Въпрос относно WiFi

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Въпрос относно WiFi

Мнение от Barovski » 13 Ное 2011, 11:38

Здравейте!

Значи настолният ми компютър е с антена за безжичен интернет и необходимия софтуер,за да си хващам wifi. Въпросът ми е може ли и как да направя така,че да хващам с лаптопа въпросния интернет,който хваща настолния компютър? Замислил съм се за тези usb адаптери,които могат да приемат и предават интернет,но така сигурно когато настолният компютър е изключен,лаптопа няма да хваща. Посъветвайте ме какво и как да направя.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос относно WiFi

Мнение от benzin » 13 Ное 2011, 11:44

колега малко неясно си си задал въпроса, така да разбирам че някъде има рутер, ти от този рутер хващаш нет с настолния комп. на който имаш wifi приемник, та ако правилно съм разбрал, то настолният комп. дали ще е включен или не, няма нищо общо с нета, и без проблем ще си го хващаш с лаптоп
www.bmwпрофесори-bg.net

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 13 Ное 2011, 11:49

А и разбрах, че просто си имаш Wi-Fi модем някъде и си хващаш нет на настолния компютър... тогава какъв е проблема да хванеш и с лаптопа? :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 13 Ное 2011, 11:51

В къщи рутер няма. Рутера е някъде около нас. В нас е само антена,която улавя сигнал от някъде (незнайно къде).

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 13 Ное 2011, 11:56

Barovski написа:В къщи рутер няма. Рутера е някъде около нас. В нас е само антена,която улавя сигнал от някъде (незнайно къде).

Щом е отвън, ако хващаш с настолния,ще хващаш и с лаптопа, освен ако няма ток наоколо или не сложат парола, няма да имаш проблем :mhihi:
Лаптопа трябва да има вградена безжична карта, пробвай, възможно е да е слаба и тогава си купуваш външна-усб :yes:
Тва дето го мислиш за компютъра да трябва да е включен, е само когато той самия играе ролята на рутер, иначе са независими ...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Ное 2011, 11:58

Barovski написа:Здравейте!

Значи настолният ми компютър е с антена за безжичен интернет и необходимия софтуер,за да си хващам wifi. Въпросът ми е може ли и как да направя така,че да хващам с лаптопа въпросния интернет,който хваща настолния компютър? Замислил съм се за тези usb адаптери,които могат да приемат и предават интернет,но така сигурно когато настолният компютър е изключен,лаптопа няма да хваща. Посъветвайте ме какво и как да направя.

Вярно малко сложно си го написал...
1: щом с настолният комп. хващаш мрежа няма причина с лаптопа да не я хванеш...
2: За к'во ти е адаптер за лаптопа- стига да не е модел от преди 10г. той си има Wi-Fi карта... само я включваш от някой бутон и си готов... Ако няма или не бачка нещо- отиваш и си купуваш адаптер и си готов...
3: Не е гаранция, че с лаптопа ще хващаш мрежата навсякъде- там където ти е стационарния комп. ще я хванеш, ама в съседната стая НЕ е никак сигурно...
4: молиш се да не сложат парола :mhihi:
Изображение
Изображение

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 13 Ное 2011, 11:59

мс, наздраве :mhihi:
ИзображениеIs...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 13 Ное 2011, 12:38

Интернета,който хващам на настолния е далече някъде. Антената ми стои на покрива и хващам доста мрежи,но не знам на какво разстояние са. Лаптопа има вградена wifi карта,но не хващам никакви мрежи с него в обсега на къщата. Значи антената,която ползва настолния хваща от далеч. Кабела на антената м/у другото минава през едно малко устройство и от там с usb в настолния.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Ное 2011, 12:46

Barovski написа:Интернета,който хващам на настолния е далече някъде. Антената ми стои на покрива и хващам доста мрежи,но не знам на какво разстояние са. Лаптопа има вградена wifi карта,но не хващам никакви мрежи с него в обсега на къщата. Значи антената,която ползва настолния хваща от далеч. Кабела на антената м/у другото минава през едно малко устройство и от там с usb в настолния.

