Добър тенекеджия ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Добър тенекеджия ?

Мнение от alexanderkirow » 26 Ное 2011, 19:46

Колеги както се вижда в заглавието търся добър тенекеджия в София. Нека колеги които знаят такъв да ми дадат координати на човека . Благодаря предварително :) :bowdown:
Последна промяна alexanderkirow на 26 Ное 2011, 23:40, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Добър тинекеджия ?

Мнение от M10 » 26 Ное 2011, 22:10

Съществуват ли такива :conf:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 26 Ное 2011, 22:31

M10 написа:Съществуват ли такива :conf:

Тамън щях да кажа, че освен хора претупващи работата и взимащи парите няма. Най-много да ти изкара 2-3 години и пак. така ги правят вече
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от Amitival » 26 Ное 2011, 23:19

аз съм доволен от един в надежда какво ми е правил по колата не е мръднало
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3 Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от yso_2009 » 26 Ное 2011, 23:28

колега тинекеджия трудно ще намериш, но виж тенекеджия по може, успех ! :D

ентусиаст
Аватар

Re: Добър тенекеджия ?

Мнение от JOGI » 27 Ное 2011, 1:01

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 27 Ное 2011, 4:01

Amitival написа:аз съм доволен от един в надежда какво ми е правил по колата не е мръднало

Aко се казва Дамян човека и аз съм доволен много е точен но телефона го нямам най-късно утре вечерта мога да го напиша ;)
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 27 Ное 2011, 13:11

kemakozeE36 написа:Тамън щях да кажа, че освен хора претупващи работата и взимащи парите няма. Най-много да ти изкара 2-3 години и пак. така ги правят вече

И моя опит показва същото. Всичко се прави за външен вид и се маскира добре в антикор и кит. Гледал съм няколко тенекеджии как работят, наскоро нарочно разчовърках на още един "работата" и отдолу... :shock: :shock:
По принцип съм страшно дребнав що се отнася до колите ми и за дъртата баба мисля да се правя на тенекеджия, щото не намирам друго решение да стане качествено :dunno:
Иначе ако е за 2-3 години да изкара не е трудно да се направи, но нали си даваш парите - трябва да има някакво качество в замяна ;)

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 27 Ное 2011, 13:17

M10 написа:
kemakozeE36 написа:Тамън щях да кажа, че освен хора претупващи работата и взимащи парите няма. Най-много да ти изкара 2-3 години и пак. така ги правят вече

И моя опит показва същото. Всичко се прави за външен вид и се маскира добре в антикор и кит. Гледал съм няколко тенекеджии как работят, наскоро нарочно разчовърках на още един "работата" и отдолу... :shock: :shock:
По принцип съм страшно дребнав що се отнася до колите ми и за дъртата баба мисля да се правя на тенекеджия, щото не намирам друго решение да стане качествено :dunno:
Иначе ако е за 2-3 години да изкара не е трудно да се направи, но нали си даваш парите - трябва да има някакво качество в замяна ;)

точно това имах пред вид, като пример даже мога да ти кажа на мойта на пода имаше една ламаринка заварена, като ламарина с размер 8х15 см беше хваната на 6 точки, при положение, че може да се направи заваръчен шев по цялата обиколка на ламарината отгоре и отдолу, работата е с 15 максимум минути повече, ма кой ще се занимава, нли трябва парите да ни вземат.
На бояджия и тенекиджия не им ли висиш на главите си пиши колата бегала
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 27 Ное 2011, 22:14

:)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 28 Ное 2011, 21:19

kemakozeE36 написа:
M10 написа:

точно това имах пред вид, като пример даже мога да ти кажа на мойта на пода имаше една ламаринка заварена, като ламарина с размер 8х15 см беше хваната на 6 точки, при положение, че може да се направи заваръчен шев по цялата обиколка на ламарината отгоре и отдолу, работата е с 15 максимум минути повече, ма кой ще се занимава, нли трябва парите да ни вземат.
На бояджия и тенекиджия не им ли висиш на главите си пиши колата бегала

Винаги ми е забавно като чета такива мнения :lol: .Интересно ми е,някой насила ли ви е закарал при въпросните майстори?Другото интересно е дали пък парите дето са ви взели не отговарят точно на извършената работа...
Идеята,че понеже колата е стара и пазарната и цена е ниска,трябва да ви вземат малко пари за работа е погрешна и води точно до такива писания по форумите.
Искате колата ви да изкара много време след ремонта,но това изисква влагането на определен комлекс от материяли,дето съвсем не са без пари и като се изясни цената настава смут.
От друга страна,в един друг форум с колеги сме споделили достатъчно техологична информация за всички желаещи да изхарчат някой друг лев за оборудване и да си свършат работата сами.
Поздрави.

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 28 Ное 2011, 21:36

Винаги ми е забавно пък на мен когато някой говори без да знае.
Аз колата я взех кърпена.Кръпката се виждаше отвътре, а отдолу не личеше, но след като свалих покритието видях какво претупване е станало.И тъй като ще си я правя сам може да споделиш това онова.Ако не искаш тук на ЛС ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taran » 28 Ное 2011, 22:16

kemakozeE36 написа:Винаги ми е забавно пък на мен когато някой говори без да знае.
Аз колата я взех кърпена.Кръпката се виждаше отвътре, а отдолу не личеше, но след като свалих покритието видях какво претупване е станало.И тъй като ще си я правя сам може да споделиш това онова.Ако не искаш тук на ЛС ;)

Прочети си пак последното мнение-даваш пример,и после споделяш,че ако няма контрол,не получаваш качество.Понеже,жената сготви боба и неможах да отгатна,че така си купил колата,а не си давал пари за работа от която не си доволен :) .Тук обаче навлизаме в друга материя-тъй наречения предпродажбен сервиз-съвсем умишлено замазване и прикриване на повреди по автомобила,за възможно най-малко пари с цел по-голяма печалба...Тук майстора е правил точно каквото се е искало от него-маскировка,макияж,замазване...
Колкото до споделянето няма проблеми,питай.Отдавна не се питеснявам,че някой ще ми открадне занаята :lol: .Голяма част от технологичната информация я има върху опаковките на продуктите за авто боядисване.
За тенекеджийската работа нещата са малко по-комплицирани,изглежда ласно да изрежеш стария праг и да "лепнеш" на негово място новия,ма като изрежеш стария и гледката отдолу е малко объркваща.При смяна на вежди,често детайла се сбръчква като Лили Иванова,заради дългия шев...Най-добре стават кръпките с челен шев,но за това си трябва определен опит.Другото важно е защитата на вече изкърпените детайли.Като се смени праг,вежда,вагно е не само да си направи добре отвън,а да се защити кухината и отвътре.
За днес толко,че трябва и да се спи....За страдащите от безсъние има достатъчно за четене
http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=174 ,мисля че може да се чете и от нерегистрирани потребители.Пък като се избистрят въпроси,ще им търсим отговори.
Лека.

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 28 Ное 2011, 23:04

Благодаря ти за информацията :bchug:
иначе следващия път сгответе леща, може да отгатнете че преди тази кола има вероятност да съм имал още няколко, които да съм правил по сервизите :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taran » 29 Ное 2011, 8:30

Да,но лещата не казва защо си ги избрал тези майстори :D ,молеха ти се да ти направят колата,или цената на която щяха да ти свършат работа е на половината от на друго място и т.н.Но каквато и да е била причината,изборът е бил твои.
Като ще си правиш колата с какво разполагаш -помещение,оборудване?Щто си трябват доста нещица,а пред блока не е много удобно,ако не пречи на съседите,те ще ти пречат на теб (винаги ще има кой да ти дава акъл :) )

Следваща

Назад към Извън Темата