изолации и дограми
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
изолации и дограми
добре... има тема за климатици, но ми се струва, че тва е част от нещата.
от моя гледна точка най-важното е изолацията и дограмата... направиш ли това, чак тогава може да усетиш разликата от добър климатик.
я кажете тия дето сте "експерти" в областа, каква трябва да е дограмата без да се изсилва човек с екзотики и какви изолации са най-хубави (стиропор ли да е, вата ли да е, някви спешъл материали или картони за яйца
), вън ли е да е или вътре... има ли смисъл от 3ен стъклопакет, термостъкла и други космически технологии 
от моя гледна точка най-важното е изолацията и дограмата... направиш ли това, чак тогава може да усетиш разликата от добър климатик.
я кажете тия дето сте "експерти" в областа, каква трябва да е дограмата без да се изсилва човек с екзотики и какви изолации са най-хубави (стиропор ли да е, вата ли да е, някви спешъл материали или картони за яйца

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: изолации и дограми
За дограмата:
Имаме на различни имоти:
1. Blick - за цената си става, като цяло прави много конденз когато няма К стъкло.
2. Profi Link - не знам какъв е обкова това е дограмата на къщата на баща ми - профилите ми харесват, но има определено висване в пантите и то за сравнително малък период на експлоатация - 2 години
3. Rehau - апартамента на тъщата - става да пази вместо мен фикуса. Майтапа настрана това е много добър вариант за цената си стига да е монтирана добре.
4. Salamander - чудесна дограма за мен избрах я за новия си апартамент базирано на наблюденията от предните.
Подредени точно в този порядък и по хубост.
Обкова на Salamander-а е Масо - и в едната стая имам троен стъклопакет като средното стъкло е К.
Другите стаи са с обикновенна 5 камерна с 1 К стъкло и 1 обикновенно.
За трикамерната мога да кажа следното - избрах я да е от страната на по-оживената улица, просто ... няма нищо общо с 2 камерната, огромна разлика огромна.
Понеже изложението на стаите с 3ен стъклопакен и 2ен е различно, не мога с точност да кажа кое държи по-топло - предполагам тройния е по-добре не знам.
Имаме на различни имоти:
1. Blick - за цената си става, като цяло прави много конденз когато няма К стъкло.
2. Profi Link - не знам какъв е обкова това е дограмата на къщата на баща ми - профилите ми харесват, но има определено висване в пантите и то за сравнително малък период на експлоатация - 2 години
3. Rehau - апартамента на тъщата - става да пази вместо мен фикуса. Майтапа настрана това е много добър вариант за цената си стига да е монтирана добре.
4. Salamander - чудесна дограма за мен избрах я за новия си апартамент базирано на наблюденията от предните.
Подредени точно в този порядък и по хубост.
Обкова на Salamander-а е Масо - и в едната стая имам троен стъклопакет като средното стъкло е К.
Другите стаи са с обикновенна 5 камерна с 1 К стъкло и 1 обикновенно.
За трикамерната мога да кажа следното - избрах я да е от страната на по-оживената улица, просто ... няма нищо общо с 2 камерната, огромна разлика огромна.
Понеже изложението на стаите с 3ен стъклопакен и 2ен е различно, не мога с точност да кажа кое държи по-топло - предполагам тройния е по-добре не знам.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Покрай ремонтите и обектите дето сме правили, съм се убедил ,че наистина изолацията и дограмата са си от значение.
На последния ремонт сложихме хубава дограма 7 камерна с 2 см стъкло и 6 см стериопор и в момента дава разлика от почти 15 градуса в сравнение с навънка - без отопление.
За външна изолация стериопора като чели е най удачен и най-лесно се работи с него. ватите обикновенноо се слагат зад гипс картони или окачени стени и фасади, но са малко податливи на влага. Има сега и някакви нови изолации които се пръскат като пяна и ги дават с добри изолационни качества.
Иначе масивното дърво , не е с много R-value демек изолационни свойства сравнение с модерните материали, но е интересен материал защото има свойството да складира топлината/влагата и т.н. и да я отдава по късно. Така ,че комбинацията стериопор отвън дърво отвътре за мен е най-добрата в момента.
В не много далечно бъдеще - аерогела е свръх изолационен материал - НАСА са го ползвали на някой кораби. Проблема е ,че всеки досег с течност го разрушава. Разни фирми твърдят ,че имат пазарни версии на материала, ама мен ми се вижда реклама.
На теория - вакуума е най-добрия изолатор...
На последния ремонт сложихме хубава дограма 7 камерна с 2 см стъкло и 6 см стериопор и в момента дава разлика от почти 15 градуса в сравнение с навънка - без отопление.
За външна изолация стериопора като чели е най удачен и най-лесно се работи с него. ватите обикновенноо се слагат зад гипс картони или окачени стени и фасади, но са малко податливи на влага. Има сега и някакви нови изолации които се пръскат като пяна и ги дават с добри изолационни качества.
Иначе масивното дърво , не е с много R-value демек изолационни свойства сравнение с модерните материали, но е интересен материал защото има свойството да складира топлината/влагата и т.н. и да я отдава по късно. Така ,че комбинацията стериопор отвън дърво отвътре за мен е най-добрата в момента.
В не много далечно бъдеще - аерогела е свръх изолационен материал - НАСА са го ползвали на някой кораби. Проблема е ,че всеки досег с течност го разрушава. Разни фирми твърдят ,че имат пазарни версии на материала, ама мен ми се вижда реклама.
На теория - вакуума е най-добрия изолатор...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
всички бг профили в момента са пълен ташак, един дол дренки, само дето цената е различна, продавам профили за дограма от 6 години. Всеки който е решил да сменя дограмата по добре да изчака месец два, да спести 100-200 лв отгоре и да си вземе нещо немско - Саламандър, Рехау, Алупласт също е добре. Тия камери са си търговски трик, има файда от тях, но... Гледайте стъклопакета, той е по-важен в цялата работа, дограмата е сигурно 5 % от цялата схема, всичко друго е стъкло
Най-добре 3ен стъклопакет с хубав доказан обков. Обковите които са добри в БГ са Сигения, Мако и Рото. Всякакви останали са просто евтин турски заместител. Ако искате хубава дограма - нещо немско като марка дограма, 3ен стъклопакет, и хубав обков от горните 3 модела. Ако искате всичко да е по мед и масло изисквате да ви слагат дръжки Хопе - степенчати. Всичко за по малко пари и най-евтино да излезе е адски компромис който ще ви изкара 2 години и айде наново.

