На ход от Италия.......2011 развитие!
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
На ход от Италия.......2011 развитие!
Привет на всички колеги,извинявам се предварително ако съм пропуснал да прочета или догледам.Повечето от нас твърдят,че автомобил от Италия не може да се докара на ход до България след като бъде отчислен от Италия.Съветите са за автовоз и т.н.Други на пук на всичко вадят временни номера(хартиени)от ACI (местната агенция за регистрации и т.н),правят застраховка за 5 дена (тука идва сложната част).Повечето от застрахователните компаний не им изнася със временните застраховки,затова тези който ги правят се броят на пръсти а и цените им са меко казано височки в зависимост от кубатурата на колата.
Да споделя моят пример:Закупих си 330Cd преди седмица,свалих го от регистрация с идеята за го регистрирам в БГ и да се върна обратно.Тука започна дилемата,автовоз или на ход.Тъи като предпочитам да си я закарам на ход пък и пристанището в Анкона е на 20км от мен,остана варианта на ход.Почна се ходене и питане няколко дена и резултатът е следният.
От ACI (техният КАТ) могат да ми издадат временни табели (хартиени)с който при преминаване през Гърция предполагам ,че няма да имам проблеми,но на нашата граница ще ме гледат чудно и ще са едни проверки ще е чудо.(70 евро)
Застраховката,ходих днеска да питам в SAE Asicurazioni (една от тукашните застрахователни компании)в която работи една моя позната (340 евро с отстъпки и т.н) за 10 дена
понеже колата се води 3000 по кубика.
До тук добре 410 евро + ферибот до Гърция 180 евро (отиване връщане) и 50-ина евро за нафтеца.....
та сметките са на около 600 евро.
Тука идва интересната част:Свързах се с една фирма в Чезена (Cesena) AMERICAN V.I.P която се занимава с Хомологация на автомобили внос от Америка ,специални автомобили,издава временни табели и т.н
http://www.americanvip.it/targhe-lesportazione-5-giorni направих запитване и ми отговориха,че за 180 евро могат да ми осигурят временни номера със застраховка и зелена карта за циркулация в цяла Европа за 5 дни.
трябва им само талона на колата,и мой Италиански валиден документ.Но интересното е че номерата са метални подобни на немските и застраховката е Немска.
Обяснил съм и случеят,че автомобилът се експортира през Гърция,хората отатък казаха ,че няма проблеми и всичко си е законно и валидно.Така че това остава моята алтернатива
.Надявам се да съм бил полезен,ако някой се сеща за нещо друго и има нагледен опит върху нещата моля за мнение.В темата не е засегнат транспортът с автовоз........!
Щях да забравя:За запознатите,има ли вариант в който да ми изпратят от България временни номера със застраховка,или те са валидни само на територията на България.
Поздрави на Всички
Mitiracing
Да споделя моят пример:Закупих си 330Cd преди седмица,свалих го от регистрация с идеята за го регистрирам в БГ и да се върна обратно.Тука започна дилемата,автовоз или на ход.Тъи като предпочитам да си я закарам на ход пък и пристанището в Анкона е на 20км от мен,остана варианта на ход.Почна се ходене и питане няколко дена и резултатът е следният.
От ACI (техният КАТ) могат да ми издадат временни табели (хартиени)с който при преминаване през Гърция предполагам ,че няма да имам проблеми,но на нашата граница ще ме гледат чудно и ще са едни проверки ще е чудо.(70 евро)
Застраховката,ходих днеска да питам в SAE Asicurazioni (една от тукашните застрахователни компании)в която работи една моя позната (340 евро с отстъпки и т.н) за 10 дена

До тук добре 410 евро + ферибот до Гърция 180 евро (отиване връщане) и 50-ина евро за нафтеца.....

Тука идва интересната част:Свързах се с една фирма в Чезена (Cesena) AMERICAN V.I.P която се занимава с Хомологация на автомобили внос от Америка ,специални автомобили,издава временни табели и т.н
http://www.americanvip.it/targhe-lesportazione-5-giorni направих запитване и ми отговориха,че за 180 евро могат да ми осигурят временни номера със застраховка и зелена карта за циркулация в цяла Европа за 5 дни.
трябва им само талона на колата,и мой Италиански валиден документ.Но интересното е че номерата са метални подобни на немските и застраховката е Немска.

Щях да забравя:За запознатите,има ли вариант в който да ми изпратят от България временни номера със застраховка,или те са валидни само на територията на България.
Поздрави на Всички
Mitiracing
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: На ход от Италия.......2011 развитие!
Колега, България има 3 вида временни табели, предполагам, че все някой номер ще ти свърши работа. Но предполагам, че няма как да ти ги пратят, защото при получаването искат талон на колата и собственик с лична карта. 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
Преди малко се разтарсих и във форума на Нисан имаше една тема,за един пич който си е докарал от тука кола сас такива временни табели за 5 дни,само че не може да се минава през Сърбия та си е правил разходка.До колкото разбрах не е имал проблеми никъде.Тука ме уверяват,че с такива номера не би трябвало да има проблеми през Гърция или Румъния и важели за цялата Европейска общност 

