Гаражни клетки - узаконяване?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Гаражни клетки - узаконяване?
Здравейте, колеги. Интересува ме дали има начин да се узакони гаражна клетка, намираща се на общинска земя. Доколкото съм чувал, в някои градове и райони на София е възможен варианта с ползване на мястото под наем, също съм виждал много гаражи с табелки с номер. Гаражът ми не е върху паркинг или на място, където да пречи на някого. Като питах в общината ме отрязаха набързо. Гаражът се намира в кв. "Модерно предградие", район "Връбница".
Давайте идеи и съвети, че не ми се иска да оставя бимата на улицата.

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: Гаражни клетки - узаконяване?
Колега, как така те отрязаха? Направо ти казаха да се оправяш, или ти казаха твърдо НЕ? И в двата случая отиди отново, и този път ако те отрежат им кажи че ще се оплачеш, или опитай се да ги сплашиш по някакъв начин. Само тогава ще почнат да действат като хората нещастниците. 

Krasimir19 написа:Колега, как така те отрязаха? Направо ти казаха да се оправяш, или ти казаха твърдо НЕ? И в двата случая отиди отново, и този път ако те отрежат им кажи че ще се оплачеш, или опитай се да ги сплашиш по някакъв начин. Само тогава ще почнат да действат като хората нещастниците.
За кое да се оплаче ? За незаконното строителство, което е извършил? За грозния гараж троснат някъде, където е удобно за него, на общинска земя? Защо нещастници? Защо като е чул за глобите и премахванията по телевизията се е сетил, че може би трябва да плаща наем?
С две думи - ЛУД си!
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Съгласен съм, че тия клетки са грозни. Ясно ми е, че има много, които пречат и заемат по 2 паркоместа на паркингите. Но гледам по другите квартали гаражи, които не пречат, с номерца на вратите, изглежда са узаконени по някакъв начин.
Колега, телевизия не гледам, още пролетта съм си дал данните в общината, като собственик на клетката. Тогава като питах за наем, казаха че тва го нямало никъде и ме отпратиха. Пускам темата сега, защото днес ми бяха залепили бележка да си дам данните.. отново
и явно са задействали нещата.
Колега, телевизия не гледам, още пролетта съм си дал данните в общината, като собственик на клетката. Тогава като питах за наем, казаха че тва го нямало никъде и ме отпратиха. Пускам темата сега, защото днес ми бяха залепили бележка да си дам данните.. отново

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Колега, общините може и да отдават парцели под наем, но те са на определени места. Не можеш да си сложиш клетка, където ти скимне и да отидеш в общината да кажеш, че искаш да си плащаш наем.
Нали се сещаш какво щеше да се случи, ако беше толкова лесно. Бюрокрацията в случая ти е най-малкият проблем 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
Ако не ти дадът да го узакониш и трябва да го махнеш, с удоволствие бих го купил 

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Значи грозните незаконни гаражни клетки са лудост? А не са ли лудост грозните бетонни блокове, грозните бетонни трафопостове, грозните ламаринени будки, грозната кал около блоковете и наизхвърлените боклуци от културните столичани, грозните тротоари с изпочупените плочки, които в повечето случаи ги няма, грозните разбити улици дори и централната част на града? Не е ли лудост като си оставиш колата отвън и на сутринта да ти няма я огледалата, я фаровете, я гумите? Не е ли лудост полицаите да ти казват, че това не е тяхна работа и да си държа колата на паркинг? Не е ли лудост застрахователите да ти казват, че няма да платят, щото няма протокол за кражба от полицията и не се вижда нищо счупено? Баща ми има стар мотор с кош "БМВ", който държи в такава клетка. По цял ден стои там и си човърка нещо по него и цяло лято го кара. На 76 години е човека. Със свито сърце отвреме навреме ми споменава за премахването на бетонните клетки и виждам ужаса в очите му. Дори да ги махнат аз знам как ще му реша проблема и го успокоявам. Как по белите страни е решен проблема с кражбите, а тук алтернативния начин с гаражните клетки не се приема? Моят грозен просташки и злобен отговор е следният: В по-голямата си част българите са прости, налудничави, безотговорни и крадливи хора, затова слагайте бетонни гаражи, слагайте решетки, вдигайте високи огради и се пазете. Знаете стихчето на Пеньо Пенев - "Когато цъфнат теменугите и грейне синьото небе, еби им майката на другите и гледай да ти е добре!"
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Точно, цъфнали сме го и вързали, че и гаражите ни пречат. Мен също ме интересува темата за озаконяването, ако някои е минал по този път да каже.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
sme666ko написа:Здравейте, колеги. Интересува ме дали има начин да се узакони гаражна клетка, намираща се на общинска земя. Доколкото съм чувал, в някои градове и райони на София е възможен варианта с ползване на мястото под наем, също съм виждал много гаражи с табелки с номер. Гаражът ми не е върху паркинг или на място, където да пречи на някого. Като питах в общината ме отрязаха набързо. Гаражът се намира в кв. "Модерно предградие", район "Връбница".
Няма такова нещо като да даваш наем на общината за въпросната клетка.Тези ,които си видял ,че имат номерца вероятно са узаконени в общината и собствениците им имат необходимите документи

