Автомобилни спрейове за ползване през зимата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `97 528i; '01 W220

Автомобилни спрейове за ползване през зимата

Мнение от kasa_bira » 23 Дек 2011, 22:05

Здравейте колеги :bchug:
В общи линии идеята на темата е който има опит с такъв тип автокозметика и е доволен от нея да сподели. Аз лично не ползвам нищо, но съм чувал, че има такива, дето предотвратяват замръзването на прозорците и уплътненията по вратите. А миналата зима един приятел беше зел големия Туарег да го пробва, естествено беше с летни гуми :mhihi: и мъдро решихме да посетим една вила, която е нейде си в планината и един баир ни се опъна. След близо час неуспешни опити да го превземем решихме да се откажем и тръгнахме на обратно, но на връщане спряхме на едно ОМВ и там се продаваше некъв спрей, дето увеличавал сцеплението на гумите като ги напръскаш :shock: Решихме да го пробваме и след кат напръскахме гумите баира го зехме от раз. Още ме е яд че не запомних спрея кой беше.
Та ако някой ползва подобни глезотийки и е доволен, нека сподели опит :)

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Re: Автомобилни спрейове за ползване през зимата

Мнение от alpina-ma6inata » 23 Дек 2011, 22:30

Аз ползвам на Сонакс за уплътнения. Пръска се на гъбичка и се маже уплътнението, и особено ако са по-уморени и не толкова меки ги отпуска. Миналата година си бях взел един зимен пакет на Сонакс от 5 части. От него течността за размразяване на ключалки е много добра и напръска ли се веднъж съм забелязвал, че следващите 2-3-4 седмици не замръзват въобще. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 23 Дек 2011, 22:33

Единия от двата е бил. Това са т.нар. течни вериги за сняг. Имам такъв спрей в багажника, но още не ми се е налагало да го ползвам.
11.jpg

12.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Дек 2011, 22:36

alpina-ma6inata написа:Аз ползвам на Сонакс за уплътнения. Пръска се на гъбичка и се маже уплътнението, и особено ако са по-уморени и не толкова меки ги отпуска. Миналата година си бях взел един зимен пакет на Сонакс от 5 части. От него течността за размразяване на ключалки е много добра и напръска ли се веднъж съм забелязвал, че следващите 2-3-4 седмици не замръзват въобще. :)

Наблизо има център мивка+магазин на Сонакс , мисля да ходя да си напарзаря за зимата , че ми писна от течност за чистачки дет става на мялко по стъклото и вони на водка Флирт .
Какъв е компекта който ти си купил :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 23 Дек 2011, 22:43

Относно марката Сонакс. Миналата година в Ауто Билд правиха тест на различните марки зимни течности за чистачки. Сонакс беше на първо място, като най-добре почистваща течност и най-щадяща гумените и пластмасовите детайли на колата.
Съвет: купувайте качествена течност за чистачки, тъй като в евтините марки основно се слага метилов алкохол (по-евтин е), а той е отровен и изпаренията могат да предизвикат главоболие

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 23 Дек 2011, 22:57

acho.rs написа:
alpina-ma6inata написа:Аз ползвам на Сонакс за уплътнения. Пръска се на гъбичка и се маже уплътнението, и особено ако са по-уморени и не толкова меки ги отпуска. Миналата година си бях взел един зимен пакет на Сонакс от 5 части. От него течността за размразяване на ключалки е много добра и напръска ли се веднъж съм забелязвал, че следващите 2-3-4 седмици не замръзват въобще. :)

Наблизо има център мивка+магазин на Сонакс , мисля да ходя да си напарзаря за зимата , че ми писна от течност за чистачки дет става на мялко по стъклото и вони на водка Флирт .

Води се зимен комплект от 5 части. Има и от 3 части. Не мога да се сетя точно какво включваше този от 5 части, но мисля, че бяха: размразител за ключалки, стъргалка, спрей за размразяване на стъкла, спрей против замръзване (профилактичен) и май кърпичка, с която да го размажеш на джама. :) Това за размразяването на ключалки се продава и отделно май... :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 23 Дек 2011, 23:02

Уплътненията ги мажа с течен парафин(стотинки)и няма ядове през зимата, а и стоят дълго време леко мазни, което предотвратява напукване.
За чистачки-от Шел тубите, много пара, но като взимам за служебната кола, остава много! :mhihi:
За тези спрейове за гуми и по-добре сцепление съм слушал все лоши отзиви, но нищо не твърдя със сигурност.За екстремни изкачвания(ако може да се нарекат така за автомобил със задно пр.)си купих текстилни вериги, които се слагат супер лесно за разлика от обикновените желязни!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Дек 2011, 23:08

Я кажи малко повече за тези текстилини вериги - как се слагат , колко пара са , късат ли се и най-вече - до колко са ефективни :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 23 Дек 2011, 23:18

Ами, нахлузват се първо отгоре, минаваш 1 м. и я донахлузваш.Продават ги за всеки определен цолаж.Не знам от какво са направени, но имат уникално сцепление на сняг и на лед! :shock:
Снегът стои един такъв на топчета по плата като ги свалиш.
Да не правя реклама, има много клипове и представяния в нета-името им е АвтоЧорап :mhihi: на български.Тук са малко скъпички, но от щатите(Ибей)излизат наполовина!
Благодарение на тях, излизам от гаража под блока (баир да си е.е майката)без проблем сутрин и на 20 см. сняг! :yes:

П.П.Аа, са видях, че колегата ги е рекламирал вече! :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Дек 2011, 0:10

145 лева :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 25 Дек 2011, 1:18

acho.rs написа:Наблизо има център мивка+магазин на Сонакс , мисля да ходя да си напарзаря за зимата , че ми писна от течност за чистачки дет става на мялко по стъклото и вони на водка Флирт .

на кауфланд има подобен комплект 14-тина лева беше. включваше такова за ключалки, спрей против замръзване и течност за чистачки 250мл

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 25 Дек 2011, 1:49

Е*аси, тая течност за чистаки (250мл.), 1:?? трябва да се разрежда, че да ми напълни 5 литровата туба :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Дек 2011, 2:02

За уплътненията, ползвам на sonax това което колегата беше написал маже се с 1 гъбичка, понеже на е36 купе стъклата замръзват за гуменото уплътнение към вратата и немогат да паднат като се отвори вратата.

Течност за чистачки вече ще пробвам от тази - http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4805
Друго не ползвам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 25 Дек 2011, 3:22

acho.rs написа:145 лева :confused:

В Практикер са по ~80лв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 25 Дек 2011, 11:33

titto написа:Ами, нахлузват се първо отгоре, минаваш 1 м. и я донахлузваш.Продават ги за всеки определен цолаж.Не знам от какво са направени, но имат уникално сцепление на сняг и на лед! :shock:
Снегът стои един такъв на топчета по плата като ги свалиш.
Да не правя реклама, има много клипове и представяния в нета-името им е АвтоЧорап :mhihi: на български.Тук са малко скъпички, но от щатите(Ибей)излизат наполовина!
Благодарение на тях, излизам от гаража под блока (баир да си е.е майката)без проблем сутрин и на 20 см. сняг! :yes:

П.П.Аа, са видях, че колегата ги е рекламирал вече! :mhihi:

Колега, може ли да споделиш впечатления от веригите при спускане. При изкачване е ясно - няма проблеми, но като се разрових в интернет прочетох доста негативни отзиви за тях при спускане. Веригите се "изхлузвали" много лесно и ставало голям филм. Отчитам и факта, че от текстилна до текстилна верига има разлика.

Следваща

Назад към Извън Темата