Някакви впечатления от Koni FSD?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Някакви впечатления от Koni FSD?
Има ли някой, който да кара с въпросните амортисьори да сподели впечатления? Търсих из другите БГ форуми, но все ме препраща към този форум и общо взето нищо не се разбра. Хем спортни, хем комфортни ... има ли такова животно? Саморегулиращи се с клапан, но колко карат? Ако изтърве един - купуваш 4 нови, защото отделно се се предлагат?
Цена в БГ за Е46 - 1036лв от Руди 96
http://www.koni-rus.ru/14_support/03_ar ... _test.html
тук има някакви "тестове", но извършени от производителя т.е. не може да им се вярва
п.с. ако някой ползва отстъпки там ще е добре дошъл в тази тема или на ЛС
Цена в БГ за Е46 - 1036лв от Руди 96
http://www.koni-rus.ru/14_support/03_ar ... _test.html
тук има някакви "тестове", но извършени от производителя т.е. не може да им се вярва
п.с. ако някой ползва отстъпки там ще е добре дошъл в тази тема или на ЛС

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Някакви впечатления от Koni FSD?
Аз съм с такива на Е60. От около 4-5000 километра съм ги сложил .Далеч по-добре е от стоковото окачване,от досадното возене като в лодка. В завой е особено голяма разликата в усещането. Пътя се усеща по-добре чрез волана,някакси траекторията на движение е без изненади. Комфорта се запази,на места с единични бабуни или издатини на пътя усещам по-твърда возия,но при поредица от неравности или на павирана улица например е далеч по-добре от преди. Цената е добра,моя кит съм го купил от Германия,мисля че и там цената за Е46 се въртеше около тея цифри или може би 150-200+ лева.
Чак 4 наведнъж не,продават се по двойки-предни/задни .Така или иначе и нормален амортесьор да прецакаш винаги се сменят по два,независимо дали от другата страна е останал здрав.
Ето и самия кит:.

А чрез тази компания си ги купих:
http://stores.ebay.com/funsport24-tuning-und-zubehoer/Impressum.html
Чак 4 наведнъж не,продават се по двойки-предни/задни .Така или иначе и нормален амортесьор да прецакаш винаги се сменят по два,независимо дали от другата страна е останал здрав.
Ето и самия кит:.

А чрез тази компания си ги купих:
http://stores.ebay.com/funsport24-tuning-und-zubehoer/Impressum.html
Благодаря за мнението колега!
Този продавач и аз го гледах, най-вече заради високият му рейтинг и предполагам няма да имаш никакви проблеми
Ако има двойки предни и задни, които да се продават отделно значи този "проблем" отпада.
На оригиналните пружини ли си ги монтирал или някакви скъсени? Аз в момента съм с Eibach pro kit т.е. - (30-20)мм и мисля да ги слагам на тях.
Този продавач и аз го гледах, най-вече заради високият му рейтинг и предполагам няма да имаш никакви проблеми

Ако има двойки предни и задни, които да се продават отделно значи този "проблем" отпада.
На оригиналните пружини ли си ги монтирал или някакви скъсени? Аз в момента съм с Eibach pro kit т.е. - (30-20)мм и мисля да ги слагам на тях.
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
© написа:Благодаря за мнението колега!
Този продавач и аз го гледах, най-вече заради високият му рейтинг и предполагам няма да имаш никакви проблеми![]()

...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
Имам бегли впечатления от FSD на Ауди А4 авант при демонстрационно каране, т.е. горе долу размерът на моята кола, и като ги сравнявам с моите Кони Спорт са мноооого меки, оставиха ми впечатление на нищо особено, аз лично никога не бих погледнал към FSD, за разлика от Кони Спорт. Респективно те съветвам да вземеш Спорт, а не FSD. Аз също съм с Про-кита на Айбах и с тези пружини моите Конита работят идеално.
То всъщност и при мен основният въпрос е Кони спорт 908лв срещу Кони FSD 1030 лв.
От колко време караш с тях? Говорим за жълтите регулируеми, нали така?
От колко време караш с тях? Говорим за жълтите регулируеми, нали така?
Да, жълти регулируеми Кони Спорт, карам ги от 3 и половина години, като от 3 години са натегнати докрай (така ми допадат най-много). Аз лично не бих взел ФСД - просто не са нищо особено за парите си... толкова меки амортисьори като ФСД можеш да си купиш за 2/3 от тези пари на Боге, Закс или Билщайн...
Сигурно е сериозно инженерно постижение да пуснат ФСД серията, но на практика нещата трайно клонят към Спорт когато се търси пърформанс поведение, поне за мен.
Сигурно е сериозно инженерно постижение да пуснат ФСД серията, но на практика нещата трайно клонят към Спорт когато се търси пърформанс поведение, поне за мен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Спорта са доказани амортисьори от много години. Коренът им е още много години назад във Ф1. Ако трябва да избирам и аз бих взел тях. На най-мекото возят приятно.
ако сравните кони спорт и билщайн B8 като твърдост как стоят нещата?
На най-твърдата степен на кони еднакви ли са или има разлика?
На най-твърдата степен на кони еднакви ли са или има разлика?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
B8 би трябвало да са по-меки. Основно това зависи и от пружините.
В8 и Кони Спорт имат доста различно пведение, поне на моята кола. Примерно на Кони като ги натягаш се втвърдяват и на свиване и на разпъване, което дава усещане за силно втвърдяване на возенето, докато Билщайна реагира прогресивно на неравностите, всмисъл колкото по-бързо "връхлиташ" толкова по-твърди се усещат, пък ако минаваш леко са приятно меки, почти комфортни. Имат и доста асиметрично поведение - на свиване са неочаквано меки, за сметка на голямата твърдост при разпъване, Кони не са чак толкова според мен.
Генерално погледнато Кони в най-натегнато положение са осезаемо по-твърди от В8. С В8 возенето е по-комфортно, но пак много стабилно, макар че стабилността с Кони аз я усещам като по-добра от В8.
Генерално погледнато Кони в най-натегнато положение са осезаемо по-твърди от В8. С В8 возенето е по-комфортно, но пак много стабилно, макар че стабилността с Кони аз я усещам като по-добра от В8.
по-твърди от B8
аз си мислех, че няма по-твърди
В такъв случай - добре, че има някакво регулиране

В такъв случай - добре, че има някакво регулиране
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Аз съм с B8 и H&R да ви кажа хич не е меко.
Поведението на колата по неравности с висока скорост е стегнато и стабилно,но с ниска скорост си подскачам доволно.Нз как са степените на Конито,но от това което е написано предполагам,че или са приб. еднакви или B8-та е една идея по-твърда.

13 мнения
• Страница 1 от 1