Обжалване на акт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пичеловка

Обжалване на акт

Мнение от ^_^ » 23 Авг 2011, 1:04

Колеги, помощ. Купих си ново БМВ и мислех, че трябва да внеса последната вноска за ГО до 09 месец.
Снощи ме спряха и се оказа, че изтича на 31.07.
Съставиха ми два акта ""управлява с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се занася в лявото пътно платно. спира и престроява в зоната на кръстовище"" и "управлява БМВ ... без сключена балидна застраховка гражданска отговорност" за 2011. (неплатена 3-та вноска мес.юли 2011)
бидно от полицата за застраховка "ГО" на лев инс с Н..."
На основание чл.1712 буква "в" от 3дП спирам от дв-е с обр.26"

На възражение съм написал "Бях грешно информиран от предишния собственик на Л.А., че документите са изрядни"

На другия акт ми издиктуваха "Нямам възражение, сорях в кръстовището защото помислих, че ще бъда спрян поради нарушението."

Има ли смисъл да обжалвам актовете. Съставение са от 2 различни служителя.
Последна промяна ^_^ на 23 Авг 2011, 9:20, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Обжалване на акт

Мнение от Elesar74 » 23 Авг 2011, 8:54

Не можеш да извиниш твоята отговорност колега, с чуждата такава. Ти лично трябва да провериш изрядността на документите на автомобила, какво ти е казал продавача, няма никакво значение. Отделно, че това е доста лекомислено и безоотговорно от твоя страна, тъй като то е в твоя полза. Относно "управление с несъобразена скорост.....", ако си засечен с радар и камера, няма никакъв смисъл от обжалване мисля.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 23 Авг 2011, 9:02

НЕзнанието на закона НЕ Е оправдание!

Възражение от такъв тип "не знаех, не бях информиран, предишния собственик ***" нали се сещав че са абсолютно безмислени. Какво очакваш - да звъннат на предишния и.... ... какво да стане? да му пишат акта на него, че не ти е казал? да му наложат глоба за заблуждаване въз основа на твоето възражение?

Ти си длъжен да провериш всички документи на колата преди да се качиш да караш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 23 Авг 2011, 9:09

Колега,няма смисъл да обжалваш акта за Гражданска Отговорност ,само ще си изгубиш времето,ти си длъжен да се увериш за сроковете на плащането на вноската за ГО а не да се доверяваш на казаното на 2-ро лице.Глобата е от 400 до 600 лв. като в повечето от случаите слагат 400 лв. ,акта на 99 % няма "събаряне" в съда ,освен ако има процесуални пропуски при съставянето от служителя на МВР.
Последна промяна BMWgiunter на 23 Авг 2011, 9:12, променена общо 1 път
Изображение Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Авг 2011, 9:10

Акта за липса на ГО няма какво да му обжалваш- дължиш минимум 400лв. на държавата, моли се да не са 600... Дори и с неплатена вноска ГО е валидна 15 дни след датата на която е трябвало да платиш, но ти си го изтървал и не можеш да направиш нищо...
Другият акт и да обжалваш сега едва ли ще има полза, аз поне отменен акт след подадено възражение не съм виждал- като ти връчат НП ще имаш 7 дни (ако не греша де) да питаш някой адвокат дали може да се направи нещо...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пичеловка

Мнение от ^_^ » 23 Авг 2011, 9:16

А сега като имам работа с колата мога ли да я карам със стикера за спряна от движение и акта, понеже и да си направя гражданска тя почва да важи от следващия ден.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Авг 2011, 12:50

Ти изобщо разбираш ли значението на "спряна от движение"???

Аватар

Мнение от ms » 23 Авг 2011, 13:02

Е к'во да значи "спряна от движение"- явно е трудно да се сети, че тая кола е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ДВИЖИ НА СОБСТВЕН ХОД :roll:

^_^ написа:А сега като имам работа с колата мога ли да я карам със стикера за спряна от движение и акта, понеже и да си направя гражданска тя почва да важи от следващия ден.

Сега като имаш работа или ще ходиш с такси, или ще си вземеш кола под наем- тоест ще я вършиш работата с всяка друга кола, но НЕ и с твоята... Ама винаги може да се пробваш- те куките много ще ти се зарадват и с кеф ще ти пишат следващият акт...

Ако греша да ме поправят колегите, ама правенето на ГО далеч не означава, че колата е пусната в движение- май трябва да минеш през КАТ :roll: А там доколкото знам е забавно...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2011, 13:05

Единствено можеш да се жалваш от това, че са ти написали 2 акта едновременно :shock: Такова нещо за първи път чувам. Каква е процедурата, пише ти един и ти взима талона, после ти пише още един и ти взима първия акт? :mhihi:
За да я пуснеш в движение трябва да си платиш ГО-то и да идеш в КАТ. Пускането в движение там наистина е уникално гадна процедура.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 23 Авг 2011, 13:16

6 месеца без книжка ?! :banghead:

Аватар

Мнение от ms » 23 Авг 2011, 13:22

за к'во пък 6 месеца да ходи пеша :?: Акта за ГО е само глоба другият е за глупост- за к'во трябва да ходи пеша...
Изображение
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 23 Авг 2011, 13:34

:OT: Koлеги, онзи ден разбрах, че когато те снимат с камера можеш да обжалваш снимката и в 90% от случаите успяваш. А най-забавно е като при баща ми когато му дойде снимка преди 3 седмици, а ни бяха снимали септември миналата година. Просто исках да го споделя :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Аватар

Мнение от ms » 23 Авг 2011, 13:41

randity написа::OT: Koлеги, онзи ден разбрах, че когато те снимат с камера можеш да обжалваш снимката и в 90% от случаите успяваш....

това по кой параграф минава- нещо техническа грешка ще е или недомислица в наредбите/законите, ама каква :?:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 23 Авг 2011, 18:13

^_^ написа:А сега като имам работа с колата мога ли да я карам със стикера за спряна от движение и акта, понеже и да си направя гражданска тя почва да важи от следващия ден.

Всеки автомобил спрян от движение подлежи на технически преглед в Кат /рама N: / и т.н ,а след това трябва да сключиш ГО която има възможност да се сключи с задна дата и е валидна от момента на сключването и. :yes:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Авг 2011, 19:01

Спряна от движение-може да караш само до некой сервиз или нещо такова и то само ако си сам,нямаш право да качваш хора

Следваща

Назад към Извън Темата