Мобилни камери на кат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мобилни камери на кат

Мнение от vld » 10 Сеп 2011, 12:55

Много бързо идват снимките от тия пущини :shock:
Снимали са ме на 31.08.2011, вчера си взех писмото и какво да видя :banghead:
72км/ч на ботевградско шосе до бл. 112, глоба 100лв. ако се плати в 14 дневен срок е 70лв.
Въпроса ми е има ли давност за тия глоби, ако не се плати отпада ли след време?
За точки нищо не споменават в писмото, знаете ли нещо по въпроса?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: Мобилни камери на кат

Мнение от ///peter » 10 Сеп 2011, 12:59

vld написа:Много бързо идват снимките от тия пущини :shock:
Снимали са ме на 31.08.2011, вчера си взех писмото и какво да видя :banghead:
72км/ч на ботевградско шосе до бл. 112, глоба 100лв. ако се плати в 14 дневен срок е 70лв.
Въпроса ми е има ли давност за тия глоби, ако не се плати отпада ли след време?
За точки нищо не споменават в писмото, знаете ли нещо по въпроса?

Глобите за превишена скорост вече са само кинти, точки нема. Явно фирмата се е уплашила, че масово са започнали да оредяват талончетата и решиха сам ода вдигат цените :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Сеп 2011, 13:01

Ако няма промяна е това положението:
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв. + 3 к.т.

ПС: Точки не взимат май само за извънградско, в града май си ги взимат...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 10 Сеп 2011, 13:11

През Май може, но през останалата част от годината не вземат точки за превишена скорост.
Глобата е толкова, но от къде изрови това за 3те точки не знам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 10 Сеп 2011, 13:44

Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост
в населено място, се наказва, както следва:

1. за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 50 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 200 лв.;
5. за превишаване над 40 km/h - с глоба 300 лв.;
6. за превишаване над 50 km/h - с глоба 350 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.

(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:

3. за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 150 лв.;
5. за превишаване от 41 до 50 km/h - с глоба 200 лв.;
6. за превишаване над 50 km/h - с глоба 300 лв, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.

(3) Водач на моторно превозно средство за обществен превоз на пътници и опасни товари, който превиши разрешената скорост, се наказва, както следва:

3. за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 150 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 250 лв.;
5. за превишаване от 41 до 50 km/h - с глоба 400 лв.;
6. за превишаване над 50 km/h - с глоба 500 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 кm/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.

(4) Когато нарушението по ал. 1, т. 1 - 5, ал. 2 и ал. 3, т. 1 - 5 е повторно, наказанието е предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер, а за повторно нарушение по ал. 1, т. 6 и ал. 3, т. 6 - предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок три месеца.

(5) Когато нарушението по ал. 1, т. 4 - 6, ал. 2, т. 4 - 6 и ал. 3, т. 4 - 6 е системно, водачът се наказва с предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 6 месеца.

"Повторно" е нарушението, извършено след налагане на наказание за същото по вид нарушение.

"Системно" е нарушението, извършено три или повече пъти в едногодишен срок от влизането в сила на първото наказателно постановление или на първия електронен фиш, с който на нарушителя се налага наказание за същото по вид нарушение.

"Електронен фиш" е електронно изявление, записано върху хартиен, магнитен или друг носител, създадено чрез административно-информационна система въз основа на постъпили и обработени данни за нарушения от автоматизирани технически средства.
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Сеп 2011, 20:13

мобилните камери са много опасни
не знаеш къде ще те снимат
добре, че тук има само една кола и аз я знам коя е :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 10 Сеп 2011, 21:22

ммда, ама това се води електронен фиш - не взимат точки, само пари

ако не платиш до месец, ти взимат парите директно със съдия изпълнител, я от банковата сметка, я чрез писмо до работодателя ти

по-добре си плати глобата в 14те дена, да ползваш намалението, след това става все по-дебело и по-дебело
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 10 Сеп 2011, 22:08

Решението: Спазвайте ограниченията (колкото и да са абсурдни на места) и така ще ги хване липсата тъй като няма да имат пари да ги поддържат всичките тези камери :mhihi: .
:driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 10 Сеп 2011, 22:35

Дедекторчетата не помагат ли?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 11 Сеп 2011, 1:17

ДеТекторчетата не помагат за тези камери. Принципа е различен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 11 Сеп 2011, 2:17

gentata написа:ДеТекторчетата не помагат за тези камери. Принципа е различен.

Тук ми стана интересно! :) Какъв е принципът? Нали говорим за камерите в коли (обикновено астрички са май, без отличителни знаци ;) ). Та не е ли нормален радар, камера, и съответно отчитане на скоростта на движение на самата камера, дали чрез GPS, дали чрез скоростомера на самата кола, където е камерата?! Аз на два пъти съм се срещал с такава скрита лимонка, но и двата пъти бях с форда, а в него нямам радар-детектор и не можах да разбера дали имат активен радар в колата...

Ако някои от колегите имат наистина достоверна информация за спецификата на работа на мобилните камери, ще е полезно за всички да я споделят. :yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Сеп 2011, 9:48

до колкото може да се вярва на вестници, четох в една статия за камерите, че за 30 мобилни камери радардетекторите помагат т.е. те действали с обикновен радар и колата трябва да е неподвижна иначе давала много отклонения, но имало и други 15 които може да снимат в движение и техният принцип на работа е бил различен и тогава радардетектора не спасявал :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 11 Сеп 2011, 10:35

и аз изгорях с много на магистралата :oops: стояха си в астричката и все едно си гледаха филмче на лаптопа и след 3 дена честито :angel:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 11 Сеп 2011, 10:45

Цитат:
..........Засичането става при съпоставката на две снимки на колата, намираща се в точка А и в точка Б в полезрението на камерата...............
край на цитата.
Та така радардетекторите са безсилни евентуално би помогнала навигация с въведени предполагаеми места на такива камери :yes:
Ето от тук може да се набави файла за съответната навигация. Мисля че имаше някъде из форума тема как това може да стане и на ориг. навигация на BMW.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 11 Сеп 2011, 11:18

BadAngel написа:ммда, ама това се води електронен фиш - не взимат точки, само пари

ако не платиш до месец, ти взимат парите директно със съдия изпълнител, я от банковата сметка, я чрез писмо до работодателя ти

по-добре си плати глобата в 14те дена, да ползваш намалението, след това става все по-дебело и по-дебело

И най-кофтито е, че от 100лв стават 1100 . По-хубаво колегата да си ги плати бързо и да си ползва отстъпката. Инак давностния срок е 5 години, през които все ще си на тръни, дали нема да ти пристигне честитка от съдия изпълнител . За 70лв не мисля, че си струва :dunno:
Не Мы такие, Жизнь такая

Следваща

Назад към Извън Темата