С това да беше почнал :mhihi: Значи шанса ти да хванеш нещо в къщата е минимален, а да е отключена и да се вържеш е още по-малък... Остават разни гимнастики от настолния с втора мрежова карта да шернеш нета който хващаш, ама там да каже някой дето ги разбира тея неща... би трябвало да може, ама дали и как да стане :dunno:

ПС: Ронсън, рано ми е за наздраве- още си пия кафето :winky:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 13 Ное 2011, 12:48

на лаптопа винаги антената е малко по слаба от външната такава, ако искаш да ползваш и на лаптопа си вземаш друга антена или ползваш тази от настолния. Но най правилния вариант е да си вземеш Wifi рутер, който да ти хваща тази мрежа и да ти я пръсне на настолния и на лаптопа. така няма да имаш кабели.
Съвсем друг въпрос е, че това не е никак коректно и ако я напънеш малко мрежата сигурно ще се усетят и ще ти я заключат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 13 Ное 2011, 16:45

Може да си купиш един Access point и да вържиш външната антена на него. От access point един кабел на компютъра и виреллеса за лаптопа, мисля че ще си решиш проблема.

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 13 Ное 2011, 16:55

swh_bmw написа:Може да си купиш един Access point и да вържиш външната антена на него. От access point един кабел на компютъра и виреллеса за лаптопа, мисля че ще си решиш проблема.

Аксес пойнта е за кабел до него и разпръсква безжично; за да хване безжично,после по кабел, е бридж; в неговия случай да хване и разпръсне безжично-експандър, а най-добре да си пусне нет и да си вземе свой си рутер :mrgreen:
ИзображениеIs...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 13 Ное 2011, 17:06

Ronka написа:
swh_bmw написа:Може да си купиш един Access point и да вържиш външната антена на него. От access point един кабел на компютъра и виреллеса за лаптопа, мисля че ще си решиш проблема.

Аксес пойнта е за кабел до него и разпръсква безжично; за да хване безжично,после по кабел, е бридж; в неговия случай да хване и разпръсне безжично-експандър, а най-добре да си пусне нет и да си вземе свой си рутер :mrgreen:

:shock: ето защо после блондиките не ги разбират :mhihi: :mhihi:

предполагах че акцес поинта ще има бридж функция плюс експандър :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 14 Ное 2011, 15:06

Добре де , тоя експандър не върши ли роля на repeater ? Тоест пак трябва да се настройва и рутера от който "краде" интернет ?

Ронка : освен ако няма ток наоколо
Това не го разбрах много ?!

Според мен влез на 192.168.1.1 и виж какъв е рутера , от там паролата и user-a предполагам са стандартни ,а не сменени щом не е заключена мрежата , купуваш си най-евтиния рутер , или ако имаш БТК такъв ползваш него (тях поне хората ги хвърлят и се намират под път и над път) настройваш си мост-а между рутерите и си капитан на кораба :)
Или се обаждаш на megalan или blizoo , казваш им да ти пуснат оптика до вас и се кефиш на интернет :)
I'm slowly drifting
Изображение

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 14 Ное 2011, 15:32

DirtySouth написа:Добре де , тоя експандър не върши ли роля на repeater ? Тоест пак трябва да се настройва и рутера от който "краде" интернет ?

Ронка : освен ако няма ток наоколо
Това не го разбрах много ?!

Ми рутера без ток не работи :mhihi:

Експандъра/рипийтъра могат да се настоят автоматично да прихващат и прехвърлят, поне повечето,които съм виждала...
Ако искаш да заключиш/ограничиш мрежата, тогава се настройва,да...явно тая не е,щом 'прихваща' :)
ИзображениеIs...

Следваща

Назад към Извън Темата