Относно възтановяване на джанти - проблем по бордовете.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Относно възтановяване на джанти - проблем по бордовете.

Мнение от shengi » 24 Окт 2011, 20:39

Здравейте колеги.Скоро направих един бартер и взех едни джантички.Джантите са задирали по бордюри.С какъв кит да им правя бордовете и кога ще е по добре след монтаж на гумите или преди монтажа.И какъв цвят ще препоръчате за Bbs style 42 /май са реплика защото не видях да пише каквото и да било освен 17x7.1/2J ET30/ Искам да е сиво пак но какъв нюанс?Че колата е Brokatrot metalic 259.
http://h3.abload.de/img/bmws-5sfn2.jpg .
http://hepegobeh.snimka.bg/automobiles/djanti.609657 тук са джантите.Как да подходя към джантите защото доста ми харесват и искам да си ги направя за мен.Да кажа само, че имам опит само от към шкурене на различни джанти но само да им махам боята да ги подготвям за боя.Незнам какви китове какви неща може да се слагат по бордовете за да се задържи и да няма ядове.Гумите аз сам ще си ги слагам имам си машини на работа за тия неща, но нямам опит с китовете и какви трябва да се използват при джантите.Или ако има вариант да се наварят с аргон бордовете и после да си ги направя както трябва ако трябва цяла зима ще ги шкуря не ме бърка въпроса е че искам да си ги направя като нови.Дайте идеи :lol:
Изображение

Аватар
Кара: e34, e36

Re: Относно възтановяване на джанти - проблем по бордовете.

Мнение от Kristopher » 24 Окт 2011, 20:51

Не мога да помогна за кита, но искам да ти кажа, че оригинални джанти с болтове имитация мисля, че не съществуват.
А за кита, може би зависи от машината, с която ще слагаш гумите.
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 24 Окт 2011, 20:54

Мен това ме навежда на мълста, че са реплики.Макарче болченцата се махат няма проблем с това просто са боядисвани джантите челно.Но са доста масивни и изглеждат доста здрави.Това впоследствие.Сега мисля за бордовете как да процедирам с тях за да станат както са излезли от завода.Нямам за цел да ги продавам искам да си ги направя да са си много готинки като знам как стоят на е36-цата :winky:
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 25 Окт 2011, 10:31

вариантите са 2:

1. кит за алуминий - но можеш да го използваш при положение че след това няма да полираш, а само боя.

2. наварява се джантата и бай стругар след това й прави нужните корекции...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pro » 25 Окт 2011, 11:12

Колега разгледаи тази тема има доста снимков материал http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?p=1070135

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Окт 2011, 16:18

освен ако не са някакви много скъпи джанти... ако не издишат и не са особено строшени/криви- не бих ги правил ми бих ги карал така...

по закона на мърфи точно като ги направиш и ще ги одереш пак и само нерви...

а тия снимки от тунинг форума с джанти на 3 и после заварени заедно- много са сръчни младежите- браво.... ама ако ще Господ да ги е заварявал и лепил- посмъртно не бих ги сложил да се търкалят.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 25 Окт 2011, 19:41

Прочетох на колегата цялата тема снощи с всичките снимки разгледани от до.Писахме си и няма проблем да ги възтанови.Само трябва да му ги пратя и той да ми ги върне готови и да ги полирам.С джантите внимавам доста съсипах едни бирени капачки ама то зимата няма как :mhihi: .Иначе в Русе има ли хора занимаващи се поправката на бордовете?Че еконта ще ми стъпи на толкова на колкото и ремонта на джантите :shock: Някой от някого някъкви впечатлени ако има нека сподели моля.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 25 Окт 2011, 22:28

има 2-ма
единия ще ти ги направи , а другия ще ти ги направи качествено
първия ще ти ги направи бързо за около 30 лева на джанта
втория ще те бави много за Х сума
на първия трябва да му седиш на главата през цялото време
на втория няма нужда
ако вече си избрал 1-вия , свържи се с мен на ЛС или в фейсбука (Свилен) да те насоча :yes:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от pro » 26 Окт 2011, 16:04

Колега това не е толкова трудно възстановимо :) просто намери някои добър заварчик да ги навали и след това стругар да го оформи и си готов

Назад към Извън Темата