Челен удар при 190 км/ч
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Челен удар при 190 км/ч
Ето какво би се случило при челен удар в стена, със скорост 190 км/ч.
На практика, при челен удар на два насрещно движещи се автомобила, със скорост 100 км/ч , ефекта ще е почти аналогичен
Моделът на автомобила не бих казал, че има значение ....
Не пробвайте в никакъв случай това с вашата кола!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6dI5ewOmHPQ
На практика, при челен удар на два насрещно движещи се автомобила, със скорост 100 км/ч , ефекта ще е почти аналогичен

Не пробвайте в никакъв случай това с вашата кола!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6dI5ewOmHPQ
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
Re: Челен удар при 190 км/ч
Ужас!! Това в реална ситуация е в едната лента едната кола да се движи с около 170 и в насрещното да й изкочи кола с горе долу същата скорост, последиците са просто... ужасни
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
lowshow написа:Ужас!! Това в реална ситуация е в едната лента едната кола да се движи с около 170 и в насрещното да й изкочи кола с горе долу същата скорост, последиците са просто... ужасни
Не, за съжаление

Истината е доста по-обезкуражаваща:
pazokolarov написа:....
На практика, при челен удар на два насрещно движещи се автомобила, със скорост 100 км/ч , ефекта ще е почти аналогичен![]()
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Абе, колкото и снимки и клипчета да се гледат настроенията са моментни(като станеш от компа и вече си забравил). Който си кара с 200 пак ще си кара с 200. Иначе челните удъри са кофти и в градски условия и двамата автомобила ако се движат с 60км/ч пак става мазало.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Това е с неподвижен обект стена. Сега си представете същото в "полеви" условия, но този път не в стена, а в кола движеща се също със 190... 

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Аз пък си мисля, че не всяка кола ще се натроши така 

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
jordanov написа:Абе, колкото и снимки и клипчета да се гледат настроенията са моментни(като станеш от компа и вече си забравил). Който си кара с 200 пак ще си кара с 200. Иначе челните удъри са кофти и в градски условия и двамата автомобила ако се движат с 60км/ч пак става мазало.
+1, Доста хора докато гледат клипове и снимки на момента си мислят “ААА аз вече бързо няма да карам, ще карам както е редни“ Но истината е както каза колегата, това са моментни мисли. Качи ли се зад волана е забравил за клипове, снимки и всичко. Аз съм същия, извън колата мисля, зад волана изобщо не мисля.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
При удар със 190 няма голямо значение колко ще ти се натроши колата.
Проблема е в червата ти, които спират от 190 до 0 за няколко милисекунди, сещаш се какво G получават и как стават на дроб-сърма.
Проблема е в червата ти, които спират от 190 до 0 за няколко милисекунди, сещаш се какво G получават и как стават на дроб-сърма.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
M3 E92 написа:Аз пък си мисля, че не всяка кола ще се натроши така
грешиш... за пътниците претоварването е 400G, едва ли е много различно и за колата (която ако приемем, че е 1тон за 1/15 от секундата се оказва 400тона)- едва ли има кола която да го издържи... сега го сметни за някоя 7-ма серия дето тежи 2 тона и е много по-сигурна от тоя Фокус- цифрите стават абсурдно високи

bum_bum написа:При удар със 190 няма голямо значение колко ще ти се натроши колата.

ПС: Да казвам ли да караме разумно

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
M3 E92 написа:Аз пък си мисля, че не всяка кола ще се натроши така
И к'во ми дреме за колата ако аз съм с пръснат далак,кръв в белите дробове,изскочили очни ябълки и нацепени по цялото тяло капиляри.Много правилно по-горе бе отбелязано--енергията на удара се предава и на возещите се тела вътре в колата.За колата не ме ебе,ама не познавам човек със стоманени кости и метални органи.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
pazokolarov написа:На практика, при челен удар на два насрещно движещи се автомобила, със скорост 100 км/ч , ефекта ще е почти аналогичен![]()
не е така. автомобил в стена с някаква скорост е същото като 2 автомобила един в друг с тази скорост.
дори във филмчето го казват. т.е. еквивалентно на 2 коли с 190 км/ч

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3