Идеи за бизнес с малка инвестиция?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: e39 530d

Идеи за бизнес с малка инвестиция?!

Мнение от МИТКО БЕ » 07 Дек 2011, 10:46

Здравейте колеги, от известно време не ме свърта и искам да вложа в нещо инвестицията от около 5 000лв, която съм събрал за сега.Чудя се дали да не взема такси и да го пусна под аренда или един колега ми предложи машинки за играчки(от тези дето една кука ги вади), но за тях не мога да намеря човек, който държи магазин, кафе или нещо подобно на оживено място(ако има някой колега отговарящ на изискванията може да пише лс да се разберем нещо(тя може да седи и на открито). Знам че с подобна инвестиция няма да стана милионер, но го правя между другото. Устройват ме и приходи от сорта на 20-50лв на ден. В случай че офертата която ми предложите звучи много съблазнително съм склонен и да събера малко от горе. Така че ще бъде много благодарен ако споделите с мен нещо, което се сещате :bchug:
Последна промяна МИТКО БЕ на 07 Дек 2011, 18:25, променена общо 2 пъти
Money don't change you. It changes the people around you.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Идеи за бизнес с малка инвестиция?!

Мнение от fedoracore » 07 Дек 2011, 10:55

такси -но да си го караш ти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Дек 2011, 10:59

Eee,то има такива хора дето се занимават с такива работи-тоест дават идеи,пък и 5000 лева са малко и за такси да се пусне...
Сега,ако правилно съм разбрал,от 5000 лева,искаш да извадиш 1500 лева на месец...Предполагам че не е невъзможно,но често е незаконно..
Както и да е,моето лично мнение е да продължиш да събираш и да се оглеждаш за свесни идеи,ето ти една,почти безплатна,купуваш си каравана и продаваш хотдог...Почти,защото нито казвам къде да се продават,нито колко е голяма караваната,нито какво още ти трябва на караваната,за другото оставам на теб да разпиташ и прецениш
Успех

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Дек 2011, 11:05

лошото е, че капитала пада
последната такава тема беше с 50 000 ако не се лъжа :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 07 Дек 2011, 11:07

аз бих ги вложил в образование, нещо задочно и което знам че ще има бъдеще, единственият начин с 5000лв да направиш нещо е нелегален, хората с 50,000 не им стигат за малка фирма. с 5 можеш да направиш кинти на борсите, ама трябва да познаваш някой много, ама много пекан и разбиращ ги.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар

Мнение от МИТКО БЕ » 07 Дек 2011, 11:13

Е.Димитров написа:Eee,то има такива хора дето се занимават с такива работи-тоест дават идеи,пък и 5000 лева са малко и за такси да се пусне...
Сега,ако правилно съм разбрал,от 5000 лева,искаш да извадиш 1500 лева на месец...Предполагам че не е невъзможно,но често е незаконно..

Не, не говоря за твърд доход от 50лв на ден, а толкова да е в най-оборотните дни примерно.

Достатъчни са за такси, но вече лицензирано, употребявано и прозиведено около 2005-та година.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 07 Дек 2011, 11:48

Освен капитала има и значение, колко време можеш да отделяш за бизнеса.
Едно е да го работиш между другото и съвсем различно само с това да се занимаваш.
Няма вариант за бизнес без инвестирано време от твоя страна, така че бизнеса трябва да е съобразен и с времето което можеш да отделяш за него.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Дек 2011, 11:56

МИТКО БЕ написа:...
Достатъчни са за такси, но вече лицензирано, употребявано и прозиведено около 2005-та година.

Мисля, че го обяснявах вече- 5 бона ще ти стигнат само за колата, и то за някой грозен и убит от каране кош на половин милион км... ако ще си го караш сам- става да се пробваш...
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Дек 2011, 12:12

С 5 000 лева много трудно да направиш нещо. (то си е почти нежъзможно, ама айде...)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Дек 2011, 12:26

Имам добра идея и дори разработен бизнес план за кандидатстване за заем от банка (за малко по-голяма от посочената от теб сума) . Само дето бих я споделил срещу съответна сума. Това което искаш от нас е Ноу Хау и едва ли някой ще ти даде супер успешна бизнес идея на готово за без пари :yes:

ПП. А за тези които смесват понятията - налични пари и капитал :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Бих им казал, че бизнес може да се завърти и с 60 лева. Като секса е малко работата. Не е важен размера, важен е skill-a :winky:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 07 Дек 2011, 12:42

ogata написа:Имам добра идея и дори разработен бизнес план за кандидатстване за заем от банка (за малко по-голяма от посочената от теб сума) . Само дето бих я споделил срещу съответна сума. Това което искаш от нас е Ноу Хау и едва ли някой ще ти даде супер успешна бизнес идея на готово за без пари :yes:

ПП. А за тези които смесват понятията - налични пари и капитал :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Бих им казал, че бизнес може да се завърти и с 60 лева. Като секса е малко работата. Не е важен размера, важен е skill-a :winky:

не си прав, Ноу Хау е ако колегата иска да му кажеш какво къде и как да направи за да тръгне бизнеса, а тои иска просто идеи. Като кажеш отиваи да продаваш дюнери, бих казал, че е това е просто идея и някои успяват някои се провалят...

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 07 Дек 2011, 12:43

Е са ше ти скочат батките и бизнесмените у форумо как идеите струват пари и никой няма да си сподели великите идеи за милиони :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 07 Дек 2011, 12:58

xpl0d написа:Е са ше ти скочат батките и бизнесмените у форумо как идеите струват пари и никой няма да си сподели великите идеи за милиони :mhihi: :mhihi: :mhihi:

добре де ... той колегата много на готово иска. Бизнесмените почнах много да ги уважавам. Много различно е да имаш бизнес или да си просто работник ... разликата я намирам в това, че бизнесмена създава работа, а работника отива и работата, която трябва да се свърши е просто там и той я върши на готово дет се вика. Не може да иска да прави бизнес и да подхожда като наемен работник ... "дайте идея аз ще го свърша"(това е като на работа - работодателя ти е дал работа и ти я вършиш). Ми то по-добре си бачкай ...
Моят съвет е да хващаш и четеш книги идеята сама ще ти дойде, ще почнещ да гледаш на всичко по различен начин и няма да има нужда да питаш във форума за идея. Парите не са малко, могат да се завъртят. И земи мисли нещо от тоя век ... тия таксита, играчки, кафемашини ... като че ли не печелят толкова колкото преди.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 07 Дек 2011, 13:02

Той пита точно тва, което и аз преди няколко месеца - просто идея, като например - баничарница, гумаджийница и т.н. Не иска подробен бизнес план кое, как, откъде и т.н.
Изображение

Аватар

Мнение от МИТКО БЕ » 07 Дек 2011, 13:09

xpl0d написа:Той пита точно тва, което и аз преди няколко месеца - просто идея, като например - баничарница, гумаджийница и т.н. Не иска подробен бизнес план кое, как, откъде и т.н.

Точно така колега мерси. Търся просто идея, защото не съм се сблъсквал с всичко и няма как да обмисля всички варианти за горе долу тази сума. Докато някои от вас вече ще са минали през различни неща, през които аз не съм и просто ако желаят могат да споделят идеята си. Пр. Както направи колегата с машинките, защото колкото и да мислех какво мога да направя с парите никога нямаше да ми хрумне. За това искам просто да събера малко повече варианти, да ги проуча, за да не се хвърлям напред с главата в океана.... :bchug:

Следваща

Назад към Извън Темата