ВиК - канал от мивката

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

ВиК - канал от мивката

Мнение от deyan-enchev » 27 Сеп 2011, 10:31

Въпрос към най-голямата автомобилна аудитория ;)

Колеги как може да се направи ВиК чиято цел е изместването на мивката на 7 метра от настоящето й място.
Сиреч в момента е в кухнята искам да я изместя на терасата на хол-а което е над 7 метра, минава се през коридора и стени не трябва да се къртят.

Вдигането на нивото не е вариант понеже няма да постигнем лесно стандарта за такива отпадни води, а и не искам да вдигам нивото.

Въпроса се концентрира главно в ползването на помпа с шредер за каналната вода :?:
Понеже ще вържа мивката и съдомиялната към дъждовната вода на блока най-вероятно понеже е по-близко стария от канал на мивката.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Re: ВиК - канал от мивката

Мнение от exvitermini » 27 Сеп 2011, 11:04

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 27 Сеп 2011, 14:12

Братле водата си търси най-пряк път и наклон без чупки и тн , в нас е същата операция към 6-7 метра е изместено и ще ти кажа че ако нямаш наклони и много чупки ще се запушва кофти .
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 27 Сеп 2011, 14:23

Да, аз разбрах че има стандарт за отичане на такъв тип вода и той е от порядъка на 2/3 %. С цел да не се запушва тръбата от мазнотиите и боклуците генерирани от мивката и съдомиялната ... трябва да го има този наклон.

Няколко са начините да нямаш проблеми:
1. С вграждане на тръбите в стената - има наклон, но не искам да къртя стените
2. Къртене на подовата мазилка до бетон и вдигане на нивото на стаята - тук има 2 проблема не искам да вдигам нивото, пък и е много далече кухнята, има коридор, минава се през врати както и куп от кабели които вървят по пода
3. Изграждането на изкуствен праг който върви в долната част на стената държаща тръбите, за да не я къртим - тук обаче ограничаваме избора на мебели, или трябва да са поръчкови - обема на стаята отново се намалява

4. Вариант за който аз питам, е ползването на помпа с шредер и евентуално къде да се монтира - начална или крайна точка на системата. Обаче помпата трябва да осигурява помпане на вода по хоризонтални тръби без 2/3% наклон.

До колегата с сайта за ВиК - не мисля да се регистрирам там за 1 въпрос, надали скоро ще имам други. В случай, че ти имаш регистрация там, и го пейстна в знак на знания по темата ще се радвам да споделиш, ако ли не, аз също го знам сайта ВиК от гугъл.

Майсторите с които ще се извърши ремонта просто са повече по-грубите изпълнения, не толкова технически просветени, но големи професионалисти. Казаха ми че досега такова местене на канал > 6 метра не са правили.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 27 Сеп 2011, 14:25

Или ще къртиш или ще повдигаш или и двете :) !

Сложи едно разпределение да видим кво искаш да правиш.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 27 Сеп 2011, 14:31

имам в къщи 3м с наклон около 2, може и малко отгоре, градуса... чисти се с тел поне веднъж годишно, защото се запушва... за 50мм иде реч...
ако въпросната помпа е накрая си се запушил задължително, ако нагнетява незнам :roll: ... най-вероятно пак ще имаш проблем... ако е обикновена чиста вода и препарати ок, ама кухненска вода си е проблем откъм съдържание...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: баба си да му прави мекици

Мнение от tonito » 27 Сеп 2011, 19:48

хич не прави тази глупост с прекарване на вик от балкона,при мен е така и само ядове имам :bang:
лятото е добре горе долу,но зимата си е ужас,все съм си с препатати за отпушване на канала( и пак нищо не става,малко да е по хладно на балкона и всичката гняз от чиниите се спича по тръбите :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 27 Сеп 2011, 20:37

Успях да наглася няква псевдо схема на пейнт, която е в относителен но близък до реалността мащаб.
Отдолу е коридора и входа за жилището, в дясно от коридора са спалнята и кухнята.
Понастоящем тръбите са в кухнята но мивката е изкъртена, започваме ремонт.

