За аромата в колата.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

За аромата в колата.....

Мнение от Stefan_666 » 19 Авг 2011, 13:28

Някой знае ли как може да се възтанови оригиналния мириз в салона на един автомобил(както си е миришел от завода)?Нали знаете как всяка марка си мирише разлияно.И какви са причините с годините спицифичната миризма да изчезва(да се знае какво да се избягва)?За кожените салони съм чувал за такива препарати, но за текстилните салони, мокети и всияко друго в салона не зная.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: За аромата в колата.....

Мнение от deyan-enchev » 19 Авг 2011, 13:50

Зависи от възрастта на автомобила. Оттам се подбира и метода на освежаване.
Изпирането на салона е първото с което трябва да се започне, ама изпиране с хубави препарати за килими, тапицерии и машина за изсмукване на влагата.
Всъщност прал съм моя 3 пъти в рамките на 5 години, мириса се подобрява наистина, но няма общо с нова кола ... все пак не е ясно колко потни дупета да пръцкали в седалките на една нова стара кола на 15 години.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 14:14

Първо переш . После пръскаш със препарат в климатика , но в изпарителя , не в перката която смуче въздух за парното . После си слагаш ароматизатори - един които да обира миризмите и един който да ухае . Амби пур кар са отлични за 2рото , но са направени така , че лятото не миришат (искат да ги обдухва топъл въздух , не 9 градуса мраз от климатика) . Мисля , че имаше и едни продуктие на лики моли - слагаш ги в колата пускаш парното да върти въздуха и уж дезинфекцирали .
Най-добре е да започнеш да разглабяш таблото и да чистиш въздуховодите до където може да достигнеш .
Филтъра на купето си знаш да го сменяш ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 19 Авг 2011, 14:16

Навремето имах пулверизатор, който беше с миризма "нов автомбил". Най-общо това е мирис на пластмаса и найлони.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 19 Авг 2011, 14:20

Най-изявен е специфичния мирис на великите автомобили Москвич - няма друга кола с толкова характерна миризма на салона, винаги съм се чудил на какво да дължи това :mhihi:
Иначе по темата колегите по горе обясниха общо взето, но никога една стара кола няма да мирише като новата, колкото и да переш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 14:36

Може , може стига да имаш желание . Точно като нова не , защото по приницп никой и не иска колата му да мирише на пластмаса , найлон и гума .

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 19 Авг 2011, 14:38

acho.rs написа:Може , може стига да имаш желание . Точно като нова не , защото по приницп никой и не иска колата му да мирише на пластмаса , найлон и гума .

Аз искам... :paranoid: :smoke:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 19 Авг 2011, 14:52

Е колеги, не пишете неща като климатик, филтър за климатика и т.н. някои коли не притежават такива функционалности типични за съвременния технологичен свят.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 14:54

Ами другото - пери , измий въздуховодите , дезинфекцирай ги (чул съм за белина , но не го препоръчвам) , сложи си ароматизатор който поема миризимите и такъв който ги "отдава" :yes:

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 19 Авг 2011, 14:59

Ronka написа:
acho.rs написа:Може , може стига да имаш желание . Точно като нова не , защото по приницп никой и не иска колата му да мирише на пластмаса , найлон и гума .

Аз искам... :paranoid: :smoke:

+1

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 19 Авг 2011, 15:02

с белина ще стане страхотно :mhihi:
ми сложете си и ше ви мирише :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 19 Авг 2011, 15:07

vankatagsi написа:Най-изявен е специфичния мирис на великите автомобили Москвич - няма друга кола с толкова характерна миризма на салона, винаги съм се чудил на какво да дължи това

Москвич, Лада, Шкода 105/120, БМВ Е30 с вързани очи да ме вкарат винаги мога да ги позная по миризмата, как са ги правили тия коли, че и след 30 години си миришат специфично и не може да се сбърка.
Новите коли може би нарочно ги правят така, че да нямат чак толкова специфичен мирис, за да може всеки да си ги ароматизира :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 19 Авг 2011, 15:19

На баща ми колата е '06 производство. Верно, взехме я на 900км., не е пушено вътре, не се и пуши и все още си има миризмата на ново и ми е много приятно като влезна в нея. Не ми харесват ароматизаторите за коли. Според мен важното е в колата да не е пушено, но и кола на 20 години винаги ще изгуби мириса..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Авг 2011, 15:20

Моята (служебната) все още мирише на "нова",все пак е на 6 месеца,верно че е уникална миризма,обаче японците,понеже имало много оплаквания от американците,че не харесвали как мирише като новаколата...вече "обезмирисват" автомобилите за да няма тоя специфичен мирис...

Иначе по темата,отиваш сега както е лято в софия ауто мисля че беше и да изперат всичко,включително и тавана,ама преди това отиди на добър тапицер да направи някой ремонти,я някъде отлепено,някъде скъсано и тн,после на миячите да измият и тавана,ама да го свалят-или тапицера да го свали и после да го постави,съхне 2 дена колата и пак ще мирише на почти нова

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 19 Авг 2011, 15:39

Ako можеше колата да мирише на ново, нямаше да има израз да ти замирише на ново за новите коли защото вс щяха да миришат така. И да изпереш салона, той ще мирише на препарата за пране, да полираш пласмасата, ще мирише на препарата за табло и т.н. , можеби шанса е да изчистиш основно колата и да си купиш нови гумени стелки менте, които да сложиш в колата докато я е напекло слънцето, е тогава ще мирише яко на пластмаса и гума :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата