Дело за колата???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Дело за колата???

Мнение от zAcK » 02 Сеп 2011, 11:11

Здравейте. Искам да ви питам за съвет, ако на някой му се е случвало нещо такова.

Получих призовка да се явя с съда в Свиленград по някакво дело като свидетел :shock:
Понеже съм чист като сълза :mhihi: съдебно :mhihi: започнах да се чудя какво става
и защо точно пък във Свиленград ме викат :shock:
Звъннах в районния съд там, никакво инфо. Звъннах в полицията, свързах се разследващия
полицай и единственото, което ми каза "Става въпрос за покупка на кола от Пловдив",
като се явите ще разберете :confused:

Та колата ми е купена от жена с адрес в Пловдив, от автокъща в София, преди 3.5 години,
а те ме викат за нещо? в Свиленград :confused:

Пише, че ако не се явя ще ме обявят за издирване :shock:

Някой има ли идея за какво може да става въпрос и какво да очаквам, че да се подготвя :shock:
Все пак всичко като документи по колата, данъци, регистрации, проверявали са ми я поне 20 пъти
на ГКПП-тата и всичко е било наред :banghead: :banghead: :banghead:

P.S. Да.ба и скапаната държава :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар

Re: Дело за колата???

Мнение от stefanoff » 02 Сеп 2011, 11:18

1. Колата може да е била запорирана и да не е имала право да я продава въпросната госпожа .
2. Може да е блъснала пешеходец или някакво друго ПТП с нея да е причинено.

За всеки случай, май по-добре ще е да не ходиш с тая кола до Свиленград ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E36
Мечтае да кара: BMW M3 GTR
Детайли за колата: Бързо Мощно Возило

Мнение от Gungrave » 02 Сеп 2011, 11:27

като си нямаш досие кво ти пука.. а за колата като я купуваш нема как да и знаеш историята щом и там си изряден.. нема се плашиш.. взимаш една кофа вазелин и отиваш хаха.. :D :D :bchug:
успех батко с теб сме.. :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 02 Сеп 2011, 11:36

Колега не се притеснявай толкова ,щом имаш връчена призовка трябва да се явиш на делото/в противен случай ще имаш солидна глоба,или ще бъдеш обявен за издирване/ или да представиш основателен болничен за отсъствието ти - което според мен няма смисъл да отлагаш.Тъй като си от друг град по време на процеса може да претендираш за обезщетение за транспорт което съдията ще уважи на 99%.Айде успех и не се вкарвай в филми излишно :yes:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 02 Сеп 2011, 12:02

Щом пише "свидетел" няма какво да те притеснява. Преди 2 седмици се обадиха на майка ми, за да ми връчат на мен призовка пак като свидетел и то свързано с работата ми. Доста са неориентирани в интерес на истината ... вместо да ми вземат координатите от работодателя са търсили майка ми и сещате се жената кво си е помислила като чула призовка и т.н. Викаха ме за случка станала преди 2 години, казах им че не помня и така :) Няма страшно.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Сеп 2011, 12:13

stefanoff написа:1. Колата може да е била запорирана и да не е имала право да я продава въпросната госпожа .
2. Може да е блъснала пешеходец или някакво друго ПТП с нея да е причинено.

За всеки случай, май по-добре ще е да не ходиш с тая кола до Свиленград ;)

Ако се е случило някое от гореизброените, някой знае ли какво следва :dunno:

Да не искат да ми взимат БМВ-то копелетата :shock:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E36
Мечтае да кара: BMW M3 GTR
Детайли за колата: Бързо Мощно Возило

Мнение от Gungrave » 02 Сеп 2011, 12:24

прехвърлено ли е? На твое име ли е? ако е няма пр. :bchug:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Сеп 2011, 12:25

Gungrave написа:прехвърлено ли е? На твое име ли е? ако е няма пр. :bchug:

Прехвърлена още като я купих, номера, канали, кат, данъчно, всичко :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 02 Сеп 2011, 12:26

Абе от свидетел най-лесно се става обвиняем,това си е съд и не е ташак работа,така че внимавай какво правиш и какво говориш като отидеш,бъди сериозен :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Сеп 2011, 12:59

Джи, значи, 100% НЕ отивай там с колата, първо.
Второ силно вероятно е да те викат под такъв предтекст НО причината да е съвзем друга. Аз лично съм бил призоваван като свидетел, и всичко е преминавало с наклон че съм обвиняем - да не говорим за какво - глупости разни.
Като цяло говори с адвокат, или си вземи с теб - най-добре.
Звъни на голямата беля - Добри, и ако искаш ползвай неговия адвокат, който го оттърва в Хасково след оня инцидент на света марина :!:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Сеп 2011, 13:03

deyan-enchev написа:........

Викаш колата да я изчезна временно, а :mhihi: пък ако се наложи и за постоянно :mhihi:
Да им го сложа в изпускателните колектори на тия изтърбушени шушляци, куките.
К'во ме занимават с тъпотии, все едно съм като тях, по цял ден да се чудя по кой
точно нов метод да си почеша макарите :banghead: :banghead:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 02 Сеп 2011, 19:13

jordanov написа:Щом пише "свидетел" няма какво да те притеснява. Преди 2 седмици се обадиха на майка ми, за да ми връчат на мен призовка пак като свидетел и то свързано с работата ми. Доста са неориентирани в интерес на истината ... вместо да ми вземат координатите от работодателя са търсили майка ми и сещате се жената кво си е помислила като чула призовка и т.н. Викаха ме за случка станала преди 2 години, казах им че не помня и така :) Няма страшно.

Това че няма какво да го притеснава че пише "свидетел" е пълна глупости,защото в 70-80% от случеите "свидетелите" мигновенно се превръщат в обвиняеми! :yes:
Авторе не се плаши според мен ще излезне някаква страшна простотия! ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 02 Сеп 2011, 19:22

И мене са ме викали така, през 2004-та бях купил една е34 от Пловдив година по рано.
И идва някакъв полицаи и ми връчва призовка да съм ходил в Пловдив ама не си спомням в съд ли беше или в полицията, а тя колата не беше на мое име даже :shock: :conf: пишеше ,че ще ме глобяват, съдят и прочее. Така и не отидох , кои ще ми плати разходите + един ден отсъствие от работа :?: :kuku: и нищо не стана....
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 02 Сеп 2011, 19:34

Да не са почнали да я издирват в Италия колата..има доста такива случаи с италианки.
И мой та е такава...малко ме хваща страх.Минават години-колата регистрирана и изведнъж-докарайте колата в полицията :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 02 Сеп 2011, 20:14

Яви се на датата, за която е призовката. Там на място ще разбереш.
В съдебната фаза няма как да си обвиняем и да те викат като свидетел. За да си обвиняем трябва да си бил привлечен като такъв в досъдебното производство, да ти е предявено разследването, после да си получил препис от обвинителния акт. Другия вариант е да си привлечен задочно, но това става ако нямаш пост. адрес или никой на постоянния ти адрес не знае къде си. Но е предвидено само за леки престъпления.
Още повече, че дори и във фазата на досъдебното производство, след като си привлечен като обвиняем (предявяват ти постановление за привличане на обвиняем) тогава придобиваш това качество в наказателното производство.
В съда ще ти платят транспортните разходи (автобусни билети) плюс разходите за загубения работен ден.
Ако колата е обявена за издирване до сега да са те задържали (колата и теб за 24 часа) - и при най-обикновената проверка на пътя се проверява колата , дали е обявена за издирване.
Щом не са те викали до сега, на фаза досъдебно производство, значи явно си доооста косвен свидетел изискан от някой нахален адвокат. Ще те питат за нещо, което най-вероятно няма да го знаеш и ще си ходиш.

При неявяване може още на първия път да ти постановят принудително довеждане и да доидат униформени служители у вас и да те съпроводят до съда в много ранни зори, да знаеш. Освободи си програмата за деня и изпълни гражданското си задължение, за да ти е мирна главата.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата