Корупцията по пътищата
Модератор: Общи модератори
Корупцията по пътищата
Продължавам да следя по форумите мнения, че тези исиквания за регулирането на фаровете е още една схема за корупция по пътищата и хранене на полицаите.
Тук идва моя въпрос: Само полицаите ли са виновни за корупцията по пътищата? Защо шофьорите не се чувстват част от корупцията и нейна основна задвижваща сила? Защо е по-лесно да кажеш ще дам 20лв като ме спрат полицаите, вместо да дам 20лв да ми регулират фаровете?
Тук идва моя въпрос: Само полицаите ли са виновни за корупцията по пътищата? Защо шофьорите не се чувстват част от корупцията и нейна основна задвижваща сила? Защо е по-лесно да кажеш ще дам 20лв като ме спрат полицаите, вместо да дам 20лв да ми регулират фаровете?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Корупцията по пътищата
Абсолютно не. Не е виновен този който яде баницата. Сега понеже тука преобладават водачите пред органите на реда ще бъда оборен и ще се обясни и докаже, че всъщност виновни са полицаите 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Нито едните нито другите.
Просто и двете страни се възползват от нарочно създадени предпоставки за наличието на корупция
Виновните са доста по-нагоре от изброените кандидати за подстрикатели на корупция.
Просто и двете страни се възползват от нарочно създадени предпоставки за наличието на корупция

Виновните са доста по-нагоре от изброените кандидати за подстрикатели на корупция.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Всеки уважаващ себе си див селски бек отваря уста от земята до небето и плюе всички като стане дума за корупция - но същевременно не намира нищо нередно в това да даде 20 кинта, за да му се размине (всъщносто единственото нередно е, че му взимат пари, вместо да му опростят нарушението безплатно - и така ако може пожизнено) 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^Моля те,обясни какво е всъщност "Див селски бек/г" ,с който термин постоянно си служиш и е ли това индивид който се среща само на твойте географски ширини и как да го разпознаем или само ти може да го познаеш?
По темата
Корупция,какво е това???
Когато има закон,в който се предполага че е неизпълним,то тогава ще има корупция,най-много на новите закони се радват тея дето ще ги прилагат,защото знаят че ще "лапат" от новите положения...
Широк булевард с 3 платна и ограничение 50км/ч...Познайте кой е по средата на булеварда и чака,не е Чък Норис...
Примери има много в тая посока,практически с нов автомобил и всичко налично,според закона все някъде имаш пропуск,знаете ли че един стар закон ,който действа в сърбия и в българия,ама сърбите го прилагат здраво,та според това правило,трябва да имаш чувалче с пясък зимата,както и резервно гориво,лопатка май...Винаги може да се намери нарушение...Иначе никога не е здравословно да се спори с милиционер
По темата
Корупция,какво е това???
Когато има закон,в който се предполага че е неизпълним,то тогава ще има корупция,най-много на новите закони се радват тея дето ще ги прилагат,защото знаят че ще "лапат" от новите положения...
Широк булевард с 3 платна и ограничение 50км/ч...Познайте кой е по средата на булеварда и чака,не е Чък Норис...
Примери има много в тая посока,практически с нов автомобил и всичко налично,според закона все някъде имаш пропуск,знаете ли че един стар закон ,който действа в сърбия и в българия,ама сърбите го прилагат здраво,та според това правило,трябва да имаш чувалче с пясък зимата,както и резервно гориво,лопатка май...Винаги може да се намери нарушение...Иначе никога не е здравословно да се спори с милиционер

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Аз друго не разбирам. До сега без вина пари на кука не съм дал и акт без нарушение не ми е съставян. Един единствен са ме изнудвали и то искаха да ми спират колата от движение,след птп щото и беше счупен фара. Нямаше как ,дадох ... но пред алтернативата да се влача по КАТ ,канали ,пускане отново в движение,преглътнах горчивия хап и тва е ... Кво повече искате . 100лв акт и 8 точки при явно нарушение или 20лв и да си трайкате.Аз предпочитам второто.
Казусите със знаци-хранилки ,манипулиране на радарите (както ги хванаха убавците преди няколко месеца) и др. вид катаджийски тарикатни ,не са карупция,а РЕКЕТ и са предмет на съвсем друга тема ,та аз лично ги разграничавам двете неща ...
И като заключение,повече предпочитам разбран и корумпиран катаджия ,отколкото уставен такъв
Щото колко пъти са ме пускали ей така без акт и подкуп е друг въпрос,ма хората бързо забравят жестовете от страна на униформените 
Казусите със знаци-хранилки ,манипулиране на радарите (както ги хванаха убавците преди няколко месеца) и др. вид катаджийски тарикатни ,не са карупция,а РЕКЕТ и са предмет на съвсем друга тема ,та аз лично ги разграничавам двете неща ...
И като заключение,повече предпочитам разбран и корумпиран катаджия ,отколкото уставен такъв