Вариант е ползването на мокрото помещение и по-скоро тръбата за дъждовната вода, като по-близка цел от кухнята.
Нямам план коя стена е носеща 100% НО нито една от стените няма да бъде къртена освен тази между хола и терасата НО под дограмата, а не колоните който са отляво и отдясно.

Размерите на хола са: дължина 6.15метра, ширина 3.45метра
Размерите на спалнята са: дължина 3.80, ширина 3.45
Коридора в частта си от лявата си стена до кухнята е: дължина около 5 метра от най-лявата му стена до входа на кухнята

Изображение

Благодаря за съветите да не го правя, наистина вече обмислям и друг вариант, може утре да го начертая, НО пак ще измине водата 3 метра ... в най-добрия случай.

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Сеп 2011, 20:41

Аз ако съм на твое място, изкъртвам стените и от там нататък ми е мирна главата. Всичко останало са решения с много проблеми.
А връзването на мивка към дъждовната вода въобще не е добра идея
Канализацията си е канализация, дъждовната вода поне докато не стигне някоя шахта не е

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 27 Сеп 2011, 20:50

© написа:Аз ако съм на твое място, изкъртвам стените и от там нататък ми е мирна главата. Всичко останало са решения с много проблеми.
Канализацията си е канализация, дъждовната вода поне докато не стигне някоя шахта не е

По-добре не може да бъде казано. :yes: Най-правилният и "евтин" вариант.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Сеп 2011, 20:52

след консулт с МАЙСТОР на ВиК отговора е- може, но...
Ако ползваш водосточната тръба на блока за изхвърляне на мръсната вода... и то при положение, че водостока е включен в подземните тръби, а не се излива на улицата разбира се...
Ако сложиш шредер, но тогава трябва да сложиш дебели тръби...

тоест- невъзможни неща няма, но зависи от много неща...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 27 Сеп 2011, 20:58

Изображение
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 27 Сеп 2011, 21:00

JIKI_RACER написа:Изображение

:bowdown:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 27 Сеп 2011, 21:00

Е как къртенето на стените ще е най-евтиния вариант :roll: , не разбрах какво имате предвид (запазената марка), а Дени май мисли като мен че е леко опасно
Не бих си позволил да къртя стени, от които не знам коя е носеща коя не. Друго, долната стена (на карикатурата) на хола граничи с комшиите, това 6.3 метра да я къртим бая зор ще стане за жената в съседство - не го искам.

Относно дъждовната вода на блока, не се излива на улицата разбира се, влиза в подземната канализационна мрежа и да не е най-добрия вариант.
Целта е да има 2 фунциониращи спални в апартамента и хол с кухненски бокс.

Помпата ще е с шредер 100%, ако някой майстор дойде и каже е това е цената правиме ли го. Досега такъв не се е явил.

JIKI_RACER - да това е вариант II, кухнята на гърба на спалнята, няма да стане лошо, а има и комин за абсорбатора точно до вратата.
Прав си за банята, в момента тя е 5-10см над нивото на коридора.В банята където си начертал чертата до вратата, няма канал, канала е на гърба на настоящата ВиК точка. Благодаря за коментарите, до 7.10 имам време да реша после идва баш майстора който ще изпълни проекта, но ... отказва 10метра хоризонтални тръби да прави от терасата до старата ВиК точка - и го разбирам човека, после на него ще пищя.
Последна промяна deyan-enchev на 27 Сеп 2011, 21:06, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 27 Сеп 2011, 21:03

© написа:Аз ако съм на твое място, изкъртвам стените и от там нататък ми е мирна главата. Всичко останало са решения с много проблеми.

При условие ,че канализацията НЕ НИ е разделна е все тая. Ако се включиш към водосточната тръба вън е ГРУБО , ама има и такива случаи :mhihi: .

Вертикалните клонове са отделни но в сутерена се включват в една и съща тръба в крайна сметка.
Ако водосточната тръба е в сградата и не те разбере никой няма проблем да се включиш , не е добре белия кон да включиш щото там ти рябва ф110 задължително , а водосточните са ф80.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата