Как да проверя произхода на кола от автокъща?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Как да проверя произхода на кола от автокъща?

Мнение от toni » 22 Окт 2011, 18:05

Колеги привет, дойде време за следващата кола от марката. Харесал съм си една Х5 2005 год., колата е нов внос и без номера. Това което ме притеснява произхода или по точно да не е крадена и като отида да я регистрирам да ми я вземат. Как мога да проверя колата преди да я купя? Аз съм от Бургас, а колата в София.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Как да проверя произхода на кола от автокъща?

Мнение от benzin » 22 Окт 2011, 18:09

за съжаление май не може... имаше репортаж по телевизията за една жена дето и изкарали бележка от кат че колата не е крадена, и след време и я бяха конфискували, щото се издирвала от Интерпол...
www.bmwпрофесори-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 22 Окт 2011, 18:38

Аз съм имал подобен проблем и ми се беше стъжнило положението, че колата се издирваше от интерпол и я задържаха. Имах късмет и колата ми я освободиха след шест месеца.Добре е да имаш познат в полицията, който да може да ти направи справка.Аз имах познат, който ми правеше справка и ми казваше дали се издирва или не.Вземи рамата на коалта и я провери.
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Окт 2011, 18:54

csx написа:....Добре е да имаш познат в полицията, който да може да ти направи справка.Аз имах познат, който ми правеше справка и ми казваше дали се издирва или не.Вземи рамата на коалта и я провери.

не помага и това- колата се обявява за открадната след като я регистрираш... ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni » 22 Окт 2011, 19:28

Как се обявява за открадната след като се регистрира? То не показва ли веднага, че примерно се издирва? Или регваш си я, а на тия им изписва след месец, че се издирва и хоп оставаш без нея.

Аватар

Мнение от ms » 22 Окт 2011, 19:46

toni написа:Как се обявява за открадната след като се регистрира? То не показва ли веднага, че примерно се издирва? Или регваш си я, а на тия им изписва след месец, че се издирва и хоп оставаш без нея.

филма го гледах от първи ред миналото лято- братовчед ми още ходи пеша :banghead:

Купува си от автокъща изгодно една Вектра '01г., италианка... Договор за покупко/продажба с къщата НЯМА, правят му на място няк'ъв документ сякаш той я е купил за смешни пари директно от италианеца... колата се регистрира безгрижно в КАТ (първо транзитни номера, че е купена извън Варна) и човека си отива по живо, по здраво и се радва на новата кола... един ден го спират и колата е прибрана защото се издирва... Гадният жабар е обявил колата за открадната няколко дни СЛЕД като колата е регистрирана... И тук не става дума колата да е реално открадната и така да се е случило- колата е седяла в нета да се продава над месец- просто се въртят номера със застраховките...

та кратка версия- гаранция, че няма да ядеш дървото НЯМА... тоест има- купуваш си я нова от магазина ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 22 Окт 2011, 19:51

или от първия собственик който я е купил от магазина :mhihi: на един познат му прибраха Ауди за което даде 8к ,от автокъща .. така и не му го върнаха ,оказа се крадено .. винаги можеш да изтеглиш късата клечка от автокъща и най важното е че няма механизъм да ти върнат парите ако се окаже ,че са ти продали крадена кола ( то те най често са замесени де ) .. както каза оня на филмчето за което говорите - ами много съжалявам, че купената от мен кола се оказа крадена и са я прибрали :banghead:

Аватар

Мнение от ms » 22 Окт 2011, 20:21

Alexi написа:... няма механизъм да ти върнат парите ако се окаже ,че са ти продали крадена кола...

механизъм има- съд, дела и т.н., НО с едно условие: да си купил колата с договор от автокъщата, а не от жабаря... тоест ако някой я е откраднал е преди теб по веригата и ти си само "добросъвестен купувач" или к'вото е там по закон... Пак гориш с парите, ама поне проблемите после са по-малки и си търсиш парите от автокъщата- с дела, нерви и т.н. може и да си ги получиш някога- след 5г. примерно ;) но там има и друга уловка- колко пише в договора за покупка... с масовите практики да се пишат смешни суми в договорите става грозно- платил си примерно 10к за кола, в договора сте писали 3к и вярвай ми къщата с кеф ще ти върнат 3 бона :winky:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 22 Окт 2011, 20:26

ms написа:
csx написа:....Добре е да имаш познат в полицията, който да може да ти направи справка.Аз имах познат, който ми правеше справка и ми казваше дали се издирва или не.Вземи рамата на коалта и я провери.

