ е университет с много "връзки" и много извънкласови дейности. А и ако залягаш повечко над учебниците и вадиш добри оценки имаш доста по-големи шансове за стипендия, отколкото ако си в унсс, както и за участие по програми като ЕРАЗЪМ и т.н
Оказа се че е всичко друго освен айляк. Па е друга бира да караш 2 часа упражнения с 50-60 човека и на всеки да му се падат по минута и половина в случай, че не разбере нещо. Друго е да караш упражнения с още 20-25 човека

Материалната база е един път ... преподавателите са си супер, да не говорим че идват лектори от УНСС (ма аз им скипвам лекцийте, щото са тъпанари с говорни дефекти

ПП. Да не забравяме че БСУ е университет с много "връзки" и много извънкласови дейности. А и ако залягаш повечко над учебниците и вадиш добри оценки имаш доста по-големи шансове за стипендия, отколкото ако си в унсс, както и за участие по програми като ЕРАЗЪМ и т.н

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
barty написа:Мисля че в Свищов нещата са доста по-добри
булшит

дори сега си спомням, че като бях в гимназията 8-9 клас, ни бяха пратили на някви лекции в свободния и знаехме малко повече от студентите там

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
а потърси ли нещо в сайта на унсс ? 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, то си е до човека. Аз като наблягам на дадена дейност предполагам, че ще научна доста работи и тези 4 години няма да са пропиляни напразно. На мен ми е пределно ясно, че дори и да завърша с тази специалност трябва да имам и нещо в главата ( за щастие имам
) за да постигна това което искам.

Уж гледах ама не намерих всичко което ме интересува...bigmurzi написа:а потърси ли нещо в сайта на унсс ?
Walter Röhrl

Walter Röhrl

Предприемачество може и да се преподава в УНСС, но не може да се научи 

kadebg.com
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
Аз искам да отида там и да науча някой основни работи. Напълно ми е ясно, че трябва да имам нещо в главата за да постигна после това което искам.kadebg написа:Предприемачество може и да се преподава в УНСС, но не може да се научи
Walter Röhrl

Walter Röhrl

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Ако искаш да научиш - ще научиш. Най-вече си зависи изцяло от тебе.
На мен са ми преподавали лектори от УНСС и всичките бяха пичове. Реално обаче мнение не мога да кажа за специалността и университета, не съм учила там. Ама най-добро инфо ще има предполагам във форума на УНСС.
На мен са ми преподавали лектори от УНСС и всичките бяха пичове. Реално обаче мнение не мога да кажа за специалността и университета, не съм учила там. Ама най-добро инфо ще има предполагам във форума на УНСС.
Тази година ще ми е първа в УНСС. Влязох в Направление Бизнес и икономика.
От тази година са Направления и Поднаправления, няма специалности.Специалностите си ги избираш чак след 2-рата година,като ти се събира общата оценка от 4-те семестъра и вече за какво ти стига и за какво не.
УНСС (или Утре Носи Съответната Сума) семестъра за направление Икономика е 180лв,другите са някъде около 300лв.
След тези 4 години имаш година и половина магистър (ако искаш),който е 1000 лв.
Трудно е да влезеш,трябва да седнеш да четеш или да си купиш отговорите - 200лв.
В БСУ е хубаво само Правото.
От тази година са Направления и Поднаправления, няма специалности.Специалностите си ги избираш чак след 2-рата година,като ти се събира общата оценка от 4-те семестъра и вече за какво ти стига и за какво не.
УНСС (или Утре Носи Съответната Сума) семестъра за направление Икономика е 180лв,другите са някъде около 300лв.
След тези 4 години имаш година и половина магистър (ако искаш),който е 1000 лв.
Трудно е да влезеш,трябва да седнеш да четеш или да си купиш отговорите - 200лв.
В БСУ е хубаво само Правото.
Аз завърших УНСС, випуск 2007, специалност Стопанско управление (мениджмънт демек).
По повод "УНСС = утре носете съответната сума", никой никога за нищо не ми е искал пари. Е, ако сам ги буташ парите, сигурно ще се намери кой да ти ги вземе.
От магистратурите честно казано не знам какъв е смисъла. Но ако има кой да ти плати - защо да не си вземеш магистър.
От цялото следване най-важни са
1) възможностите за контакти и познанства
2) възможностите за пътуване в чужбина (работа или учене)
3) възможностите за стаж към големи компании
Честно казано останалото е ала-бала, освен ако не учите някаква конкретна специалност като Счетоводство. Няма лошо да знаеш теорията, но без практика теорията пет пари не струва.
По повод "УНСС = утре носете съответната сума", никой никога за нищо не ми е искал пари. Е, ако сам ги буташ парите, сигурно ще се намери кой да ти ги вземе.
От магистратурите честно казано не знам какъв е смисъла. Но ако има кой да ти плати - защо да не си вземеш магистър.
Честно казано останалото е ала-бала, освен ако не учите някаква конкретна специалност като Счетоводство. Няма лошо да знаеш теорията, но без практика теорията пет пари не струва.
kadebg.com
- barty
- старши ентусиаст
-
kadebg написа:Аз завърших УНСС, випуск 2007, специалност Стопанско управление (мениджмънт демек).
Абсолютно подкрепям

Казаното от колежката е абсолютен факт

@barty - я виж ти!
Помня го този господин Мирчев... дето водеше май Основи на управлението? И дето една курсова работа в 3 курс ми я оцени, като отвори на последната страница да види колко страници са и мъдро заключи "Малко е, колежке, 5" 
Но пък Фъстъченото масло на Марчев & Джуниър още го помня

Но пък Фъстъченото масло на Марчев & Джуниър още го помня

kadebg.com
kadebg написа:Аз завърших УНСС, випуск 2007, специалност Стопанско управление (мениджмънт демек).
1) - Koнтактите можеш и на женския пазар да ги намериш
2) - Да работиш в чужбина като пържач на картофки в макдоналдс
3) - Стаж 6 месеца в голяма компания за без пари, след което да ти бият шута.
Български "държавни" университети вече

Не Мы такие, Жизнь такая
- barty
- старши ентусиаст
-
stefanoff написа:kadebg написа:Аз завърших УНСС, випуск 2007, специалност Стопанско управление (мениджмънт демек).
1) - Koнтактите можеш и на женския пазар да ги намериш
2) - Да работиш в чужбина като пържач на картофки в макдоналдс
3) - Стаж 6 месеца в голяма компания за без пари, след което да ти бият шута.
Български "държавни" университети вечеОбразователната система е от преди 30 и повече години , вече никой не иска да наема на работа завършили български университет студенти - най много да работите като касиер в банка за 400лв заплата с завършена магистратура "бизнес мениджмънт" - справка в темата "трудно се намира работа в днешно време". Ходете се учете в Германия, образованието е безплатно, за страничните разходи все ще намерите от някъде финансиране. Мен ме е яд все още, че не го направих навремето, щото и аз се бях заблудил , че нема по убаво от родното образование, ама се оказа пълен шит
За съжаление си много прав

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2