Съвет за домашен климатик
Модератор: Общи модератори
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Съвет за домашен климатик
Интересувам се от съвет за закупуване на климатик, търся инверторна 12-ка, на възможно по-ниска цена. Понеже в града ни има магазини на Зора и Техномаркет гледах основно техните сайтове. Като цяло вариантите са Краун или Медея, но съм отворен и за други предложения. Моля за съвет от колеги, които са наясно с материята.Предварително благодаря.
only rear wheel drive
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Съвет за домашен климатик
Не знам, защо си се ориентирал към най-евтините климатици. Имат по-висок разход на енергия и се скапват доста бързо..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега, надявам се ,че имаш впредвид ,че евтиното излиза скъпо.По-добре малко по-скъп ,но пък после да нямаш главоболия.
Ако с този климатик мислиш да се отопляваш...не съм сигурен ,че тези две марки ще ти вършат работа в големите студове. Незнам как са като цени. Аз лично съм привърженик на Панасоник. От години слагам по различните ми домове само Панасоник - и за лято и за зима няма проблем. Сметките са доста под нормалното. Имам позната,която си сложи мидея и я боли главата от сметки , а и не топли много много в големите студове
Това е мое лично мнение и не те задължавам с него
Ако с този климатик мислиш да се отопляваш...не съм сигурен ,че тези две марки ще ти вършат работа в големите студове. Незнам как са като цени. Аз лично съм привърженик на Панасоник. От години слагам по различните ми домове само Панасоник - и за лято и за зима няма проблем. Сметките са доста под нормалното. Имам позната,която си сложи мидея и я боли главата от сметки , а и не топли много много в големите студове

Това е мое лично мнение и не те задължавам с него

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Напъни се за Митсубиши (задължително heavy industry)...
Верно...по-скъпи са, обаче нямат нищо общо с разни мидейки и т.н... (пробвано лично!) - в Хасково сме с 5 парчета Митсубиши...бачкат по 5 мин. на 100% и правят Африка зимата...после едва ли ползват и 20-25% за да подържат температурата...
Мой приятели са с мидея...морят се 2-3 пъти повече време да направят топлото, а после и да го държат се товарят доста повече...
Миналата година по едно време на -12/-13 (дават им дооооста повече!) им замръзнаха Мидейте...не ме питай колко съжаляваше, че не сложи Мисубиши-тата, като му говорех...
П.с. Имаше доста обширна тема за климатиците миналата година - потърси с търсачката
Верно...по-скъпи са, обаче нямат нищо общо с разни мидейки и т.н... (пробвано лично!) - в Хасково сме с 5 парчета Митсубиши...бачкат по 5 мин. на 100% и правят Африка зимата...после едва ли ползват и 20-25% за да подържат температурата...
Мой приятели са с мидея...морят се 2-3 пъти повече време да направят топлото, а после и да го държат се товарят доста повече...
Миналата година по едно време на -12/-13 (дават им дооооста повече!) им замръзнаха Мидейте...не ме питай колко съжаляваше, че не сложи Мисубиши-тата, като му говорех...
П.с. Имаше доста обширна тема за климатиците миналата година - потърси с търсачката

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
първо и най-важното е да инвертор. От това следва, че това е климатик, който работи нон-стоп. Той не е ефективен, ако го включваш и изключваш. Най-ниската цена за интверторен климатик, който що годе е свестен това е Мидеята. Най-добрите варианти са Дайкин и Мицубиши - това са както им викат още "мерцедесите" на климатиците. Аз лично препоръчвам Фуджи или Фуджитсу. Просто цена качество нямат равни и са доста издръжливи, топлят много, нисък разход на ел. енергия и новите модели имат функция +10 градуса. Докато те няма вкъщи ти поддържа десет градуса и изразходва 0.1кw на час. така като се прибереш бързо достига оптимална си функция. Панасоник горещо ти препоръчвам да не си вземаш. Това не е марката от едно време. Сега компресорите им горят като факли.
Ако не дадеш парите за климатик, ще ги дадеш в пъти повече за ток. Да не говорим, че тока от другата година поскъпва пак.
Има две марки климатици- Daikin и MITSUBISHI. До някъде и fujitsu.
Това разните бръмчащи и шумящи мидея ,осака, и всякакви други такива са си голям камък в месечния бюджет. Да не говорим че зимата не винаги работят.
Има две марки климатици- Daikin и MITSUBISHI. До някъде и fujitsu.
Това разните бръмчащи и шумящи мидея ,осака, и всякакви други такива са си голям камък в месечния бюджет. Да не говорим че зимата не винаги работят.
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Колега Крауна го забрави от сега ,ако искаш свестен климатик на сравнително добра цена - "Fujitsu ASYA 12 LKC ",цената е между 1100-1200 лв. по магазините ,ако ще е по - евтин си вземи една мидейка примерно - " Midea MSR-12HRDN1 " цената е около 700 лв. ,не се хвърляй винаги на най-евтиното ,Galanz ,Hisense ,Crown и т.н защото ще те боли главата дълго време /макар ,че винаги има изключения/ ,също тъка не те съветвам да вземаш климатик Samsung.Айде успех със избора ! 

