... из приказки от страната на чудесата
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Гост
-
... из приказки от страната на чудесата
Предлагат достъп до жълтите павета според номера на колата
"Коя дата сме днес - а, осми! Значи, БМВ-то, понеже е с четен номер. Мерцедесът остава за утре." Така столичен общинар резюмира накратко как ще се приложи на практика идеята на столичния кмет Бойко Борисов за нов ред за влизане с автомобили до центъра на София.
Той предвижда колите, завършващи на четен номер, да имат достъп до жълтите павета само на четни дати. Съответно возилата с нечетни цифри ще ги вадим от гаража само на нечетно число.
Идеята е да се намалят задръстванията в столичния център. Хората, които го обитават, ще карат в района със специални талончета, а останалите ще паркират преди навлизането в централната градска част.
Общинарите вече са разделени на "за" и "против" проекта. Болшинството са на мнение, че той е неприложим, въпреки че се прилага с успех в Гърция и Исландия например.
heeeelp heeeeeelp някои да ме самоубие да не се мъча

"Коя дата сме днес - а, осми! Значи, БМВ-то, понеже е с четен номер. Мерцедесът остава за утре." Така столичен общинар резюмира накратко как ще се приложи на практика идеята на столичния кмет Бойко Борисов за нов ред за влизане с автомобили до центъра на София.
Той предвижда колите, завършващи на четен номер, да имат достъп до жълтите павета само на четни дати. Съответно возилата с нечетни цифри ще ги вадим от гаража само на нечетно число.
Идеята е да се намалят задръстванията в столичния център. Хората, които го обитават, ще карат в района със специални талончета, а останалите ще паркират преди навлизането в централната градска част.
Общинарите вече са разделени на "за" и "против" проекта. Болшинството са на мнение, че той е неприложим, въпреки че се прилага с успех в Гърция и Исландия например.
heeeelp heeeeeelp някои да ме самоубие да не се мъча

- fastestbmw
- кандидат ентусиаст
-
Общинарите вече са разделени на "за" и "против" проекта
А има една практика в демократичните общества: РЕФЕРЕНДУМ.

Да се допиташ значи до мнението на народа...
В Булгаристан такива работи май не се правят

You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA
ANI4KA
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Интересно ми е как ще пропускат колите с "верния номер"? Или по-точно казано как ще отбиват от центъра колите с неправилен. Ще сложат караулки на всяка уличка ли? За пример: идвам от Надежда и отивам на бул. Дондуков. На Лъвов мост седи някой "упълномощен от кмета" и ме гони наляво по "Сливница". Аз чинно правя опит да завия наляво. Боря се 20-тина минути със задръстването създадено от "упълномощения" и "онези простаци дето са тръгнали боси през гората"(аз естествено не съм като тях дето са тръгнали да се мотат из Центъра без да се съобразяват с другите, аз имам много важна работа на "Дондуков" и не мога да я свърша, ако не съм с кола), най-накрая завивам, тръгвам по "Сливница" и след 100м. завивам надясно по "Веслец", гааааааааз и съм на "Дондуков". А, щели и там да сложат "упълномощен"! Е, тогава по "Будапеща". И там има такъв? Ами тогава по ..... абе все ще намеря къде да пробия. Най-вероятно по някоя еднопосочна улица. Е може да стане задръстване, но какво от това нали съм стигнал до "Дондуков". Слизам от колата и сядам в KFC. Ех, че са безвкусни тия пилешки хапки!
За какво ли се разкарвах чак до тук?
N.B. Разграничавам се от действията на простака-шофьор. Аз си имам законен начин да се придвижвам из Центъра.

N.B. Разграничавам се от действията на простака-шофьор. Аз си имам законен начин да се придвижвам из Центъра.

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
fastestbmw написа:Общинарите вече са разделени на "за" и "против" проекта
А има една практика в демократичните общества: РЕФЕРЕНДУМ.![]()
Да се допиташ значи до мнението на народа...
В Булгаристан такива работи май не се правят
Кой те излъга че сме демократично общество бре?

- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
Нашата държава си е страшно сбъркана...в центъра особено кръстовищата и регулирантео на светофарите са доста недомислени!На някои възлови кръстовища светофара те пуска 40с а после те дръжи няколко минути...особено в пиковите часове това си предпоставка за страшно задръстване!Аз не мога да си представя какво би било ако човек има неотложна работа, но поради номера на колата си не може да навлезне в центъра!Страшен тъпизъм и такъв е възможен само нашата объркана държавица
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Re: ... из приказки от страната на чудесата
bam-bam написа: Хората, които го обитават, ще карат в района със специални талончета, а останалите ще паркират преди навлизането в централната градска част.
и ако ми обяснят каде ще спират тези коли?то сега няма място да се спира пък си представям какво ще стане ако го въведат това. според мен не сме готови още за такива мерки и кмета прибързва. нека първо да направят паркинги на по няколко етажа кадето да има място да се спира пък после да я въвеждат таз тъпотия

TheBoss написа:N.B. Разграничавам се от действията на простака-шофьор. Аз си имам законен начин да се придвижвам из Центъра.
ти си тарикат знаеме

абе ми аз да питам като имам инвалиден стикер на колата помага ли

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- Гост
-
какво ги бърка тех къде ще спираш ако искаш и на луната
имам идея да се предложи на кмета .. ние като ви идваме на гости да спираме още на караулката на влизане .. от там или пеша по здравословно е или с каруци да ни извозват ... трябва да мислим и за екологията и ще намалим така замърсяването на въздуха

имам идея да се предложи на кмета .. ние като ви идваме на гости да спираме още на караулката на влизане .. от там или пеша по здравословно е или с каруци да ни извозват ... трябва да мислим и за екологията и ще намалим така замърсяването на въздуха

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
7.47 какъв номер е - четен или нечетен? Мисля, че не е лошо да си поговориме с бат Бойко на тая тема... 

- fastestbmw
- кандидат ентусиаст
-
Кой те излъга че сме демократично общество бре?
На теория:
1. Имаме си плуралистична партийна система
2. Гласуваме пряко
3. Практикуваме принципа на свобода на движение на хора, стоки & капитали
До тук О.К.

Практически обаче 1.2. & 3. са само на ужким

This country sucks!!

You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA
ANI4KA
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
fastestbmw написа:Кой те излъга че сме демократично общество бре?
На теория:
1. Имаме си плуралистична партийна система
2. Гласуваме пряко
3. Практикуваме принципа на свобода на движение на хора, стоки & капитали
До тук О.К.![]()
Практически обаче 1.2. & 3. са само на ужким
This country sucks!!
Някой още не се е събудил

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
viper написа:7.47 какъв номер е - четен или нечетен? Мисля, че не е лошо да си поговориме с бат Бойко на тая тема...
По последни данни това нещо са го отменили..... а това е нечетен номер....защото се гледат последните 2-ве цифри ....това беше замисъла не целия номер

- Asterix
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320Ci
По същият начин се процедира и в Рио Де Жанейро (ако не се лъжа) и така значително се намаля трафикът
Който се засече в нарушение се подлага на глоба, а по-нататък при повторни нарушения мисля, че беше нещо от сорта на отнемане на книжката за малък период, който период се увеличава при системно нарушение
(Не съм 100% сигурен в това, което пиша, всичко е по спомен.)

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2