за картофите, доматите и българското здравеопазване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

за картофите, доматите и българското здравеопазване

Мнение от acer » 07 Окт 2011, 0:01

зададох си някои въпроси покрай смъртта на стийв джобс.. той почина на едва 56.. джордж клуни е на 50?! мой познат на 52 с плочки и седмица ходи да е*е 20 годишни.дядката на бившата ми, става на 80г и все още гледа 10дка земя и си работи здраво, нито кости го болят, нито кръвно, нито холестерол, абосолютно нищо! а си и пийва и мазно яде! и до преди 10г пушеше!!!!е къде е тайната? повече от 65 няма да му дадеш! добър ген? може.. но по-скоро, че не яде боклуците от магазина! нагъва здраво зеленчуци, месо, плодове... имайки и впредвид, че баба ми 20г (да 20), се бореше с болестта и почина на 65, леля ми почина на 35 от рак на черният дроб, майка ми и тя беше болна преди няколко години, (оздравя напълно) и ми стана загрижено защо някои хора живеят до 90 и умират от старост, а други се грохват на 55 или по-рано

поразгледах бая научни филми и доклади за отговорниците на "рак" нали, когато не живееш до чернобил... и като отсея глупостите, които прочетох, всичко се свежда до липсата на няколко микроминерала. най-вече цинк, магнезий, селен и 3-те минерала отговарят за над 1200 биохимични процеса! и ако тялото не си взима своето, "антивирусната" отслабва и вече не може да убива новообразувалите се ракови клетки, токсини, разни други мутациий, които всеки човек ги има и бам идва доктора да ви каже, че имате супер рядък рак и то в късен стадий и всичко било изпуснато?! виновника не е доктора...а здравеопазването ни, което е още в 16-ти век! и ни класира в кърваво червената (лошата) категория по смъртни случаи от рак. в германия и швеция доктора и пациента го отнасят при пропуснат профилактичен преглед! има такси за по-вредните храни и се дава информация как хората да се предпазват! в швеция смъртността от рак е под 200 души на 100,000, а в държави като руминъя 470, сметката е за вас. просто казвам, докато тичате след девойки или се чудите как да изкарате кинти за m3, не забрявайте здравето (колко банално звучи), защото държавата определено няма да се погрижи за него. покрай проблема катуница един фр отиде с майка си в болница с отворена рана и сестрата дала йод и памук в ръцете на майката и й вика "на почисти му раната, нали ти е син!".

всичко това показва, в какво окаяно състояние е не само здравеопазването ни....и е време (в събота) да поискаме сметка, защо не се прави нищо по най-наболелите въпроси- здравеопазването, съдебната системата, нап, няма да споменавам наложителната до болка нужда от мажоритарна избирателна система при следващите избори. трябва всеки да работи за името си! не сега, като не се кефя да ме третират като животно в болницата, да се чудя, бойко ли да виня, че не може да избира министри или министъра, че е некадърен...
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: за картофите, доматите и българското здравеопазване

Мнение от Владо » 07 Окт 2011, 0:54

ген и организъм... добре си оставил бившата, че има всички шансове да те надживее с тоя си дядо :mhihi:
нашето здравеопазване /тая дума ми е такава невероятна :mhihi: / не си струва коментара :no:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Окт 2011, 9:13

Най-вече ген. След това начин на живот. И най-накрая късмет.

Стив Джобс не се съмнявам, че е ял най-хубавата храна и е получавал най-качествената медицинска помощ.
Но очевидно или е имал нещо в гена или е извадил лош късмет - рядък вид рак, който се лекува трудно...

Затова аз лично рупам чесън (разбирайте опитвам се да се храня и живея здравословно :mhihi: ) и си живея живота! :D
Но не изпадам в крайности - когато ми е кеф ям и живея нездравословно - щото колкоко и здравословно да е всичко... може да си отида и преди Стив Джобс...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Окт 2011, 9:53

Не че нещо, ама вечер когато няма да излизам, похавам половин скилитка чесън. Иначе според мен, най-вече е от храната. Като цяло семейството гледаме да ядем колкото се може повече домашни продукти, а не купени от големите вериги. Пример давам с млякото. Всеки ден идва един дядо с мускала и продава домашно мляко на съседната улица. Зеленчуци-те ги купуваме от пазара, където си личи че са домашни, ябълки си произвеждаме ние. Сега, няма как да не купиш нещо от магазина, ама каквото може не го купуваме.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2011, 10:50

Тая тема е обречена. На глупака 100 пъти да му кажеш че е глупав пак ще си мисли, че говориш глупости :mhihi:
Тук битува мнението- яж, пий и си носи новите дрехи и после като се засерат нещата "олеле, кво стана".
Да, има ген има го факта Чернобил, има радиолъчения, замърсяване на въздуха и какво ли още не. На всичките тези неща не можем да влияем. Единственото на което можем донякъде е храната. Никой обаче 5 пари не дава за това. Обичайния отговор, който чувам е- ми той и въздуха вреден, да спра да дишам ли? :dunno:
Какво да му кажеш на такъв човек?
Да, може да спортуваш, да се храниш добре и пак да хванеш рак причинен от това, че си живял 5 години на Орлов мост и не ти е понесло ама не си ли длъжен да направиш всичко възможно за качеството на живота си доколкото ти е по силите?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 07 Окт 2011, 11:12

стийв джобс преди да почне да яде яката храна бая боклици е изял. майка ми я хванаха съвсем на късмет в начален стадий, пуши доста, плодове не яде много, имаше няква рана от 20г, е и суперчовек да си няма как да ти се размине. изкара огромен късмет, че най-добрата приятелка и е докторка, и тя я накара да иде да си направи рутинен преглед. тва е проблема, ако има в годината 2-3 задължитлни прегледа, смъртността не само от рак, ще падне наполовина. много хора нямат здравна култура и сами не се грижат за здравето си..