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Потвърждавам за Дайкин и Фуджи /Фуджи-електрик/ Фуджитсу-прочети,дъщерни марки са. Митсубиши 220 волтово няма смисъл да коментираме доколко е оригинално,порови в нета има един добър български форум,излиза сред първите в търсачката там ще намериш отговорите откъм техническа спецификация.
Аз имам три Фуджи-та у дома с две от стаите запад/северозапад -общата сметка за ток на цялото жилище февруари тая година беше далеч под 200 лева--нищожно на фона на комфорта който предлагат .Безшумни са,повече от 24 градуса не ми се е налагало да ги настройвам,работят и при -18 градуса за външните тела температура без да се включва размразяването им. Интересното е че купуваш 12-ка а режимът им на топлене отива на 13600 единици,тоест доближават се до 14-ка .
Имам познат с дайкини и фуджи в една u съща къща-по негово мнение дайкините са по-добри.
Естествено,всичко това си има цена,която няма да отговаря на очакванията ти имайки впредвид марките за които питаш,но все пак виждам че всички писали досега се мъчат да те убедят да не си даваш парите за климатици ,с които ще придобиеш акции към енергото,ако ме разбираш правилно
.
Аз имам три Фуджи-та у дома с две от стаите запад/северозапад -общата сметка за ток на цялото жилище февруари тая година беше далеч под 200 лева--нищожно на фона на комфорта който предлагат .Безшумни са,повече от 24 градуса не ми се е налагало да ги настройвам,работят и при -18 градуса за външните тела температура без да се включва размразяването им. Интересното е че купуваш 12-ка а режимът им на топлене отива на 13600 единици,тоест доближават се до 14-ка .
Имам познат с дайкини и фуджи в една u съща къща-по негово мнение дайкините са по-добри.
Естествено,всичко това си има цена,която няма да отговаря на очакванията ти имайки впредвид марките за които питаш,но все пак виждам че всички писали досега се мъчат да те убедят да не си даваш парите за климатици ,с които ще придобиеш акции към енергото,ако ме разбираш правилно

Има и още един фактор, за който не се сещаме често в началото, а после след монтажа разбираме колко е голяма разликата. Значи аз си монтирах един Daikin и съм се надвесвал над външното тяло и едвам го чувам как работи. Мамка му, не знам какви са климатиците на съседите отгоре, ама целия блок вибрира от тях бе! Нощем като е супер тихо най-силно се усеща. Не знам неправилен монтаж ли е, какво е, ама трябваше да свикна с тоя ужасен бумтеж, че в началото се будех нощем и се чудех к'во става....
Да и това е много важен фактор. На мен единият дайкин ми е почти над главата външното тяло и не се чува когато работи. Като отворя прозореца и се заслушам чувам на съседката мидеята как ручи а моя не се чува
.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Нашия е Fujitsu Plasma (така пише на него) и кара вече 3-та година без никакви проблеми. Панасоник и Самсунг ги отбий. Имам един съсед сложи Самсунг, терасата му е до моята и през парапета усещам вибрациите + това ръмжеше много и нашите не можеха да спят. Говоря за климатик на една зима. Същата работа и Панасоник. Пак от един комшия, като се прибирам се чува как ръмжи. Нашия /да чукна на дърво/ никога не е ръмжал, вибрирал и т.н.
Та както казаха колегите по-нагоре се ориентирай към Fujitsu и там другите скъпи марки, но знаеш, че ядове няма да имаш.
Успех
Та както казаха колегите по-нагоре се ориентирай към Fujitsu и там другите скъпи марки, но знаеш, че ядове няма да имаш.
Успех

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- iani qnkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: M-POWER
- Детайли за колата: бяга яко
Аз лично препоръчвам Фуджи или Фуджитсу. Просто цена качество нямат равни и са доста издръжливи, топлят много, нисък разход на ел. енергия и новите модели имат функция +10 градуса. Докато те няма вкъщи ти поддържа десет градуса и изразходва 0.1кw на час. така като се прибереш бързо достига оптимална си функция.
+1
+1

БМВ доставя душевни оргазми..

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Освен ,че е много важно колко децибела е шума на климатика ,в много от случаите се касае за некачествен монтаж,могат да се закупят и монтират отделно едни гумени тампони които се монтират между външното тяло и стойката която е захваната за стената и по този начин се намалява вибрацията която се предава на съседите примерно и съответно се намалява шума на климатика.Иначе е ясно че няма как да се сравнява нивото на шума с един висококачествен модел на Fujitsu ,Daikin , Mitsubishi с такъв на евтин китайски екземпляр. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Как лесно отписахте Панасоника...един такъв вече 9та година служи безпроблемно...
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Мойта МИДЕЯ вече 6та зима работи безотказно, шумно и евтино
Вярно имам и други по-скъпи,по тихи и по,по,по

Вярно имам и други по-скъпи,по тихи и по,по,по

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей