Мазда РХ-8

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мазда РХ-8

Мнение от ka1ZeR » 22 Окт 2011, 18:56

Здравейте колеги! Знам, че това е БМВ форум, но знам, че сте толерантни и към другите марки, затова имам няколко въпроса относно Мазда РХ8. Интересувам се: Качествени ли са тези ванкелови двигатели?, Заслужават ли си?, Имате ли представа какъв разход дават?, Колко им е живота и развалят ли се имат ли оправяне?, В София има ли майстори, които да разбират от такива двигатели? и Намират ли се части за тях? Също така дочух, че са били забранени, истина ли е това?
Ще Ви бъда много благодарен, ако ми дадете компетентни отговори по въпроса. Благодаря предварително! :):):)

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Мазда РХ-8

Мнение от Ronka » 22 Окт 2011, 19:03

Ето ти една интересна статийка ...след като се качих на РХ-8-ца и на мен ми стана интересно :yes:

По другите въпроси още не мога да се изкажа компетентно :smoke:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 22 Окт 2011, 19:06

Преди когато си търсих кола освен трийската гледах и за RX-8, 350z и още няколко.

Приготви се за висок разход на масло, живота на мотора е дълъг 5 цифри..

Потребител
Аватар

Мнение от ka1ZeR » 22 Окт 2011, 19:10

Аз също гледам 350Z, но сравнение със Маздата е по-скъп,а за живота на двигателя и аз знам, че е много кратък, което прави тази кола несигурна известиция.

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 22 Окт 2011, 19:15

Е ти не вярвам да караш маздата 36847 години ( 5 цифрен живот) :mhihi: , така че по-скоро гледай останалите неща, за които питаш :)

Не знам да са забранени, защо биха били? :paranoid:
ИзображениеIs...

Потребител
Аватар

Мнение от ka1ZeR » 22 Окт 2011, 19:17

Скоро имаше статия, в мобиле.бг мисля, че беше, в която пишеше, че в много държави ги забраняват, заради високите мръсни емисии, които излъчват, дори поради тази причина ги спряха от производство преди няколко месеца...

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 22 Окт 2011, 19:24

Тук има доста,включително за разхода и вредните емисии ...

Специална серия на Mazda RX-8 за сбогом
Mazda RX-8 Spirit R ще бъде произведена в серия от 1000 автомобила, които ще се продават само в Япония.
Както е известно, през следващата година Mazda спира производството на модела RX-8, а той вече не се продава в Европа от миналата година.

За последно сбогом ще пусне специалната серия RX-8 Spirit R. Името ни връща към модела Mazda RX-7 Spirit R от 2002 година и дори напомня на него по външен вид. В Япония RX-8 Spirit R ще се продава от края на ноември. Цветът на каросерията може да бъде сребърен металик, черен или бял перлен ефект. Фаровете имат черна рамка, а спирачните механизми са червени.

Mazda RX-8 Spirit R ще може да се поръчва с механична трансмисия с 6 степени или с автомат.

В интериора на RX-8 Spirit R се виждат седалки от Recaro. Джантите са 19 цола, бронзови, а гумите имат размер 225/40 R19. При версията с автоматична трансмисия джантите са 18 цола, гумите имат размер 225/45 R18, окачването е спортно, а спирачните дискове са по-големи.

Наскоро шефът на Mazdа Такаши Яманучи заяви, че макар RX-8 да се спира от производство, Mazda ще продължи да разработва модели с Ванкелов двигател.

http://www.automedia.bg/news/article_14405.html

http://aboutcars.bg/read:78 ....

Има немалко информация

пс. Каза в София....едва ли и да е забранено, някой ще разбере с какъв двигател си :mhihi: Предполагам, че ще има кой да го прави,ще намериш, не вярвам да я караш в квартални сервизи, щото ще има да те гледат :conf: като им кажеш ванкелов двигател :mhihi:
Разхода беше към 30 доколкото помня... май колегата Красимир много добре се е ориентирал към м3-ка, ем красиво, ем бързо, ем си има Явор ...примерно... :mhihi:

Така и не я разбрах тая МазНа, ем спъната в ниските, ем с прекъсвач на високите ...дет се вика тамън тръгне и спрЕ :winky:
ИзображениеIs...

Потребител
Аватар

Мнение от adje » 22 Окт 2011, 20:12

Здравей, ka1ZeR.
Мога да ти кажа от лични наблюдения следните неща:
1. Мисля, че във F1 двигателите са такъв тип, понеже са с малка кубатура и с голяма мощност. По точно, доколкото помня, моторът на rx8-цата е 1300 кубика. За качество не знам какво може да очакваш.Доколото разбрах ще я взимаш 2ра ръка, а бях чел, че тези мотори при добро подържане издържат до 200 000 км, след това се правел някакъв ремонт и пак си ти.
2. Помня, че беше със задно. 1 приятел кара няколко месеца такава и каза ми че му гори 14-15 градско.
3. Животът им е до около 200 000, но знам, че взимаш ли си rx-8ца трябва да гледаш да не е на повече от 60-70 000 км.
Ако искаш по-подробно инфо, по-добре влез в форума на мазда ( извинявам се ако нарушавам с този съвет някое правило) там има хора с такива коли и ще ти дадат информация от първа ръка :)
Поздрави !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 22 Окт 2011, 20:13

Отдавна има RX-8ци, достигнали над 200 000 км.(без нужда от основен ремонт), така, че тия глупости, че живота им бил 5 цифри.... Да колата гори масло, но с цел по-добро смазване, а не защото има проблем. Разхода на масло зависи от начина на каране, но не бих казал, че е толкова страшно на няколко хиляди километри да се проверява нивото на маслото и да се долее.
Може да се каже, че има висок разход в градски условия, който варира според стила на каране 15-20/100.
Колата е супер, но не е за всеки, особено за хора, които ги мързи да си поддържат колите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 22 Окт 2011, 20:45

Ronka написа:Е ти не вярвам да караш маздата 36847 години ( 5 цифрен живот) :mhihi: , така че по-скоро гледай останалите неща, за които питаш :)

Не знам да са забранени, защо биха били? :paranoid:

В километри, колега, в километри, никой не говори в години...

..относно примера, че имало мазди на по 200,000, е то изключения колко искаш, колега..

Относно маслото, ясно е, че зависи от стила на каране, но тази кола си иска повече масло, автора ако има интерес, да говори със собственици на коли, или да чете rx8club-a за повече инфо.

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 22 Окт 2011, 20:54

Красимир! написа:
В километри, колега, в километри, никой не говори в години...

Ще ми простиш , руса съм :mrgreen:

И в км, и в години, и в кила ракия ...интересен е двигателя, но за мен тая кола е за позьорство ...
ИзображениеIs...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 22 Окт 2011, 20:56

Красимир! написа:......

Пич, защо и ти като повечето на черното викате бяло?! Когато си е факт, не виждам смисъл да се спори, още повече, че даваш линк към форум, който е живо доказателство.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 22 Окт 2011, 21:24

От това което и аз знам:
Има осезаем разход на масло.
Бензина също го лапа особено имайки предвид кубатурата .
Всичко това май идва от самата конструкция на мотора, просто все още немогат да го уплътнят като буталния, портовете са му отворени(няма клапани) оттам идва и тая фира на масло.

Най-големия проблем за мен е това, че като всеки рядък и специфичен модел, пазара му е труден. Особено с тия спекулации за живот на мотора. Ок ти сега ще я вземеш на прилични километри, а после как ще я продадеш?

А и спортна кола с 1.3 и 200нм........

Иначе части...живееме в 21 век - интернет и-бей официални представителства. Ясно ,че няма да евтино ако излезе проблем, но не е и нерешаем.

Въпреки тов мисля,че е интересен модел, с хубав дизайн особено интериора и задните врати които се отварят назад. Доколкото съм чел и като хендлинг е добра.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 22 Окт 2011, 21:44

Няма фира на масло, напротив... Има допълнителни дюзички за впръскване на масло към роторите. При по високи натоварвания те не са достатъчни и затова във фейса на RX8 има подобрения в тази област.
Ванкела е с три пъти по високо КПД от нормален бутален двигател....
А и да не се лъжем, колко други марки си имат модели, които си хапват масло...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 22 Окт 2011, 22:21

аз бих взел 350з-а..

не знам кое ви кара да се загледате по маздата, на дизайн е хахава, мотора е хахав (НЕМА БУТАЛА!!!)

в гърция много ги карат тези мазди, защото нямат мито, там колите над 1.8 са супер скъпи

българия е изключително благоприятна държава за каране на стари коли с големи мотори, защо да се лишаваме от това?
No bling at the Ring

Следваща

Назад към Извън Темата