е колега струва ли си твоето приключение за да спестиш 650лв. от автовоз? 

www.bmwпрофесори-bg.net
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
benzin написа:е колега струва ли си твоето приключение за да спестиш 650лв. от автовоз?
+1
Дай си едни 1000лв., може и по-малко даже да ти я докарат на крака и чиста работа. Едно, че ще се филмираш излишно, едно че ще ти се такова мамата от разправии и на всичкото отгоре и по-скъпо ще ти излезе. Варианта с табели оттук някой да ти прати с две думи го забрави просто. Аз с фирма, която не познавам, не съм я проверил не бих рискувал. 100% нещо ще липсва, щом всичко ще ти се върже на 180 евра само, ама ти си знаеш.
330-ки купета купувате пък ви свидят 1000лв. транспортни разходи

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
намери Nasti от форума, той се занимава от доста години с докарване на коли от Италия и съм сигурен, че ще измисли нещо, та дори може и да ти я докара
автокъщата мисля, че беше AUTOSCANA
поздрави ... и СТРАХОТЕН ИЗБОР НА КОЛА

автокъщата мисля, че беше AUTOSCANA
поздрави ... и СТРАХОТЕН ИЗБОР НА КОЛА

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Това като гледам са си немските жълти номера, всъщност с тях имаш застраховка за целия ЕС. Не виждам проблем никакъв специално с номерата.
I love the sound of V8 in the morning...
xpl0d написа:benzin написа:е колега струва ли си твоето приключение за да спестиш 650лв. от автовоз?
+1
Дай си едни 1000лв., може и по-малко даже да ти я докарат на крака и чиста работа. Едно, че ще се филмираш излишно, едно че ще ти се такова мамата от разправии и на всичкото отгоре и по-скъпо ще ти излезе. Варианта с табели оттук някой да ти прати с две думи го забрави просто. Аз с фирма, която не познавам, не съм я проверил не бих рискувал. 100% нещо ще липсва, щом всичко ще ти се върже на 180 евра само, ама ти си знаеш.
330-ки купета купувате пък ви свидят 1000лв. транспортни разходи
Няма 1000лв. колега, докарването с БГ автовоз на кола от Италия е 650-750лв. това са транспортните разходи, на колегата докарване на ход ще му излезе много по скъпо отколкото с автовоз
www.bmwпрофесори-bg.net
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Телефон: 0888 333455
гр. София, бул. Тодор Александров и ул. Одрин 89, Автокъща AUTOSCANA
!!!Nasti!!!
колегата, не знам какво чака
гр. София, бул. Тодор Александров и ул. Одрин 89, Автокъща AUTOSCANA
!!!Nasti!!!
колегата, не знам какво чака

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Пич качвай я на автовоза и си я славяш където поискаш в БГ!
На ход ще имаш много повече разправия и ще е по-скъпо.
Временни номера не са италиянски, австрииски са.
На ход ще имаш много повече разправия и ще е по-скъпо.
Временни номера не са италиянски, австрииски са.

- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
Като гледам повечето биха я качили на автовоз,ОК става на вапрос,че с всичките ми пзнати и приятели коойто пътуват насам все или нямат път насам или скоро няма да идват и т.н.Не мога да доверя колата на когото и да е,все пак документите оригинални ,клиучове и т.н остава в колата,посля трябва да се издирваме
Ами аз къде ще се возя на тира отгоре.Вариантът е познат с кола или бус с платформа да си се кача и аз и директно в сервиза у Плевен.
пък може и при Рашо,но за съжалениое не се намират.С колегата от форума не съм се свързвал,може би до някой друг ден ще стане ясно всичко.До колегата с многото кинти ,че да не можем да си позволим един автовоз много се бърка,да го светна,че едни 4000лв отгоре трябва да си приготвиш освен цената на колата:регистрацията,обслужване от-до,докарване и почерпка на приятели,така че мен ми е ясна картинката въпросът е ,че точните пичове са на изчезване. 

Mitiracing написа:До колегата с многото кинти ,че да не можем да си позволим един автовоз много се бърка,да го светна,че едни 4000лв отгоре трябва да си приготвиш освен цената на колата:регистрацията,обслужване от-до,докарване и почерпка на приятели,така че мен ми е ясна картинката въпросът е ,че точните пичове са на изчезване.

www.bmwпрофесори-bg.net
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Е ако намери още 2-3 да пътуват с него, може и да му излезе по-евтино цялото пътешествие. Отделно има авантюристки натури които се радват и на пътуване на автостоп, така че може и за тръпката да го прави човека. А както знаем кеф цена няма
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Много полезна за мен тема ,тъй като имам същият проблем и живея в тази зона.Би било добре да разбера кво е направил в крайна сметка.Надявам се да пише.Да се похваля между другото,купих си БМВ 530д,нов съм във форума!
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
С две думи темата е за ключ,смисъл от Италия да се кара на ход няма или рискуваш или минаваш метър.С тяхната бюрокрация край нямат.Колата си я закарах в България на платформа,регистрира се и май като гледам един съвет от мен.Най евтино и без притеснения с автовозчето и всичко е ОК 

15 мнения
• Страница 1 от 1