Отново лекарска небрежност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Отново лекарска небрежност

Мнение от randity » 26 Окт 2011, 13:33

Искам да изразя първо съболезнование към близки и познати. Трудно се намират думи да опиша какво ми е, защото момичето ми беше позната, но отново "лекарите" сквасиха нещата ..
Ето първоначалната молба за помощ:
19 ГОДИШНАТА ДЕЯНА ГЕОРГИЕВА ОТ КВАРТАЛ ЛЮЛИН СЕ НУЖДАЕ СПЕШНО ОТ КРЪВ. Лекарите се борят за живота й повече от 24 часа. Получили са се усложнения по време на раждането и сега положението й е много тежко! ТЯ Е С МНОГО РЯДКА КРЪВНА ГРУПА 0(-) . МОЛЯ, ВСЕКИ КОЙТО ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА ПОМОГНЕ НЕКА ДАДЕ КРЪВ В КРЪВОПРЕЛИВНИЯ ЦЕНТЪР, НАМИРАЩ СЕ ЗАД ХОТЕЛ ПРИНЦЕС. КРЪВТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕНА В АЛЕКСАНДРОВСКА БОЛНИЦА, ЗА ЧЕТВЪРТА НЕФРОЛОГИЯ!!!
А ето и статия от днешен вестник:
19-годишна родилка почина в Александровска болница през нощта в неделя срещу понеделник, съобщиха нейните близки. Деяна Георгиева от София е родила момченце на 12 септември в столичната Акушеро-гинекологична болница „Шейново”.
По думите на бабата на момичето Виолета Велинова проблемите започват, когато бременната първокурсничка от Минно-геоложкия университет в столицата не прави избор на екип в „Шейново”.
„Внучката ми не искаше да дава 950 лв. за избор. Каза, че е здрава, ще роди като всички други, а парите ще спести за кола”, разказа бабата и обяснява, че 12 часа след раждането започнали усложнения, а дежурните лекари непрекъснато я питали дали е направила избор на екип. Според разказа на Виолета Велинова близките не платили нищо в болничната каса, а лекарите вкарали Деяна в операционната за секцио едва след намесата на нейна приятелка, която била адвокатка.
„На втория ден след раждането тя получи диагноза „летен вирус”, дни по-късно я оперираха за „преплитане на червата”, след което последват перитонит и сепсис, а после казаха полиорганна недостатъчност”, разказва бабата на покойната.
„Обвиненията звучат несериозно. Тя роди здраво бебе, затруднения не сме имали, нито някой й е искал пари”, категоричен бе директорът на АГ болница „Шейново” д-р Иван Костов. След това обаче родилката е лежала и в Инфекциозна болница, и в „Пирогов”, а накрая и в Александровска. В Инфекциозна са открили, че е със салмонела, но от „Шейново” я изписахме без температура и без акушерски проблеми, обясни д-р Костов. Агенцията по медицински одит вече проверява случая.

Изговорени са безброй глупости, като например „Внучката ми не искаше да дава 950 лв. за избор. Каза, че е здрава, ще роди като всички други, а парите ще спести за кола”
Да, тя не искаше да избира екип, нали всички са добри .. Просто нямам думи и не знам да псувам ли или да си трая.. :ranting: :banghead:
Ето какво знам аз от близки:
1. Детето е било изродено с МРЪСНИ ръце.
2.Не е обръщано ГРАМ внимание на пациентката.
Отново съжалявам за момичето, дълбоки съболезнования към близки и роднини.
Съжалявам Деяна, почивай в мир. :cry:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Re: Отново лекарска небрежност

Мнение от outworld » 26 Окт 2011, 14:16

Знам го случая, но доколкото разбрах проблемът не е бил в Шейново а в болницата където е отишла после.
Наистина много неприятно :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 26 Окт 2011, 14:24

А това е поредната тема да си поплюем или за изказване на съболезнования?
Съжалявам, но не вярвам на медийни сензации.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 26 Окт 2011, 14:28

Хем е да плюем, аз, не знам за другите, хем да изкажа съболезнования.
Явно трябваше да го разкажа от първо лице за да не е медийна сензация.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 26 Окт 2011, 14:48

Вече трябва да се обесят 1, 2ма доктори с краката нагоре, на коня пред народното събрание.
Не може да те е страх да влезеш в болница.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Окт 2011, 15:47

Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 27 Окт 2011, 8:34

Искрено съжалявам за твоята позната, но има нещо, което не мога да приема за чиста монета. Какво значи "израждана с мръсни ръце"? Кой го видя това, кои "близки" са били в родилна зала, та го заявяват? :shock:
Малко си мисля, че се прекалява с тия лекарски сензации, в болница като Шейново не биха постъпили така. Имам познати, раждали без избор на екип, там, и не само там, това е абсурдно!

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 27 Окт 2011, 8:47

от прочетеното не става ясно кой и какво е направил, чак пък и лекарска небрежност...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2011, 13:12

Айде бе. Все едно никой не знае каква стока са лекарите. Ще ме прощават ако има колеги такива ама това са до един мръсна сган без грам респект и уважение към човешкия живот със сметачни машини пряко свързани със здравната каса и личните им сметки, вместо мозъци.
А тая простотия с избора на екип не знам как може да се коментира. Нали всички са учили от едини и същи учебници, нали са били на едни и същи изпити, нали имат едни и същи разрешителни за практикуване. От къде на къде ще плащаш 1000лв отгоре, че да избереш точно определен?
1000лв са много пари. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 27 Окт 2011, 13:31

Това със избора на екип трябва да се забрани, това им е работата на лекарите, те са дали клетва да спасяват животи, но това на нищо не прилича тук!Който иска винаги може да ги почерпи, а това се случва винаги.Толкова млад животи и толкова много време нищо смислено не са могли да направят!Преди година близо на мой колега му почина жената и беше от инфекция, та фирмата, колегите му събрахме и направихме каквото можахме, не са единични тези случай.Стават много грешки, а тези грешки не се оправят.
Моите съболезнования на близките!
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 27 Окт 2011, 15:19

Тоз "избор на екип" ако пък не е "узаконена" корупция в най- чист вид....
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 27 Окт 2011, 16:01

Аз също съм с лошо впечетление от Шейново, но само от акушеро-гинекологията. Когато жена ми трябваше да ражда отидохме първо там, за да си изберем екип (не познавахме никого, но реших, че така ще бъдем по-спокойни). Тогава (преди 6 месеца) тарифата беше 650лв, гласувана от парламента. Завеждащият клиниката (една дебелана, чието име не помня) каза, че 650лв за нищо не стигат и освен това скоро ще се вдигат тарифите и ще трябва да платя повече. Тук няма да говоря за дребни суми като 20лв, които се прибират за всеки преглед, без да се издава касова или каквато и да било друга бележка (за това обяснението беше: "касата работи до обяд, а моето приемно време е следобед :)))... Трябва да си рядко тъп, за да повярваш на това, нали ;)
Сигурен съм че това отношение е в 99% от болниците... Сигурен съм, защото това се е превърнало като черта от характера на повечето българи. Много рядко някой ще ти помогне, когато имаш нужда, по-скоро ще използва положението, в което си за собствена облага и това е навсякъде... Човешкият живот никога не е бил ценен...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 27 Окт 2011, 16:03

Лекарите масово са безумно некадърни и никой и нищо не може да ме убеди в обратното. Твърде много съм се сблъсквала с тях и знам от личен опит. Грозната истина е, че човек не дава ли пари "под масата" за специални грижи е твърде възможно или да го осакатят, или да го убият. Платиш ли повече започва "реално" (иначе не си дават зор) да се следи какво ти е състоянието, да ти обръщат внимание и малко повече да се грижат за теб.

Нека почива в мир милото момиче. Отишла си е толкова млада, а едно детенце никога няма да има шанса да види и опознае майка си. Трагедия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 27 Окт 2011, 17:08

BFM написа:Аз също съм с лошо впечетление от Шейново, но само от акушеро-гинекологията. Когато жена ми трябваше да ражда отидохме първо там, за да си изберем екип (не познавахме никого, но реших, че така ще бъдем по-спокойни). Тогава (преди 6 месеца) тарифата беше 650лв, гласувана от парламента. Завеждащият клиниката (една дебелана, чието име не помня) каза, че 650лв за нищо не стигат и освен това скоро ще се вдигат тарифите и ще трябва да платя повече. Тук няма да говоря за дребни суми като 20лв, които се прибират за всеки преглед, без да се издава касова или каквато и да било друга бележка (за това обяснението беше: "касата работи до обяд, а моето приемно време е следобед :)))... Трябва да си рядко тъп, за да повярваш на това, нали ;)
Сигурен съм че това отношение е в 99% от болниците... Сигурен съм, защото това се е превърнало като черта от характера на повечето българи. Много рядко някой ще ти помогне, когато имаш нужда, по-скоро ще използва положението, в което си за собствена облага и това е навсякъде... Човешкият живот никога не е бил ценен...

Аз пък съм раждала там два пъти, без избор на екип и смея да твърдя, че разлика няма, а отношението повече от професионално. Лекарите там са прекрасни и не мога да кажа срещy никого лоша дyма, при все, че първото ми раждане мина с много yсложнения и смених близо три екипа (пари не съм давала) Относно избора на екип, извинявай, но вие самите сте искали да си платите и сте били с претенции, пък после се оплаквате, защо е така! :dunno:

Пп.. Съболезнования за момичето и семейството и.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 27 Окт 2011, 17:36

Element написа:Лекарите масово са безумно некадърни и никой и нищо не може да ме убеди в обратното.

bum_bum написа:Айде бе. Все едно никой не знае каква стока са лекарите.

boksioraE39 написа:http://www.monitor.bg/article?id=293687
Подкрепям!

Doberman_vas написа:Вече трябва да се обесят 1, 2ма доктори с краката нагоре, на коня пред народното събрание.

е тва е...евала :clap: :clap: явно медиите са си свършили добре работата. В България, "лекар" е мръсна дума, ама кво ми пука аз ще практикувам в чужбина, тука явно лекари не харесват и не трябват.
пожелавам искрено на всички, крепко здраве.

съболезнования на роднините на момичето :!:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Следваща

Назад към Извън Темата