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Ама разбира се, че и двете страни са виновни, тва да не ви е наказателно дело, че да е виновна само едната страна
Ние сме си виновни, че караме като малоумници, не спазваме ни един закон, колите ни са неизрядни, телефоните са ни все в ушите и т.н. и т.н.
Те пък са виновни, че като ни видят с телефона в ухото, предпочитат да вземат 10 лева, вместо да нашият акт, както трябва...Кръгът е порядъчно опорочен.
И както каза един колега по-нагоре, може би истинските виновници за положението са много по-нагоре от "нас" и "тях"...
Трябва да се затегната нещата и секирата да стане за всички, винаги, при каквито и да е обстоятелства... и тогава всички ще си свием сърмите

Ние сме си виновни, че караме като малоумници, не спазваме ни един закон, колите ни са неизрядни, телефоните са ни все в ушите и т.н. и т.н.
Те пък са виновни, че като ни видят с телефона в ухото, предпочитат да вземат 10 лева, вместо да нашият акт, както трябва...Кръгът е порядъчно опорочен.
И както каза един колега по-нагоре, може би истинските виновници за положението са много по-нагоре от "нас" и "тях"...
Трябва да се затегната нещата и секирата да стане за всички, винаги, при каквито и да е обстоятелства... и тогава всички ще си свием сърмите

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Да, само че промяната трябва да почне от КАТ - щото никой не е луд като може да се измъкне с 20лв., да иска да си плати акта за 150 и да му вземат точките
. А полицаите като станат строги и не си правят оглужки за 10-20лв. като им мрънкаш да те пуснат, и накрая като те вкарат за 24ч. в ареста (да не говорим за по-сериозните последици от предлагането на подкуп) и лека-полека нещата ще си дойдат на мястото. България, 2077г.
.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
kOnPuBkA написа:Ама разбира се, че и двете страни са виновни, тва да не ви е наказателно дело, че да е виновна само едната страна![]()
Трябва да се затегната нещата и секирата да стане за всички, винаги, при каквито и да е обстоятелства... и тогава всички ще си свием сърмите![]()
Ти да не си станала врачка и да знаеш к'во щях да напиша

Maverick_VS написа:... България, 2077г..
Оптимист

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Maverick_VS написа:Да, само че промяната трябва да почне от КАТ - щото никой не е луд като може да се измъкне с 20лв., да иска да си плати акта за 150 и да му вземат точките. А полицаите като станат строги и не си правят оглужки за 10-20лв. като им мрънкаш да те пуснат, и накрая като те вкарат за 24ч. в ареста (да не говорим за по-сериозните последици от предлагането на подкуп) и лека-полека нещата ще си дойдат на мястото. България, 2077г.
.
Аз съм тоя лудия. И пари съм плащал доволно (над 500 лв.) и точки (до 05.2011 имах 6) и съм жив, здрав, карам си с кеф и не давам леф на полицай, даже не и стинки. Пък някой ако не е виновен и са му нарушени правата основателно, има възражения, съд и т.н., но това е трудния път, по-лесно е с 20-те лева.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Като за начало от КАТ трябва да спрат да приемат подкупи и да следва наказание при опит за подкуп от страна на шофьорите. От там и на тях ще им се избие тази идея от главата. Просто такъв ни е манталитетът.
Аз, откакто имам книжка, нито един път не съм давал пари на полицаи. Да, нямам точки, дал съм сума ти пари за глоби, но след като съм виновен, ще ги давам. Сега преди всички да ми скочите, че съм поредният, който никога не е давал подкуп, ще кажа само едно - наистина не съм. И никога няма да дам.
След като нарушаваме, трябва да можем да си понасяме последствията. Но винаги е по-удобно да не се редиш в КАТ, да не ти взимат точки и да платиш по-малко пари.
Всичко е въпрос на контрол. В други страни, при опит за подкуп, директно ще вкарат човек в затвора - бил той полицай или шофьор.
Съвсем друга тема е, че у нас има редица безумни закони. Но това не е повод да се засилва / продължава корупцията, а да се търси промяна или премахване на тези закони.
Аз, откакто имам книжка, нито един път не съм давал пари на полицаи. Да, нямам точки, дал съм сума ти пари за глоби, но след като съм виновен, ще ги давам. Сега преди всички да ми скочите, че съм поредният, който никога не е давал подкуп, ще кажа само едно - наистина не съм. И никога няма да дам.
След като нарушаваме, трябва да можем да си понасяме последствията. Но винаги е по-удобно да не се редиш в КАТ, да не ти взимат точки и да платиш по-малко пари.
Всичко е въпрос на контрол. В други страни, при опит за подкуп, директно ще вкарат човек в затвора - бил той полицай или шофьор.
Съвсем друга тема е, че у нас има редица безумни закони. Но това не е повод да се засилва / продължава корупцията, а да се търси промяна или премахване на тези закони.

Maverick_VS написа:Да, само че промяната трябва да почне от КАТ - щото никой не е луд като може да се измъкне с 20лв., да иска да си плати акта за 150 и да му вземат точките. А полицаите като станат строги и не си правят оглужки за 10-20лв. като им мрънкаш да те пуснат, и накрая като те вкарат за 24ч. в ареста (да не говорим за по-сериозните последици от предлагането на подкуп) и лека-полека нещата ще си дойдат на мястото. България, 2077г.
.
Ем по тая логика и полицая не е луд щом може да ти измъкне 20 кинта вместо да ти даде една хартийка. Монетата винаги ще има 2 страни, така че няма кво да ги изкарвате по-черни от дявола тея полицаи. И те са хора като останалите на пътя и ще предпочетат да вземат парата вместо да разчитат на мизерните 5-600 лева заплата дето вземат и те така, както ти ще предпочетеш да дадеш 20 кинта вместо 100 и 5 часа от деня си да кибичиш после за талона...
И тук не става дума за рекета както спомена по-горе колегата, а за очевидните нарушения и начините да се измъкнеш от акта.
Камерите му е майката - те са възможно най-обективни и никога не питат "Ся ко праим?"
Ама като съобщиха преди няколко месеца, че масово ги въвеждат и некои колеги (които твърдо се противопоставят на корупцията
) ревяха на умряло
Да се увеличават глобите е глупост - щото така само се увеличава корупцията. Въпросът е събираемостта да е близка до 100%
5 лева превишена скорост за Пешо с Калибрата. Плаща Пешо, щото иначе 5-те стават 50. След няколко дни още 5 лева. Плаща. Още 5. Плаща. И накрая разбира, че дава по 1 резервоар бензин за глоби месечно. И почва мъъъъъничко поне "по-така" да кара
Ако има камери тия 5 кинта нито има на кой да ги даде, нито да тръгне в съда да ги обжалва
Бавно, но славно, това е за мен начинът 

Ама като съобщиха преди няколко месеца, че масово ги въвеждат и некои колеги (които твърдо се противопоставят на корупцията

Да се увеличават глобите е глупост - щото така само се увеличава корупцията. Въпросът е събираемостта да е близка до 100%

5 лева превишена скорост за Пешо с Калибрата. Плаща Пешо, щото иначе 5-те стават 50. След няколко дни още 5 лева. Плаща. Още 5. Плаща. И накрая разбира, че дава по 1 резервоар бензин за глоби месечно. И почва мъъъъъничко поне "по-така" да кара

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Elesar74 написа:Maverick_VS написа:Да, само че промяната трябва да почне от КАТ - щото никой не е луд като може да се измъкне с 20лв., да иска да си плати акта за 150 и да му вземат точките. А полицаите като станат строги и не си правят оглужки за 10-20лв. като им мрънкаш да те пуснат, и накрая като те вкарат за 24ч. в ареста (да не говорим за по-сериозните последици от предлагането на подкуп) и лека-полека нещата ще си дойдат на мястото. България, 2077г.
.
Аз съм тоя лудия. И пари съм плащал доволно (над 500 лв.) и точки (до 05.2011 имах 6) и съм жив, здрав, карам си с кеф и не давам леф на полицай, даже не и стинки. Пък някой ако не е виновен и са му нарушени правата основателно, има възражения, съд и т.н., но това е трудния път, по-лесно е с 20-те лева.
Имам пълен набор от точки,даже си мисля че трябва да се увеличават ,както се възтановяват отнетите,но ето ти един пример:
Пътувам през пазарджик и съм 2 ра кола на някакво околовръсно на пазарджик,карам зад един друг,в един момент излиза полицай,пропуска първият и спира мен,викам си че е за някаква проверка,понеже съм със софииска регистрация-не,не било това,карал съм бил с превишена-ми тоя пред мене,как аз карам с превишена зад друга кола,казах им че пара нема да видят,те пък ми написаха акт за 32км/ч над допустимото,аз пък го обжалвах в пазарджик,то пък и 100 пъти ходих до кат софия,да видя дали е дошло релението,след 4 месеца дойде талона в кат,пък ония решиха че им трябват 150 лева и моята книжка,разкарване до пазарджик за обжалване,пък милиционера не се явяваше на делото и параджишкия там съд каза че е правилен акта,после до административния...и там не идваше милиционера,ама на края-виновен,без книжка месец и 150 лева...а ако бех дал 20 лева,една година що разходи щях да спестя,ама и милиционерите го знаят...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ми и аз съм се разкарвал няколко пъти до Плевен само с целта да си взема талона от кат и продължавам да не им давам. Ако ще и 5 000 лева да ми сложат глоба пак няма да им дам - като питат "ко прайм" им викам "кото трябва". Като не са прави - ще се съдим, като са прави - аз съм си крив.