Ксенон на халогени?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Ксенон на халогени?

Мнение от HackeD » 26 Окт 2011, 22:42

Да попитам слагането на ксенон на халогените забранено ли е? :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Ксенон на халогени?

Мнение от shengi » 26 Окт 2011, 22:48

Няма закон за това.Само в България го има това с халогените май :P брата сложи 3 ксенона дълги къси халогени и в Гърция така си кара и хич не му е пред него е денонощно 12 по обяд слънчево.Тука докато кара пак не е имало проблем при мъгли дъждове и прочие.Поне са ни спирали и не са питали за халогените що са с ксенон :)
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Окт 2011, 22:51

а за това че ия "халогени" понеже са със широкоъгълни рефлектори и като им забодеш китайския ксенон ще заслепяваш тия пред тебе и тия до тебе...

да не говориме, че колкото по-висок келвин-а- толкова по-непроникваща е светлината... и в една мъгла като ги пуснеш и няма да виждаш абсолютно нищо...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 26 Окт 2011, 22:53

HackeD написа:Да попитам слагането на ксенон на халогените забранено ли е? :roll:

намери какво да питаш- в БГ си, не в Германия или друга бяла държава ;)

alx написа:...

това е друг въпрос- човека пита дали е забранено, а не дали ще пречи на някой...
Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 26 Окт 2011, 22:55

Мерси! :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 26 Окт 2011, 23:01

туй за мене е безмислено, аз например халогени цъкам мноооооооого много рядко. дори и в мъгла....а най-мразим халоген забит в очите на отсрещния. вместо да си правите халогените да ви светят вместо къси, си оправете светлините.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Окт 2011, 23:42

ms написа:
HackeD написа:Да попитам слагането на ксенон на халогените забранено ли е? :roll:

намери какво да питаш- в БГ си, не в Германия или друга бяла държава ;)

alx написа:...

това е друг въпрос- човека пита дали е забранено, а не дали ще пречи на някой...

ама нали после ще ти свети на тебе бе младеж... какво значи "пита дали е забранено и това дали да слага е друга тема"?
алекс
трабант 601с
разни други возила

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Окт 2011, 23:46

да разпаля малко спора, а и същевременно по темата - същата работа е като фаровете с ксенон без лупи :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Окт 2011, 23:51

© написа:да разпаля малко спора, а и същевременно по темата - същата работа е като фаровете с ксенон без лупи :mhihi:

Не си човек :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Окт 2011, 23:57

не, не е същата раота. по-лошо е.. защото фаровете за мъгл са тип "наводнение" и не заслепяват защото са относително слаби... а като им сложиш едни яки ксенони на 6000 келвина и... си като полярната звезда сравнено с другите участници...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Окт 2011, 23:59

Полудявам (със сигурност не само аз) като видя ксенон на халоген в ясно време. Направо ми идва да блъсна челно. Не стига че като караш 3-4 часа се разминаваш със всичкото кенеф по пътищата и ти падат очите по стелките, ами и накрая някой манЯк извадил от закуските за ксенонче и на халогенките... шукария...

Но от друга страна някои хора си ги кефи! :)
Днес едни батенца не ми харесаха колата, щото нямаше Йемкови брони и ксенони, ма тя и халогени няма... :) Куца работа...

Вътре им висяха тавани, кабеляци, цд-та Сони, ма отвън йем пакета събран, ксенон на всичко, ако имаше чалъм и на лампите за задната щяха да боднат... Трябва да е манящина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Окт 2011, 0:04

liloff написа:Полудявам (със сигурност не само аз) като видя ксенон на халоген в ясно време. Направо ми идва да блъсна челно. Не стига че като караш 3-4 часа се разминаваш със всичкото кенеф по пътищата и ти падат очите по стелките, ами и накрая някой манЯк извадил от закуските за ксенонче и на халогенките... шукария...

Но от друга страна някои хора си ги кефи! :)
Днес едни батенца не ми харесаха колата, щото нямаше Йемкови брони и ксенони, ма тя и халогени няма... :) Куца работа...

Вътре им висяха тавани, кабеляци, цд-та Сони, ма отвън йем пакета събран, ксенон на всичко, ако имаше чалъм и на лампите за задната щяха да боднат... Трябва да е манящина.

Бате, леко с хвалбите за бегачката - темата е разрешено ли е с ксенон в халогена, а не дали те кефи и колко ти струва м44ката

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 27 Окт 2011, 0:26

Така или иначе фаровете за мъгла са предвидени, когато има влошена видимост. И би трябвало катаджиите да глобяват всички наред, които ги ползват не по предназначение в хубаво време.
А в такова време обикновената халогенна круша върши много по-добра работа. :)

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 27 Окт 2011, 0:34

Ами аз си имам по наследство. Не ги ползвам винаги, само по предназначение. А като за визия - определено е по-приятно. :)
Изображение

Фокусник
Аватар
Кара: на тройки още от ученик!
Мечтае да кара: без да "прави"

Мнение от shmundi87 » 27 Окт 2011, 1:12

От както съм сложил и на халогените,само проблеми с полицайте си имам,но каквото и да си говорим диоден "айджъл",ксенон на късите и на халогените-изглежда супер и доста свети,но е лошо за колегите отсреща! :oops: :mhihi:
Ти си от мъжете които ce прибират от работа,пият една боза,смачкват някоя хлебарка,ударя си чи**я и въздъхвaт-'' омръзна ми този живот-алкохол,убийства и секс...

Следваща

Назад към Извън Темата