I can walk, I could dance

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

I can walk, I could dance

Мнение от ati » 27 Дек 2005, 12:02

Не мога да не споделя с Вас щастието,което вчера ме сполетя. И не мога да не благодаря публично на Ivantcho-G, който заради мен си загуби половин ден, а до този момент дори не се познавахме - :bowdown:
Преди няколко дни той ми прати ЛС, в което ми предложи да ме заведе при тъста му, който се занимава с народна медицина - масаж с отлепяне на кожата, който нееднократно му е помогнал на него самия и на доста хора. Предложи ми дори да го докара до вкъщи, за да ми помогне, стига да възприема идеята за този вид лечение.
Аз поначало винаги съм се лекувал (освен веднъж), само с билки, чайове, най-силното, което пия като лекарства са аспирин и фервекс, та идеята не само не ми бе чужда, ами аз търсех такъв човек.
Сутринта поредното трудно ставане с половинчасова разгрявка, левия е неизползваем и седи свит както винаги, десния носи, ама как, само аз си знам. Бях поел ангажимент, иначе не знам дали от болии щях да отида точно този ден. Но отидох.
Накратко описах на човека какво ми, той ме помоли да легна по корем и започна да опипва разни места и да пита за болка, като доста бързо локализира проблема - притиснат или по-скоро прехапан нерв между 5-ти и 6-ти прешлен, който е излязъл от "леглото" си (не съм наясно с терминологията, затова пиша малко лаишки) чак до ябълката. Оросяването на краката, особено левия силно намалява (аз не знаех, че стъпалата не трябва да са студени и че трябва да са чуствителни), мускулите при натоваравене не се хранят както трябва, отслабват, тежестта поемат сухожилията. И понеже това го влача доста години, сухожилието на левия крак освен прищипано беше и усукано, затова не съм могъл да разгъна крака и при насилствено разпъване съм имал тези болки. Десния е доста по-добре, но той е системно претоварен, защото всичките тези години компенсира слабостта на левия.
Това, на което не можах да повярвам е, че след 15 минути болки от масажа (той човека ме предупреди и ми даваше почивки) си изпънах левия крак :shock:
И не само аз гледах така - присъстваха майка ми и Пеньо (момчето с зелената вектра, по-старите го знаят от преди), които също не вярваха на очите си.
Все едно досега кръста ми е бил стегнат с корсет, който сега го няма, а аз дори не съм осъзнавал, че го имам. Сега всичко боли - гръбнак, крака, колена, но усещам как нещо в мен се движи като след дълъг застой. Направих в присъствието на Радо_Рф 6 крачки без патерици, без подпирания, което само няколко часа преди това бе немислимо за мен. Самия Радо видя на какво прилича левия крак - мускулите са като пехтиена маса, сега трябва да си стягам, което става бавно. Трябва да научим нерва да си седи на място, което след толкова години висене "навън" ще е по-трудоемко, но важното е, че е оправимо и че намерих човека, който да ми помогне да стана и да ходя без болки.
Благодаря на Иванчо от Перник за нещата, които направи за един съвършенно непознат (на живо). Напоследък чувам и виждам, че много хора тук постъпват така и помагат на изпаднали в беда ентусиасти, което ме кара да се чуствам горд, че съм част от този форум, което ми дава надежда и радост, защото хората стават все повече и човечността придобива все по-голямо значение, както трябва да бъде.
Бавно, но сигурно се връщам към пистата:)
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 27 Дек 2005, 13:18

Човече, не те познавам лично, но страшно много се радвам за тебе. Най-накрая си стигнал до първоизточника на проблема и ти пожелавам успешно да се пребориш с него, сега когато е вече само въпрос на време да се възстановиш. А колкото до концерта на DM ако още не можеш да издържаш прав ще те носиме на ръце ... :)
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320Ci

Мнение от Asterix » 27 Дек 2005, 14:00

Ivantcho-G :bowdown:
ati - Не те познавам лично, освен по твоите постове, които съм чел, но искрено ти пожелавам бързо възстановяване. Успех!
Изображение
Click
тел. 0878 11 30 94

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 27 Дек 2005, 14:03

ати ше те тепам момче :D оправяй се :D а аз като каза човек от Перник не знаех, че става дума за Иванчо бре. И аз не го познавам лично ама е много точен тип :)
Изображение
Изображение

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 27 Дек 2005, 14:04

4естито Атанасе,скоро ще се видим да видя как настъпваш с левия съединителя и с десния газта,укрепвай радвам се искрено за това 4е наистина се подобряваш и то забележимо :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 27 Дек 2005, 15:10

Ееее - много се радвам за теб Ати :D :D !!

Аз също съм изпитал ефекта от народната медицина и професионалният масаж :yes: в случаи, когато традиционната медицина е "вдигнала" ръце...
Live and let Die!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 27 Дек 2005, 15:42

Ати, искрено се радвам за теб! Това е поредното доказателство, че човек не трябва да подхожда предубедено към нищо на този свят... Успех с терапията нататък и пази координатите на човека, никога не се знае на кого може да потрябва...
Never mistake motion for action...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Дек 2005, 16:22

още едно доказателство че всичките болки са ни във главата ;) колко той ти е помогнал, колко ти сам си си помогнал- не е важно- важното е че се чувстваш по-добре...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 27 Дек 2005, 16:54

виждал съм те как танцуваш
не го прави пред хора моля те
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

иначе много се радвам че пак
си на крак все така все така ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 27 Дек 2005, 17:27

Продължавай напред, Атанасеее....И все така, до победата! ;)
Изображение
Driver's Racing Team

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Дек 2005, 18:57

Браво на Иванчо - наистина, уважението към хората е върховен дълг на всеки един от нас :!:
Нека има хора,като него за да е по-добър живота :!: :!: :!:

Много се радвам и за Ати - много скоро ще оздравее,абсолютно убеден съм :!: :!: :!:

П.С.Чакам да разбера в Петък от колко до колко часа са процедурите в Перник :roll: :!:

Георги Пенчев
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 28 Дек 2005, 3:05

само така напред и нагоре .. и по бързо оздравяване че сме още млади за такива болежки ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 28 Дек 2005, 11:53

Момчета, въпреки вълчето време, в което живеем, от време на време не е лошо да се сещаме за един филм - "Предай нататък".

Тъй като не вярвам, че друг (руснак, американец, испанец) може да промени България, се опитвам да я променям според възможностите си. Давам мигач на кръстовище, пускам аварийни при опасна ситуация пред мен, спирам да помагам на закъсал колега, и други такива дребни и "глупави" неща.

Ати, направих това, което трябва да направи всеки - помогнах, когато можех.

П.С. bam-bam, Ати е на 22-23, а болките му са поне от 5-6 години.
alx - :yes:, но по-лошо е незнанието. Като патил мога да кажа - реагирайте навреме на болежките. Всяко отлагане удължава и усложнява лечението.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 28 Дек 2005, 13:12

Благодаря за подкрепата, момчета:)
Вече шпера започва да сработва на все по-дълги растояния (е, днес отидох, подпирайки се до едната част на апартамента, но не можах да се върна, добре, че беше майка ми :mhihi:) и все повече време мога да стоя прав, трябва да започна сериозни тренировки на десния крак, по-точно движението на глезена, което предизвиква POWER :twisted:
ПС - посещението ще е в петък сутринта, мисля (ако на момчето, което ще ме кара не му излезе работа) да тръгна от София към 10.30.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Дек 2005, 20:45

Ати,как ще ходиш до града на "тунинга" и сръбската музика :mhihi: :?:

Сигурно ли е това момче :?:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към Извън Темата