отделно науката, предполага, че всеки човек се ражда със здрав ген p53,който кара раковите клетки да се самоубиват, просто някой хора го деактивират/убиват чрез джънк фуудс, цигари, наркотици. вярно е, че няма да живеем с камъните, ама за кво тъкмо да си си уредил живота, да имаш вече внуци и да се гъкнеш на 55? най-стария човек в момента е 130г, а дядката за които говорих има по-добра памет и от повечето на 20, разказва вицове, пий, бачка и се хили здраво. дори ме бъзикаше да съм му правил на внучката детенце, че да го води на училище :mhihi: така че живота не свършва на 60
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 07 Окт 2011, 13:21

Фактора "стрес" супер много влияе върху здравето на човека, не е само до храна и качествено здравеопазване.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 07 Окт 2011, 14:54

стреса го оправдам само при хора, които имат кофти семейства или болести... виждал съм хора с 5лв в джоба, които да могат да си правят кефа и да заспиват на секундата, други на които, родителите им дават нови жилища, скъпи коли,бизнес, да се стресират от глупости. няква кифла ги върти и го раздават интровертни, слушайки бтр и подобни. най-добрия ми приятел няма баща съответно няма кола и едвам му стигат парите за излизания, а в същото време е най-забавният, свеж и борбен човек, който познавам, веднъж не се е оплакал от абсолютно нищо.. ако му кажеш болен си от рак ще ти каже "е сега ще си поживея хубаво последните месеци!" :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Окт 2011, 16:41

Не е така за стреса колега, огромен фактор е дали си неебавка или ги взимаш на вътре нещата.
Стив Джобс е човек който е имал според мен силни моменти с доста стрес ("ако говорим за него де").

Инъче храната е адски важна ... ма кво да кажеш на хората да си купуват скъпа като заплатата е 500-600 кинта.
Някъв затворен цикъл става, жертви ли сме на глобализацията? Да.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 07 Окт 2011, 17:13

acer написа:стреса го оправдам само при хора, които имат кофти семейства или болести... виждал съм хора с 5лв в джоба, които да могат да си правят кефа и да заспиват на секундата, други на които, родителите им дават нови жилища, скъпи коли,бизнес, да се стресират от глупости. няква кифла ги върти и го раздават интровертни, слушайки бтр и подобни. най-добрия ми приятел няма баща съответно няма кола и едвам му стигат парите за излизания, а в същото време е най-забавният, свеж и борбен човек, който познавам, веднъж не се е оплакал от абсолютно нищо.. ако му кажеш болен си от рак ще ти каже "е сега ще си поживея хубаво последните месеци!" :lol:

Колега както искаш го разглеждай с примери без примери идва един момент в живота, в който стреса си казва думата и се отравява само и единствено на здравето. Дали ще изперкаш или ще се разболееш от нещо или няма да заспиваш нощем, или ще ти окапе косата все едно.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Окт 2011, 19:21

Тая седмица беше мноо хард работата... Така че, за да не кача стреса нещо - отивам тая вечер да се отдам на гуляй (и малко разврат :mrgreen: ) :mhihi:
Колегата бумбум сигурно няма да е съгласен, но вътрешното равновесие и радостта от живота ми се струват по-важни от здравословното хранене :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2011, 19:49

Не позна :mhihi: По-важно не знам дали е, но със сигурност е много важно.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Окт 2011, 19:54

bum_bum написа:Не позна :mhihi: По-важно не знам дали е, но със сигурност е много важно.

:yes: Утре като изтрезнея цял ден ще пречиствам организма със здравословна храна (че да събера сили за Събота вечер) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Окт 2011, 19:57

всичко е до хранене .. съвременната хранителна индустрия пробутва боклуци за здравословна храна и влага милиони в реклама .. най силния пример е млякото ... човека няма ензим за лактозата и тя е отровна за него .. благодарение на мутация не умира ами просто я понася .. но е много вредна .. млечните продукти всичките са много вредни .. също така всички квасни продукти ( вино бира всичко на базата на мая) ,също всичко със захар в него ( за сложните захариди човек също няма ензим и почти не се срещат в природата ) .. да не отварям дума за консерванти оцветители хормони в животните и всякакви химии че там е страшно .. културата на хранене е много важна .. ако плюскаш на корем боклуци проблем със сърдечно съдовата система най много на 50 ти е 100 % в кърпа вързан .. е тогава повечето от тия дето са живели ден за ден съжаляват ама е късно .. чак след това е фактора генетика ,физическа дейност и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Окт 2011, 20:01

Alexi написа:млечните продукти всичките са много вредни
...
вино бира
...
всичко със захар
...
да не отварям дума за консерванти

Аз май вече не трябваше да съм между живите :shock: :mhihi:
Колега, тва в гората да живееш - пак не можеш да ги избегнеш тия работи ;)
Оф, я да бегам аз да се повеселя малко, че може да идва края скоро :paranoid: :lol:

Следваща

Назад към Извън Темата