Така,че мястото на което ти е клетката може да е общинско наистина, но и да не е предвидено за паркинги и гаражи, следователно няма да можеш да си го узакониш колкото и да искаш, а и сега целта на тази акция не е да се узаконят незаконите гаражни клетки, а да се ПРЕМАХНАТ и градът да добие по-приятен вид

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Има някакво тротоарно право - за разни маси и хладилници на кафенета. Та може нещо по тая линия да се види. Обаче цената е много кофти 35 лв/кв.м.
Грозни са тия клетки и наистина така разхвърляни, с различни врати правят кофти впечатление - обаче като си купих колата първата седмица стоя пред блока и изчезнаха емблемите. Една вечер пазача на близкия строеж беше видял как друга Е36 спряла и двама оглеждали колата в 12 вечерта и той ги подплашил. После си взех такава клетка пльоснах я пред блока и до сега да чукна на дърво ми е мирна главата. Махнат ли ми клетката отивам на платен паркинг щот мога да се хвана на бас с всеки тук, че изкарам ли я пред блока - в края на първия месец ще съм в подфорума "купувам" - брони, бъбреци, халогени и т.н.
За съжаление в такава обстановка живеем - щеше ли да има толкова клетки, ако можеше човек спокойно да си остави колата на паркинга пред блока.
Всеки така яростен противник на грозните клетки да прочете няколко пъти темата за откраднатите части и после да го сполетят поне половината неща описани там и пак да си каже мнението за клетките. Защото аз тая тема я следя и ми се изправя косата от нещата, които чета там.
Има и други решения - пред моя блок има огромно пространство, заградено с ламарини вътре са бурени, мръсотия, яко плъхове, които нападат мазетат ана околните сгради и това от 10години.
Та това място може спокойно да се обособи за клетки да се направи хубав парк с еднакви клетки, еднакви врати и някакъв цивилизован наем, които хората да могат да си позволят.
Обаче мястото се пази, за да стане хептен на бунище и после за без пари, под предлог "вижте как облагородяваме това място" да се вдигне поредната сграда. Работата е, че никой в общината не го ебе за красотата на София, съвсем други са подбудите на тия шибаняци там.
В Люлин откъде си купих моята клетка, изгониха всички с клетки и теренът сега се превърна в бунище, обрасло с трева и мръсотия навсякъде, ама иначе клетките са грозна работа.
Грозни са тия клетки и наистина така разхвърляни, с различни врати правят кофти впечатление - обаче като си купих колата първата седмица стоя пред блока и изчезнаха емблемите. Една вечер пазача на близкия строеж беше видял как друга Е36 спряла и двама оглеждали колата в 12 вечерта и той ги подплашил. После си взех такава клетка пльоснах я пред блока и до сега да чукна на дърво ми е мирна главата. Махнат ли ми клетката отивам на платен паркинг щот мога да се хвана на бас с всеки тук, че изкарам ли я пред блока - в края на първия месец ще съм в подфорума "купувам" - брони, бъбреци, халогени и т.н.
За съжаление в такава обстановка живеем - щеше ли да има толкова клетки, ако можеше човек спокойно да си остави колата на паркинга пред блока.
Всеки така яростен противник на грозните клетки да прочете няколко пъти темата за откраднатите части и после да го сполетят поне половината неща описани там и пак да си каже мнението за клетките. Защото аз тая тема я следя и ми се изправя косата от нещата, които чета там.
Има и други решения - пред моя блок има огромно пространство, заградено с ламарини вътре са бурени, мръсотия, яко плъхове, които нападат мазетат ана околните сгради и това от 10години.
Та това място може спокойно да се обособи за клетки да се направи хубав парк с еднакви клетки, еднакви врати и някакъв цивилизован наем, които хората да могат да си позволят.
Обаче мястото се пази, за да стане хептен на бунище и после за без пари, под предлог "вижте как облагородяваме това място" да се вдигне поредната сграда. Работата е, че никой в общината не го ебе за красотата на София, съвсем други са подбудите на тия шибаняци там.
В Люлин откъде си купих моята клетка, изгониха всички с клетки и теренът сега се превърна в бунище, обрасло с трева и мръсотия навсякъде, ама иначе клетките са грозна работа.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
Krasimir19 написа:Колега, как така те отрязаха? Направо ти казаха да се оправяш, или ти казаха твърдо НЕ? И в двата случая отиди отново, и този път ако те отрежат им кажи че ще се оплачеш, или опитай се да ги сплашиш по някакъв начин. Само тогава ще почнат да действат като хората нещастниците.
краси, ако си на 19 и така мислиш- сериозно ти предлагам да си променяш начина на мислене до де е време...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Мордехай написа:...
да, ужасно грозни са! Само да ти спра навреме грешните разсъждения. Като искаш сигурност си има законни гаражи в блокове, платени паркинги и т.нат. Истината обаче е, че не ти харесва цената. На мен ми е ясно, че тези гаражи са плод на немотия и тарикатлък, но по дяволите излезте от този порочен кръг в който се върти цялото ви съзнание.
Искаш кола - струва пари
Искаш гараж - струва пари
Искаш мотор - струва пари
Последна промяна vlad0 на 11 Ное 2011, 17:48, променена общо 1 път
Joro_Paveto написа:....
достъпни цени?

