Обжалване на акт
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ^_^
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пичеловка
Обжалване на акт
Колеги, помощ. Купих си ново БМВ и мислех, че трябва да внеса последната вноска за ГО до 09 месец.
Снощи ме спряха и се оказа, че изтича на 31.07.
Съставиха ми два акта ""управлява с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се занася в лявото пътно платно. спира и престроява в зоната на кръстовище"" и "управлява БМВ ... без сключена балидна застраховка гражданска отговорност" за 2011. (неплатена 3-та вноска мес.юли 2011)
бидно от полицата за застраховка "ГО" на лев инс с Н..."
На основание чл.1712 буква "в" от 3дП спирам от дв-е с обр.26"
На възражение съм написал "Бях грешно информиран от предишния собственик на Л.А., че документите са изрядни"
На другия акт ми издиктуваха "Нямам възражение, сорях в кръстовището защото помислих, че ще бъда спрян поради нарушението."
Има ли смисъл да обжалвам актовете. Съставение са от 2 различни служителя.
Снощи ме спряха и се оказа, че изтича на 31.07.
Съставиха ми два акта ""управлява с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се занася в лявото пътно платно. спира и престроява в зоната на кръстовище"" и "управлява БМВ ... без сключена балидна застраховка гражданска отговорност" за 2011. (неплатена 3-та вноска мес.юли 2011)
бидно от полицата за застраховка "ГО" на лев инс с Н..."
На основание чл.1712 буква "в" от 3дП спирам от дв-е с обр.26"
На възражение съм написал "Бях грешно информиран от предишния собственик на Л.А., че документите са изрядни"
На другия акт ми издиктуваха "Нямам възражение, сорях в кръстовището защото помислих, че ще бъда спрян поради нарушението."
Има ли смисъл да обжалвам актовете. Съставение са от 2 различни служителя.
Последна промяна ^_^ на 23 Авг 2011, 9:20, променена общо 1 път
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Обжалване на акт
Не можеш да извиниш твоята отговорност колега, с чуждата такава. Ти лично трябва да провериш изрядността на документите на автомобила, какво ти е казал продавача, няма никакво значение. Отделно, че това е доста лекомислено и безоотговорно от твоя страна, тъй като то е в твоя полза. Относно "управление с несъобразена скорост.....", ако си засечен с радар и камера, няма никакъв смисъл от обжалване мисля.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
НЕзнанието на закона НЕ Е оправдание!
Възражение от такъв тип "не знаех, не бях информиран, предишния собственик ***" нали се сещав че са абсолютно безмислени. Какво очакваш - да звъннат на предишния и.... ... какво да стане? да му пишат акта на него, че не ти е казал? да му наложат глоба за заблуждаване въз основа на твоето възражение?
Ти си длъжен да провериш всички документи на колата преди да се качиш да караш.
Възражение от такъв тип "не знаех, не бях информиран, предишния собственик ***" нали се сещав че са абсолютно безмислени. Какво очакваш - да звъннат на предишния и.... ... какво да стане? да му пишат акта на него, че не ти е казал? да му наложат глоба за заблуждаване въз основа на твоето възражение?
Ти си длъжен да провериш всички документи на колата преди да се качиш да караш.
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Колега,няма смисъл да обжалваш акта за Гражданска Отговорност ,само ще си изгубиш времето,ти си длъжен да се увериш за сроковете на плащането на вноската за ГО а не да се доверяваш на казаното на 2-ро лице.Глобата е от 400 до 600 лв. като в повечето от случаите слагат 400 лв. ,акта на 99 % няма "събаряне" в съда ,освен ако има процесуални пропуски при съставянето от служителя на МВР.
Последна промяна BMWgiunter на 23 Авг 2011, 9:12, променена общо 1 път

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Акта за липса на ГО няма какво да му обжалваш- дължиш минимум 400лв. на държавата, моли се да не са 600... Дори и с неплатена вноска ГО е валидна 15 дни след датата на която е трябвало да платиш, но ти си го изтървал и не можеш да направиш нищо...
Другият акт и да обжалваш сега едва ли ще има полза, аз поне отменен акт след подадено възражение не съм виждал- като ти връчат НП ще имаш 7 дни (ако не греша де) да питаш някой адвокат дали може да се направи нещо...
Другият акт и да обжалваш сега едва ли ще има полза, аз поне отменен акт след подадено възражение не съм виждал- като ти връчат НП ще имаш 7 дни (ако не греша де) да питаш някой адвокат дали може да се направи нещо...
- ^_^
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пичеловка
А сега като имам работа с колата мога ли да я карам със стикера за спряна от движение и акта, понеже и да си направя гражданска тя почва да важи от следващия ден.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти изобщо разбираш ли значението на "спряна от движение"???
- ms
-
-
Е к'во да значи "спряна от движение"- явно е трудно да се сети, че тая кола е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ДВИЖИ НА СОБСТВЕН ХОД
Сега като имаш работа или ще ходиш с такси, или ще си вземеш кола под наем- тоест ще я вършиш работата с всяка друга кола, но НЕ и с твоята... Ама винаги може да се пробваш- те куките много ще ти се зарадват и с кеф ще ти пишат следващият акт...
Ако греша да ме поправят колегите, ама правенето на ГО далеч не означава, че колата е пусната в движение- май трябва да минеш през КАТ
А там доколкото знам е забавно...

^_^ написа:А сега като имам работа с колата мога ли да я карам със стикера за спряна от движение и акта, понеже и да си направя гражданска тя почва да важи от следващия ден.
Сега като имаш работа или ще ходиш с такси, или ще си вземеш кола под наем- тоест ще я вършиш работата с всяка друга кола, но НЕ и с твоята... Ама винаги може да се пробваш- те куките много ще ти се зарадват и с кеф ще ти пишат следващият акт...
Ако греша да ме поправят колегите, ама правенето на ГО далеч не означава, че колата е пусната в движение- май трябва да минеш през КАТ

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Единствено можеш да се жалваш от това, че са ти написали 2 акта едновременно
Такова нещо за първи път чувам. Каква е процедурата, пише ти един и ти взима талона, после ти пише още един и ти взима първия акт?
За да я пуснеш в движение трябва да си платиш ГО-то и да идеш в КАТ. Пускането в движение там наистина е уникално гадна процедура.

За да я пуснеш в движение трябва да си платиш ГО-то и да идеш в КАТ. Пускането в движение там наистина е уникално гадна процедура.
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
6 месеца без книжка ?! 

- ms
-
-
за к'во пък 6 месеца да ходи пеша
Акта за ГО е само глоба другият е за глупост- за к'во трябва да ходи пеша...

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ms
-
-
randity написа::OT: Koлеги, онзи ден разбрах, че когато те снимат с камера можеш да обжалваш снимката и в 90% от случаите успяваш....
това по кой параграф минава- нещо техническа грешка ще е или недомислица в наредбите/законите, ама каква

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
^_^ написа:А сега като имам работа с колата мога ли да я карам със стикера за спряна от движение и акта, понеже и да си направя гражданска тя почва да важи от следващия ден.
Всеки автомобил спрян от движение подлежи на технически преглед в Кат /рама N: / и т.н ,а след това трябва да сключиш ГО която има възможност да се сключи с задна дата и е валидна от момента на сключването и.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Спряна от движение-може да караш само до некой сервиз или нещо такова и то само ако си сам,нямаш право да качваш хора
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2