BMW E46 330D vs Mercedes CLK W208
Модератор: Общи модератори
BMW E46 330D vs Mercedes CLK W208
Здрасти колеги 
Предстои ми изключително приятното начинание да намеря следващата си кола. След дълго обмисляне се спрях само на два варианта и ще съм изключително благодарен ако всеки, който има впечатления от някой от тези модели изкаже мнение.
Дилемата е BMW E46 330D или Mercedes CLK W208 (2 или 2.3 Kompressor).
Най-важното за мен в колата е удоволствието от шофирането. Тъй като слизам от 120 коня автомобил, сигурен съм че и двете ще са сериозно подобрение. Млад съм, не съм семеен и това, че Мерцедеса е купе и по-тесен не е проблем за мен, така че можем да го извадим от дискусията.
От това, което прочетох до момента изглежда, че главният плюс BMW-то е икономията. Цените на частите ми се струва, че са близки, но Мерцедеса изглежда с по-надеждно окачване.
Друг проблем са нормалните неща за дизела - маховици, турбота, докато при бензиновата кола само компресора изглежда леко притеснителен. Ще се опитам да сумирам, пък вие които със сигурност разбирате повече от мен, моля да ми кажете ако съм в дълбока заблуда
Е46
+ разход
+ удоволствие от шофирането (возил съм се в много Мерцедеси и само няколко BMW-та, но чувството в баварките винаги е било много по-яко)
+ доста широко разпространен модел (предполагам повече варианти за части)
- по-висока първоначална цена
- по-слаба ходова част
- почти задължителна смяна на маховик/шайба, евентуално турбо, скъпи компоненти на дизеловия двигател
CLK
+ много добър дизайн
+ лукс
+ по-лесна поддръжка на бензиновия двигател, без толкова много 1000+ лв. "изненади"
+ много здрава ходова част
+ по-ниска първоначална цена
- висок разход на гориво
- проблеми с електрониката (датчици и модул за запалване)
Отново искам да подчертая, че нямам познат с нито една от двете коли и до момента не съм притежавал немска кола. Вероятно много сериозно съм се объркал за някои от нещата и затова моля вас, да дадете мнение и някой и друг съвет относно тези коли и да ме убедите/разубедите да си купя BMW

Предстои ми изключително приятното начинание да намеря следващата си кола. След дълго обмисляне се спрях само на два варианта и ще съм изключително благодарен ако всеки, който има впечатления от някой от тези модели изкаже мнение.
Дилемата е BMW E46 330D или Mercedes CLK W208 (2 или 2.3 Kompressor).
Най-важното за мен в колата е удоволствието от шофирането. Тъй като слизам от 120 коня автомобил, сигурен съм че и двете ще са сериозно подобрение. Млад съм, не съм семеен и това, че Мерцедеса е купе и по-тесен не е проблем за мен, така че можем да го извадим от дискусията.
От това, което прочетох до момента изглежда, че главният плюс BMW-то е икономията. Цените на частите ми се струва, че са близки, но Мерцедеса изглежда с по-надеждно окачване.
Друг проблем са нормалните неща за дизела - маховици, турбота, докато при бензиновата кола само компресора изглежда леко притеснителен. Ще се опитам да сумирам, пък вие които със сигурност разбирате повече от мен, моля да ми кажете ако съм в дълбока заблуда

Е46
+ разход
+ удоволствие от шофирането (возил съм се в много Мерцедеси и само няколко BMW-та, но чувството в баварките винаги е било много по-яко)
+ доста широко разпространен модел (предполагам повече варианти за части)
- по-висока първоначална цена
- по-слаба ходова част
- почти задължителна смяна на маховик/шайба, евентуално турбо, скъпи компоненти на дизеловия двигател
CLK
+ много добър дизайн
+ лукс
+ по-лесна поддръжка на бензиновия двигател, без толкова много 1000+ лв. "изненади"
+ много здрава ходова част
+ по-ниска първоначална цена
- висок разход на гориво
- проблеми с електрониката (датчици и модул за запалване)
Отново искам да подчертая, че нямам познат с нито една от двете коли и до момента не съм притежавал немска кола. Вероятно много сериозно съм се объркал за някои от нещата и затова моля вас, да дадете мнение и някой и друг съвет относно тези коли и да ме убедите/разубедите да си купя BMW

Re: BMW E46 330D vs Mercedes CLK W208
Heimdall написа:
Най-важното за мен в колата е удоволствието от шофирането.
Е46
Двете коли са несравними. Докато не забодеш в6 3 литровия (или там колкото е) в мерцедеса - нямат база за сравнение... Еле пък в това тежко купе. Тия 4 цилиндрови мотори с компресора не могат да мръднат един слк, няма нужда да говориме за цлк- то изобщо.
Ябълки и круши.
Взимай бмв-то при така поставения избор.
Ябълки и круши.
Взимай бмв-то при така поставения избор.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Взимай Е46 защото:
- по-бързо
- харчи по-малко
- по-голямо удоволствие от шофиране
Мерцедеса обаче ще запази цената си по-добре, т.е. бъдещ олд таймер е
- по-бързо
- харчи по-малко
- по-голямо удоволствие от шофиране
Мерцедеса обаче ще запази цената си по-добре, т.е. бъдещ олд таймер е

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
в този мерцедес няма нищо спортно (освен формата на купето), задължително се качи и го карай, за да придобиеш представа. а и съм сигурен, че се прави окачване много по-често, защото е напълно безразличен към дупките, скачаш в огромен трап и вътре се усеща все едно си минал през пукнатина в асфалта. няма и особен лукс, колата има много бибитки, но всичко вътре изглежда все едно е правено през 80те. смени дизела с бензин и вземи bmw-то...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Аз бих си избрал бавареца, пред този бобър мерца, но в крайна сметка си решаваш ти! По принцип Мерца е с по-малък въртящ момент-около 300Nm, a бавареца-410Nm. Конете са също в полза на Мерца, както и ускорението. Ето погледни тук:
http://www.zeperfs.com/duel1150-1539.htm
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Приятел и според мен е46-цата особено с този двигател 330D е много приятна за каране,има много добра динамика автомобила,пъргав е с този двигател,разхода е перфектен спрямо вървежа.CLK -а то с компресора има доста голям не оправдан спрямо вървежа разход,правят доста проблеми с компресора и както спомена имат известни проблеми с електрониката,разбира се и е46 не е вечен и безпроблемен автомобил но при добра поддръжка ще ти бъде верен дълго бреме 

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
POL_Starshi написа:Аз бих си избрал бавареца, пред този бобър мерца, но в крайна сметка си решаваш ти! По принцип Мерца е с по-малък въртящ момент-около 300Nm, a бавареца-410Nm. Конете са също в полза на Мерца, както и ускорението. Ето погледни тук:
Да ама колегата говори за 4 цилиндров мерцедес с компресор 2.0 или 2.3, който няма нищо общо с 230+ кс вариант който ти си дал... Четете внимателно.
По темата, аз бих казал че най-добре е колегата да покара и двете коли и да прецени коя е за него. Разхода на мерце ще е доста по-висок, подръжката ще е по-тежка, от там нататък всичко е въпрос на вкус.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
vankatagsi написа:POL_Starshi написа:Аз бих си избрал бавареца, пред този бобър мерца, но в крайна сметка си решаваш ти! По принцип Мерца е с по-малък въртящ момент-около 300Nm, a бавареца-410Nm. Конете са също в полза на Мерца, както и ускорението. Ето погледни тук:
Да ама колегата говори за 4 цилиндров мерцедес с компресор 2.0 или 2.3, който няма нищо общо с 230+ кс вариант който ти си дал... Четете внимателно.
По темата, аз бих казал че най-добре е колегата да покара и двете коли и да прецени коя е за него. Разхода на мерце ще е доста по-висок, подръжката ще е по-тежка, от там нататък всичко е въпрос на вкус.
Извинявам се не съм погледнал добре! При това положение, бавареца ще кърти по всички показатели.
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Пиши на Lillof, той имаше CLK 230 компресор
продаде го за да си вземе Е36
Той ще ти обясни най-добре

Той ще ти обясни най-добре

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
за окачването на е46 си в заблуда. Дори и да се наложи смяна, частите са евтини.
За маховика и турбото, не е задължително, освен ако не попаднеш на екземпляр с много километри, но тогава нещата няма да опират само до турбо и маховик.
Шайбата е евтина, 200 - 300 лв.
Взимай БМВ-то.
И все пак помисли за 330и, на тая кола всичко и е както трябва ......
За маховика и турбото, не е задължително, освен ако не попаднеш на екземпляр с много километри, но тогава нещата няма да опират само до турбо и маховик.
Шайбата е евтина, 200 - 300 лв.
Взимай БМВ-то.
И все пак помисли за 330и, на тая кола всичко и е както трябва ......
Aз му обясних вече какво мисля по въпроса.
(и не, нямат проблеми с компресора CLK-тата)
liloff написа:Aз му обясних вече какво мисля по въпроса.
Обясни и на нас колега, че ми е много интересно. А си мисля и аз за едно CLK.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Дано този форум да не се превърне като един друг в: какво да си купя, това vs. онова, как да избера третото от двете....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Пилев написа:liloff написа:Aз му обясних вече какво мисля по въпроса.
Обясни и на нас колега, че ми е много интересно. А си мисля и аз за едно CLK.
Koлега, в МБ форума (mbclub.bg) съм писал доста дълъг пост.
И двата модела са хубави и си имат и силни, и слаби страни. Ако ти се четат преки наблюдения, намери поста там, няма да ти е трудно. Не желая да предизвиквам конфликт заради сравняването на 2 автомобила, както обикновено се получава, въпреки че мнението ми е доста неутрално.