Общината не я интересувала красотата, а теб интересува ли те? С тези смотани клетки, с некви носкопосани врати, които трещят все едно се отварят вратите на ада, дърпат ток от съседния блок и стърчат кабели, за да си има ток в гаража и т.нат.
и друго... с какво сме по-различни от циганите като си заформяме такива авто-катуни между блоковете? тия разноцветни тенекии и гофрирани ламарини вместо покриви и жици навсякъде... следващия път като минете от люлин за банкя към околовръстното от ляво... същата раота...
храна за размисъл...
храна за размисъл...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
VladO, не си прав. В кв.Стрелбище повечето блокове са панелни и пълзящ кофраж и в околовръст няма никакви "законни" гаражи. Съгласен съм, че ако искаш изброените от теб неща трябва да си платиш, но никой не ти дава възможност да си платиш и да се радваш на благата на цивилизованите страни. Ако построят гаражи аз ще съм първият, който ще купи там. Купил съм нов апартамент и единствен от купувачите съм платил три гаражни места в подземния паркинг. Но там няма. Лесно е отстрани да кажеш като Алекс - погледнете грозните автокатуни - докато живееш като бял човек в Америка и там нищо не ти липсва и всичко е създадено с мисъл, а не като в България без мисъл и с преобладаваща глупост. Докато живеех там и обикалях цяла Европа, виждах всичко хубаво и се мъчех да го донеса тук, купувах стотици лалета от Холандия и ги засаждах в градинките пред и зад блока - някои още преди да са порастнали биваха изваждани, други ги късаха почти на пъпки и захвърляха луковиците на тротоара, засадих ябълка и едни пияници я счупиха. Изкопах дупки около градинката, набих колчета от метровки дърва за огрев и ги обиколих с бодлива тел. Ей, вярвай ми имаше скъсани дрехи по телта и пак окрадоха лалетата и другите красиви цветя. После заживях в къщата на жена ми в "Лозенец" срещу Американското посолство, което построиха като грозен модерен бетонен бункер на територията на "Южния парк", както и много блокове и блокчета пак на същата територия с тесни улички и почти без гаражи, но пък с изобилстващи магазинчета на партерните етажи. Всеки ден се радвах на катеричките по боровете ни в двора и гледах да им създам условия за размножаване, защото съм виждал как в Англия са ги опитомили и ги хранят от ръка. Един ден гледам как едни тийнейджъри хванаха една катеричка и я убиха с ритници. Ами явно това са българите. Лесно е да кажеш - като искаш мотор си плащай - трудно е да загърбиш злобата и да намериш решение.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2