не помага и това- колата се обявява за открадната след като я регистрираш... ;)

Може да се каже.Когато я купих, не направих справка и като влязох в София ме спряха и взеха колата.Аз я купих от Варна, но там е пълно с камери и не ме спряха,а тук с влизането ме спряха.Даже старият собственик не ми беше казал, че е има проблем и след това, се оказа, че колата е минавала във Варненската прокуратура и има постановление и всичко е наред, но Софийската направи нова и прати всичко пак към Варненската и след пет месеца си взех колата.Свалена е от интерпол и си я регистрирах.Тия неща стават с по-скъпите марки коли и няма гаранция.Чувал съм, че ако са от Германия, колите са наред, но дали е така, не знам .Много е важно да си направиш договора на парите, които купуваш колата, та независимо дали ще дадеш някои лев отгоре работата е там, че ще си сигурен.Ако след това колата е обявена то може да си потърсиш парите от тоя, който си купил колата.Важно е какво пише на договора, ако си я купил за 15000 лв, а на договора пише 1500 лв си прецакан.Ще може да предявиш иска само за сумата от 1500лв, та гледай да пише толкова колкото плащаш.
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni » 22 Окт 2011, 20:54

Прави ми впечатление като разглеждам обявите, само на Софауто пише, че имат гарантиран произход. Някои има ли впечатляния тази автокъща?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 22 Окт 2011, 21:07

мда де ама аз за 5 месеца ако ми вземат колата сън няма да ме лови и ще ми побелеят косите :confused:

Аватар

Мнение от ms » 22 Окт 2011, 21:13

toni написа:Прави ми впечатление като разглеждам обявите, само на Софауто пише, че имат гарантиран произход. Някои има ли впечатляния тази автокъща?

Гарантиран произход означава точно едно нищо- всеки може да ти го напише... колкото можеш да вярваш на реалните километри, толкова и на произхода...
Не казвам, че в Софавто не са наред колите, но риска го има винаги като купуваш от автокъща... въпроса е къде е по-малък...
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 23 Окт 2011, 16:58

ms написа: правят му на място няк'ъв документ сякаш той я е купил за смешни пари директно от италианеца...

До някъде сам си е вкарал таралежа в гащите!
Като е купил колата на т.нар. директен договор. Като купиш колата в Италия пишете договор за покупко продажба, тука го късат договора и пишат същия (на италиянски) фалшив с името на купувача тука, все едно той е отишъл до Италия и си е купил колата. Така търговеца избягва едни около 100Е които трябва да плати когато колата мине през фирмата. От година някъде почти навсякъде правят проблем ако колата е с директен договор (абе не искат да я регистрират), изключение е София естествено където директни договори си минават.
Ако е купена с фактура, да показва че автокъщата е купила колата в Италия нещата може да имат 'по-леко" развитие.

toni написа:Прави ми впечатление като разглеждам обявите, само на Софауто пише, че имат гарантиран произход. Някои има ли впечатляния тази автокъща?

Е значи не си попадал на мой обяви :mhihi:
Едно 70% да не кажа повече от колите в СофАвто не са на СофАвто в смисъла те да са си ги внесли. Повечето се на търговци които ги карат колите там за продажба, караш я плащаш си 100 и кусур лева автомивка (дори да е перфектно чиста задължително е да им мине през тяхната мивка), казваш си цената и те си слагат някаква надценка и като продадът колата ти дават това което ти си обявил, пък колко повече са я продали...
Имам трима познати дето ги "зареждат" с коли и знам как си ги пишат тея неща, и не че е важно но и те "сверяват" километражите.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E90

Мнение от alex0001 » 23 Окт 2011, 17:26

Един приятел си беше купил Лексус РХ.Отидохме до едно заведение, спряхме колата и след около 15 минути дойдоха от "Криминална полиция".Изведоха ни от заведението като престъпници и отидохме до колата.Намазаха й рамата с една четчица и казаха, че има интервенция в/у рамата.Конфискуваха колата на момента.Закараха собственика да дава показания.Вече колата повече от 6 месеца стои на паркинга на полицията и не се знае дали изобщо ще я върнат.Имам чувството, че това само в България може да се случи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 24 Окт 2011, 10:38

на мен първата кола, от там я купих и ми я заключиха. Праите ги върнаха, но с много разправии връзки, нерви и т.н. После още веднъж съм се парил. Общо 2 коли са ми заключвали. От тогава, когато реша да си купувам кола, първо я минавам на каналите, прави се регистрацията и ако всичко е наред и не я заключат, тогава я плащам. Ако търговеца не е съгласен на този вариянт, значи най-вероятно и той самия си знае че е крадена и бягам надалеч.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата