Добър тенекеджия ?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Добър тенекеджия ?
Колеги както се вижда в заглавието търся добър тенекеджия в София. Нека колеги които знаят такъв да ми дадат координати на човека . Благодаря предварително

Последна промяна alexanderkirow на 26 Ное 2011, 23:40, променена общо 1 път
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Добър тинекеджия ?
Съществуват ли такива 

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
M10 написа:Съществуват ли такива
Тамън щях да кажа, че освен хора претупващи работата и взимащи парите няма. Най-много да ти изкара 2-3 години и пак. така ги правят вече

- Amitival
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: e36 M3
аз съм доволен от един в надежда какво ми е правил по колата не е мръднало
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Колело
колега тинекеджия трудно ще намериш, но виж тенекеджия по може, успех ! 

Amitival написа:аз съм доволен от един в надежда какво ми е правил по колата не е мръднало
Aко се казва Дамян човека и аз съм доволен много е точен но телефона го нямам най-късно утре вечерта мога да го напиша

Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
kemakozeE36 написа:Тамън щях да кажа, че освен хора претупващи работата и взимащи парите няма. Най-много да ти изкара 2-3 години и пак. така ги правят вече
И моя опит показва същото. Всичко се прави за външен вид и се маскира добре в антикор и кит. Гледал съм няколко тенекеджии как работят, наскоро нарочно разчовърках на още един "работата" и отдолу...

По принцип съм страшно дребнав що се отнася до колите ми и за дъртата баба мисля да се правя на тенекеджия, щото не намирам друго решение да стане качествено

Иначе ако е за 2-3 години да изкара не е трудно да се направи, но нали си даваш парите - трябва да има някакво качество в замяна

- kemakozeE36
-
-
M10 написа:kemakozeE36 написа:Тамън щях да кажа, че освен хора претупващи работата и взимащи парите няма. Най-много да ти изкара 2-3 години и пак. така ги правят вече
И моя опит показва същото. Всичко се прави за външен вид и се маскира добре в антикор и кит. Гледал съм няколко тенекеджии как работят, наскоро нарочно разчовърках на още един "работата" и отдолу...![]()
![]()
По принцип съм страшно дребнав що се отнася до колите ми и за дъртата баба мисля да се правя на тенекеджия, щото не намирам друго решение да стане качествено![]()
Иначе ако е за 2-3 години да изкара не е трудно да се направи, но нали си даваш парите - трябва да има някакво качество в замяна
точно това имах пред вид, като пример даже мога да ти кажа на мойта на пода имаше една ламаринка заварена, като ламарина с размер 8х15 см беше хваната на 6 точки, при положение, че може да се направи заваръчен шев по цялата обиколка на ламарината отгоре и отдолу, работата е с 15 максимум минути повече, ма кой ще се занимава, нли трябва парите да ни вземат.
На бояджия и тенекиджия не им ли висиш на главите си пиши колата бегала

- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
- taran
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото набара:)
kemakozeE36 написа:M10 написа:kemakozeE36 написа:Тамън щях да кажа, че освен хора претупващи работата и взимащи парите няма. Най-много да ти изкара 2-3 години и пак. така ги правят вече
И моя опит показва същото. Всичко се прави за външен вид и се маскира добре в антикор и кит. Гледал съм няколко тенекеджии как работят, наскоро нарочно разчовърках на още един "работата" и отдолу...![]()
![]()
По принцип съм страшно дребнав що се отнася до колите ми и за дъртата баба мисля да се правя на тенекеджия, щото не намирам друго решение да стане качествено![]()
точно това имах пред вид, като пример даже мога да ти кажа на мойта на пода имаше една ламаринка заварена, като ламарина с размер 8х15 см беше хваната на 6 точки, при положение, че може да се направи заваръчен шев по цялата обиколка на ламарината отгоре и отдолу, работата е с 15 максимум минути повече, ма кой ще се занимава, нли трябва парите да ни вземат.
На бояджия и тенекиджия не им ли висиш на главите си пиши колата бегала
Винаги ми е забавно като чета такива мнения

Идеята,че понеже колата е стара и пазарната и цена е ниска,трябва да ви вземат малко пари за работа е погрешна и води точно до такива писания по форумите.
Искате колата ви да изкара много време след ремонта,но това изисква влагането на определен комлекс от материяли,дето съвсем не са без пари и като се изясни цената настава смут.
От друга страна,в един друг форум с колеги сме споделили достатъчно техологична информация за всички желаещи да изхарчат някой друг лев за оборудване и да си свършат работата сами.
Поздрави.
- kemakozeE36
-
-
Re: Добър тенекеджия ?
Винаги ми е забавно пък на мен когато някой говори без да знае.
Аз колата я взех кърпена.Кръпката се виждаше отвътре, а отдолу не личеше, но след като свалих покритието видях какво претупване е станало.И тъй като ще си я правя сам може да споделиш това онова.Ако не искаш тук на ЛС
Аз колата я взех кърпена.Кръпката се виждаше отвътре, а отдолу не личеше, но след като свалих покритието видях какво претупване е станало.И тъй като ще си я правя сам може да споделиш това онова.Ако не искаш тук на ЛС

- taran
- кандидат ентусиаст
-
kemakozeE36 написа:Винаги ми е забавно пък на мен когато някой говори без да знае.
Прочети си пак последното мнение-даваш пример,и после споделяш,че ако няма контрол,не получаваш качество.Понеже,жената сготви боба и неможах да отгатна,че така си купил колата,а не си давал пари за работа от която не си доволен

Колкото до споделянето няма проблеми,питай.Отдавна не се питеснявам,че някой ще ми открадне занаята

За тенекеджийската работа нещата са малко по-комплицирани,изглежда ласно да изрежеш стария праг и да "лепнеш" на негово място новия,ма като изрежеш стария и гледката отдолу е малко объркваща.При смяна на вежди,често детайла се сбръчква като Лили Иванова,заради дългия шев...Най-добре стават кръпките с челен шев,но за това си трябва определен опит.Другото важно е защитата на вече изкърпените детайли.Като се смени праг,вежда,вагно е не само да си направи добре отвън,а да се защити кухината и отвътре.
За днес толко,че трябва и да се спи....За страдащите от безсъние има достатъчно за четене
http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=174 ,мисля че може да се чете и от нерегистрирани потребители.Пък като се избистрят въпроси,ще им търсим отговори.
Лека.
- kemakozeE36
-
-
Благодаря ти за информацията
иначе следващия път сгответе леща, може да отгатнете че преди тази кола има вероятност да съм имал още няколко, които да съм правил по сервизите

иначе следващия път сгответе леща, може да отгатнете че преди тази кола има вероятност да съм имал още няколко, които да съм правил по сервизите

- taran
- кандидат ентусиаст
-
Да,но лещата не казва защо си ги избрал тези майстори
,молеха ти се да ти направят колата,или цената на която щяха да ти свършат работа е на половината от на друго място и т.н.Но каквато и да е била причината,изборът е бил твои.
Като ще си правиш колата с какво разполагаш -помещение,оборудване?Щто си трябват доста нещица,а пред блока не е много удобно,ако не пречи на съседите,те ще ти пречат на теб (винаги ще има кой да ти дава акъл
)

Като ще си правиш колата с какво разполагаш -помещение,оборудване?Щто си трябват доста нещица,а пред блока не е много удобно,ако не пречи на съседите,те ще ти пречат на теб (винаги ще има кой да ти дава акъл

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2