КОЛЕДНО МЕНЮ
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
КОЛЕДНО МЕНЮ
Кво ше си правите за кльопане за Коледа?
Мезетата са ясни горе-долу.
Става въпрос за основното ястие.
Мене ми се върти в главата едно от тия малки прасенца дето ги продават в била например и се побират в обикновена фурна и са изчистени , измити - в едно кашонче и само треа да ги подправиш и да им "драснеш клечката", естествено с няква гарнитурка.
ПП:малко е бгмама стайл ама и ние сме хора...
Мезетата са ясни горе-долу.
Става въпрос за основното ястие.
Мене ми се върти в главата едно от тия малки прасенца дето ги продават в била например и се побират в обикновена фурна и са изчистени , измити - в едно кашонче и само треа да ги подправиш и да им "драснеш клечката", естествено с няква гарнитурка.
ПП:малко е бгмама стайл ама и ние сме хора...

Re: КОЛЕДНО МЕНЮ
Мда, полезна тема ще е, че мисля язе да съм готвача тая Коледа и още се чудя к'во да е, 'що да е... 

- Huku
- ПотенЦял
-
zazomazo написа:мисли за холестерола бре
ми те са непълнолетни и се притеснявам за друго...

Нали трябва да е постно бре,какви прасета?
Или за 25-ти това? Бая си набрал на постенето явно..
revenge

- Huku
- ПотенЦял
-
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Пуйка, капама.... нек'ви такива.
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Да кажем НЕ на здравословното хранене, и ДА на: киселото зеле със свинско, зелеви сърми, боб, баклава с много орехи и тежко червено вино и ракийка 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Zapa написа:Да кажем НЕ на здравословното хранене, и ДА на: киселото зеле със свинско, зелеви сърми, боб, баклава с много орехи и тежко червено вино и ракийка

Последна промяна Doberman_vas на 21 Дек 2011, 11:57, променена общо 1 път
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Аз па друго не мога да разбера, в цял свят Рождеството е некъв невороятен празник, поливан обилно, синът приветстван с най-богати и вкусни неща, само у нас бъдни вечер на пост и молитва.... Тц тц...
Добре, че немската ми кръв в семейството е запазила празнуването по стар немски обичай, с пуйчица, пълнена с ориз със стафидки и бадемки, обиколена от кисело зелце в тавичката, та няма да ядем постно, дори на Бъдни вечер
Па нека е грях...
Иначе за Коледа традицията пържолки, кисело зеле, свински гърди, пуйка, е такива неща се правят...Освен ако не искаш нещо по-засукано
Добре, че немската ми кръв в семейството е запазила празнуването по стар немски обичай, с пуйчица, пълнена с ориз със стафидки и бадемки, обиколена от кисело зелце в тавичката, та няма да ядем постно, дори на Бъдни вечер

Иначе за Коледа традицията пържолки, кисело зеле, свински гърди, пуйка, е такива неща се правят...Освен ако не искаш нещо по-засукано

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Туко що лиги ще се излеят не е истина .. Аз почнах
По темата: Баба ми оня ден дойде и донесе 3 пуйки ама баятички пуйки, и са чакаме другата за едно прасенце. Киселото зеие е готово, трушията и тя и както казахте обилно количество вино и всякакъв друг алкохол

По темата: Баба ми оня ден дойде и донесе 3 пуйки ама баятички пуйки, и са чакаме другата за едно прасенце. Киселото зеие е готово, трушията и тя и както казахте обилно количество вино и всякакъв друг алкохол

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Huku
- ПотенЦял
-
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
На бъдни вечер се яде постно. На Коледа вечерта се блажи. Ако една вечер в годината не можете без пържолка, право ми е жал за вас. Мисля обаче, че темата е за менюто на Коледа (25-ти), а не за Бъдни вечер така, че мисля да ги подредя така.
1. Ракия с царска туршия, пастарма и луканка
2. Армеева чорба (нарязано кисело зеле със сока, нарязан праз, лют червен пипер, стрити сухи пърлени пиперки)
3. Свинско на скара с картофена салата, кисели краставички, лютеница, домашно червено вино и месена пита
4. Банани/портокали и торта с компот от ягоди.
Сега заради вас отивам да ям щото огладнях
1. Ракия с царска туршия, пастарма и луканка
2. Армеева чорба (нарязано кисело зеле със сока, нарязан праз, лют червен пипер, стрити сухи пърлени пиперки)
3. Свинско на скара с картофена салата, кисели краставички, лютеница, домашно червено вино и месена пита
4. Банани/портокали и торта с компот от ягоди.
Сега заради вас отивам да ям щото огладнях

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
за прасенцето преди няколко дни гледах една рецепта по новата. доста добра ми се видя.
http://play.novatv.bg/play/260998/
та... коледа без червени капки и месни хапки, не е коледа сякаш

http://play.novatv.bg/play/260998/
та... коледа без червени капки и месни хапки, не е коледа сякаш

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Вероятно едно хубаво крехко бонфиле във фурната, с някаква гарнитурка. Една салата "снежанка", малко мезе (суджук, пастърма, и аз не знам още), ядки (лешници, бадеми, орехи), и естествено плодове - ябълки, портокали, мандарини, банани. И шоколад Милка 

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3