the project is ready....

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
това за профилите е полезна информация. като гледам повечето дограми много бързо висват и почват да не се затварят както трябва. това от профила, механиката или и двете е? въобще има ли такива дето да издържат 7-8 години без да почнат да имат луфтове по 1 пръст... че веднъж като сложиш нещо, смяната е огромна занимавка да не говорим за паричното изражение на нещата.
аерогела се оказа интересно нещо. поразрових и го има комерсиално, но е много скъп.
не видях нищо за стъклата с инфра червен филтър - глезотия или полезно нещо ?
аерогела се оказа интересно нещо. поразрових и го има комерсиално, но е много скъп.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
отвътре вата и гипсокартон
отвънка стиропор
дограма - рехау с К стъкло
отопление: котел на пелети
Безценно!
отвънка стиропор
Безценно!

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Bavarcho написа:отвътре вата и гипсокартон
отвънка стиропор
Безценно!
Отвътре минерална вата и гипскартон..
Почти съм в същото положение:
Отвънка стиропор с яко дюбели..
Дограма Тиисен три-камерна...
Отопление"готварска печка" за момента/в последствие климатици"Мицубиши"...
Найстина Безценно...сега на тоя студ отвън,вътре хода по тенеска и не ми е студено

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
magareto_yori написа:дървени дограми никой ли не ползва ве
Дръвцето е материал за ценители, по скъпо е, и освен това за да е дограмата като хората материала се подбира, снажда, и слага по съответниа начин. Вече едва ли са останали фирми и хора дето да го направят като хората.
Бащата е болен на тая тема, у нас всичко е дървена дограма на 17-18 години, като я направихме беше една от първите дограми със стъклопакет в БГ. И чак сега взе да се криви и да има луфтове, но нищо което притягане силикон и уплътнения неможе да управи. Но пак казвам - по скъпо е по-трудно за изпълнение и няма изолационните качества на съвременните многокамерни хубави дограми. Но иначе като се разхождам по центъра и гледам ремонтирани тия старите сгради на София, дето са толкова красиви, и на тая класика да плеснат бяла ПВЦ дограма.....
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
вярно,че с тия пластмаси е изврати цялата хава и вече почти никой не се занимава с масив.има една русенска фирма дето са читави и проверени.имаме дограма от тях и вече 10 години не е мръднала,като изключим лака по дограмата ма то си е нормално,иска си поддръжка.в момента живея в Норвегия и тука не е като да не разбират от изолации(по обясними причини)и до сега друга дограма на жилище освен дървена не съм видял 

BMW_RIDER написа:
Дръвцето е материал за ценители, по скъпо е, и освен това за да е дограмата като хората материала се подбира, снажда, и слага по съответниа начин.
Бащата е болен на тая тема, у нас всичко е дървена дограма на 17-18 години, като я направихме беше една от първите дограми със стъклопакет в БГ. И чак сега взе да се криви и да има луфтове, но нищо което притягане силикон и уплътнения неможе да управи.
Вече едва ли са останали фирми и хора дето да го направят като хората
Има все още читави места да се поръча дървена дограма

BMW_RIDER написа: ... пак казвам - по скъпо е по-трудно за изпълнение и няма изолационните качества на съвременните многокамерни хубави дограми.
Че е по-скъпо съм съгласен, но разликите в цените вече не са чак толкова осезаеми.
Не мога да се съглася, че не могат да се достигнат качествата на многокамерните ... С добър стъклопакет и качествени материали, коефициентите могат да се приближат доста, дори и да се изравнят.

Че е тегаво за изпълнение - ок, но крайният потребител надали го вълнува

BMW_RIDER написа: Но иначе като се разхождам по центъра и гледам ремонтирани тия старите сгради на София, дето са толкова красиви, и на тая класика да плеснат бяла ПВЦ дограма...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
изолации и дограми
В България надали има от къде да се вземе качествено дърво за стъклопакет. Това иска качествено сушене и обработка, което вече не се прави тук.
На село имаме дограма правена по ония времена, когато имаше качествен материал и не е мръднала веме 30 години, а не я поддържат изобщо.
В къщата имам външна изолация от най-дебелата,читави тухли и вътрешна с гипсокартон и дограма Рехау и в момента в южните стаи при 0 градуса отвън вътре става 20 като напече съвсем леко слънцето.
На село имаме дограма правена по ония времена, когато имаше качествен материал и не е мръднала веме 30 години, а не я поддържат изобщо.
В къщата имам външна изолация от най-дебелата,читави тухли и вътрешна с гипсокартон и дограма Рехау и в момента в южните стаи при 0 градуса отвън вътре става 20 като напече съвсем леко слънцето.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
European написа:Има все още читави места да се поръча дървена дограмаДограмата от софийска фирма ли е поръчвана ?
То тогава фирми много нямаше. Дадото по време на социализма управляваше едни от най-големите заводи за дървообработка в БГ. Оттам и както се сещаш познаваме добрите майстори и кои машини са хубави. Отделно бащата си му е хоби това, и много стриктно е подбирал дървото преди майсторите да го направят на дограма. Та така.....
Иначе за Скандинавските страни съм съгласен, ама при тях и климата е добър за дървото. На север дървото са му по нагъсто кръговете, освен това няма толкова влага, а и заради студа няма и много вредители, буби и т.н. Те направо целите им къщи са от дърво.
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Аз съм с дървена дограма от 10 години и си направих външна изолация 5см стериопор. Никакви забележки нямам,парно не съм пускал макар и да е централно. Температура в 105кв апартамент около 25 градуса което на мен си ми е перфектно. Единствена забележка към дограмата е,че от външната страна лака никак не държи на метеорологичните фактори.Пробвах всякакви лакове (гръцки,немски,български и т.н) ,но издържат максимум по 10-12месеца.
http://prikachi.com/images.php?images/721/4084721h.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/721/4084721h.jpg
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
steeN написа:това за профилите е полезна информация. като гледам повечето дограми много бързо висват и почват да не се затварят както трябва. това от профила, механиката или и двете е? въобще има ли такива дето да издържат 7-8 години без да почнат да имат луфтове по 1 пръст... че веднъж като сложиш нещо, смяната е огромна занимавка да не говорим за паричното изражение на нещата.
всичко това е въпрос на монтаж и изработка това се отнася за всичката дограма в бг,никво значение няма дали профила е немски турски или китайски .Един хубав обков Мако , Сигения ,GU в зависимост от изработката с едни хубави стъклопакети било КА ,Съненерджи или Мултифукционално или 4 сезона тези всияки са ниско емисионни стъкла вършат чудеса

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2