Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
Модератор: Общи модератори
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
Темата е ясна по повод на нашумялото "вкарване на страх".Аз все още не съм.Фара е ZKW с лупа и китаец на 6000к 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
Re: Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
и аз не съм бош лупа 6000к
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
аз на мерцедеса ги махнах вчера
а Е30ските отдавна са без..

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
Лично аз на моято кола никога не бих сложил такава селения.
Доколкото познавам българите обаче няма да ги свалят докато не ги глобят - При нас е така требва да се опариш за да разбереш че е топло, мани какво ти говорат другите!
Доколкото познавам българите обаче няма да ги свалят докато не ги глобят - При нас е така требва да се опариш за да разбереш че е топло, мани какво ти говорат другите!

- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 96 coupe
Проблема не е в сложените ксенони, а в това, че никой не си прави труда след като даде 80 лв за ксенон (примерно) да даде още 5 лв за реглаж на фаровете в някой пункт за технически прегледи примерно. Никой няма да ме глоби ако ксенона ми свети там, където трябва да ми светят фаровете.
Не мисля да го свалям даже - доволен съм. Карам доста и често през нощта, регулиран ми е и не мисля, че преча на някой.

Не мисля да го свалям даже - доволен съм. Карам доста и често през нощта, регулиран ми е и не мисля, че преча на някой.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Helix написа:Лично аз на моято кола никога не бих сложил такава селения.
Селяния защото ??? 90% от новите коли излизат с ксенон, доказано е че свети в пъти повече, ако се съмняваш че китаеца свети по-малко от примерно Осрам найтбрейкър те съветвам да купиш една бутилка Гленливет и да дойдеш до Варна експеримента се прави за точно 5мин, пък аз ще те споменавам с добро докато си пия уискито после. Друг е въпроса както каза колегата че никой не регулира след манипулацията. За глобите май не разбрахте, нямат точка за която да се хванат. Мен ме спряха в събота вечерта за проверка, поговорих си с пичовете посмяхме се и почаках докато зануляват една Витара с ксенон на рефлектора - там вече става лошо, казаха му да си махни ксенона пича се напраи на ръб и онея му написаха акт за всичко което намерят - няма аптечка, пожарогасител без проверка, неизправни светлини - единият стоп не светеше.....
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ОСРАМ найтбрейкър и силвър стар светят много по-силно от обикновените крушки. Когато са на фар без лупа , според мен си заслепяват доволно 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз съм с такива Осрам-и на дългите и който досега се е заял с мене при културно присветкане да си свали на къси(щото незнам кьорави ли са тия хора или какво), после като опъна дългите и не му треба друго убеждаване. Мислех да слагам ксенон и на дългите, но след като сложих тия лампи не ми треба. Пък и с тия нови проверки, вече ще бъда в нарушение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Не знам за вас колеги, но при мен нещата стоят доста интересно. След като една съседка се погрижи за фаровете ми още преди 4 години се наложи тяхната подмяна с нови. Да ама на новите ако им махна ксенона, няма как да свържа обикновенната крушка, просто нямам клеми за обикновена крушка. Та възниква въпроса какво правя в моя случай. То е ясно, че няма Е36 излязло от завода с ксенон, но пък се предлагат фарове за Е36 със ксенон. В моя случай фаровете са Хела хром с лупа и ейнджъл айс. Тези фарове се предлагат в две конфигурации с обикновенни крушки и с ксенон. На тези с обикновените крушки е ясно, че може да се монтира ксенон, но на тези с ксенона няма как да подкарат обикновени крушки.
Така, че аз си карам с ксенона, фаровете ми ги регулираха в един сервиз още при монтажа им. Момчетата използваха същия уред като този, който показаха по телевизията. От тогава не съм имал проблеми.
Ако някой ме накара да сваля ксенона, ще трябва да ми купи нови фарове
Така, че аз си карам с ксенона, фаровете ми ги регулираха в един сервиз още при монтажа им. Момчетата използваха същия уред като този, който показаха по телевизията. От тогава не съм имал проблеми.
Ако някой ме накара да сваля ксенона, ще трябва да ми купи нови фарове

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А защо застрахователите за счупени уши на фара не плащат? После като свети на майка си в гъза искат да глобяват?
Примерно- удря ме някой, отивам да взимам пари от ГО- казват ми че фара е здрав, въпреки, че са описали строшените щипки (той бил част от екстериора и квото и да се строши вътре не е щета). После ме спира ушко и ми съставя акт че фара свети в космоса. Що така се получава?
Примерно- удря ме някой, отивам да взимам пари от ГО- казват ми че фара е здрав, въпреки, че са описали строшените щипки (той бил част от екстериора и квото и да се строши вътре не е щета). После ме спира ушко и ми съставя акт че фара свети в космоса. Що така се получава?
И аз не съм ги махнал. Фаровете ми са ZKW без лупа, регулирани, не ми присвяткат.
Това с рефлекторните фарове и ксенона ми се струва, че е мит, освен ако ZKW не са няк'ви супер фарове
Това с рефлекторните фарове и ксенона ми се струва, че е мит, освен ако ZKW не са няк'ви супер фарове

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Нищо няма да свалям... На рефлектор имам 6000к китаец, но си е регулиран и наместен перфе... Ако минцифайките се заядат си имам и документ от сервиз че е регулиран! Да ма фанат за.... ксинона 

по скоро трябва да почнат да спират тия кретени дето си мислят,че вътрешните им фарове са габарити и си цъкат дългите и кьоравят 10 пъти повече