Някой може ли...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Някой може ли...

Мнение от magareto_yori » 29 Дек 2011, 14:32

да даде адекватно обяснение на следната случка.Отивам да си сменям паспорта щото е изтекъл.От там ми казват, че ще ме глобят щото не съм го върнал в срок.На въпроса от де аджаба трябва да знам какъв е срока,при положение,че не съм получил известие,не пише нищо на документа ,нито някой ми е казал нещо при издаването му,отговора е "ми по телевизията казаха" :shock: Аз обаче даже и телевизор нямам вкъщи,па дори и да имам ,длъжен ли съм да гледам новините :conf: Та паспорта не го върнах и не съм го подновявал ,щото същата тая женица дето искаше да ме глобява каза,че ако съм чакал една година след изтичането му глоба няма да имам.Не съм за 20то лв глоба,но за мен тва е чисто измекярски начин да събираш пари :evil: Тъпото е,че ако искаш да си изкараш документ първо трябва да платиш глобата и после да "възразяваш" :lol: Ясно е,че 99% от хората няма да възразят и сичко си минава по мед и масло.На мен обаче ми се струва крайно нередно.На вас къ ви са види?
Изображение

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Re: Някой може ли...

Мнение от audi_bulgarian » 29 Дек 2011, 14:35

magareto_yori написа:...На вас къ ви са види?

При мен историята беше 1 към 1 :yes:

Глобиха ме 20 лв, разбира се, че не става веднага ами има малко бюрокрация и си извадих нов паспорт...А ако изчакаш 1 година няма глоба...ама за 20 лв....не ми се стори разумно да чакам толкова време :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 29 Дек 2011, 14:41

Незнанието на закона не оправдава неспазването му. :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2011, 14:54

Моят също беше изтекъл и в 4-то не направиха никакъв проблем. Взеха си го, издадоха нов и не казаха нищо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Дек 2011, 15:02

Пъ то,всеки документ си има валидност,това дали е книжка,лична карта или каквото и да е било-има си срок на валидност и като ти изтече-У закона си е написано какво-що...Кат станеш на над 60 мисля става безсрочен тогава документа

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Дек 2011, 15:09

bum_bum написа:Моят също беше изтекъл и в 4-то не направиха никакъв проблем. Взеха си го, издадоха нов и не казаха нищо.

И аз така направих, всичко си мина гладко :)
Иначе паспортите имат дата на валидност, на всички документи пише до кога са валидни.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 29 Дек 2011, 15:48

то ясно,че има дата на валидност,но паспорта не е задължително да го имаш,(като ЛК на пример)за това и не съм го върнал като е изтекъл.Въпроса е аз длъжен ли съм да го знам тоя закон наизуст.Щот според мен не съм.И не е ли по логично на тоя документ някъде да е упоменато как се действа при изтичането му.А историята се развива в Хасково :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Дек 2011, 15:50

magareto_yori написа:то ясно,че има дата на валидност,но паспорта не е задължително да го имаш,(като ЛК на пример)за това и не съм го върнал като е изтекъл.Въпроса е аз длъжен ли съм да го знам тоя закон наизуст.Щот според мен не съм.И не е ли по логично на тоя документ някъде да е упоменато как се действа при изтичането му.А историята се развива в Хасково :dummy:

M-да,за задграничният май не е задължително...аз моят казах че съм го загубил,май такава беше врътката някаква...

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 29 Дек 2011, 15:52

Е.Димитров написа:
magareto_yori написа:то ясно,че има дата на валидност,но паспорта не е задължително да го имаш,(като ЛК на пример)за това и не съм го върнал като е изтекъл.Въпроса е аз длъжен ли съм да го знам тоя закон наизуст.Щот според мен не съм.И не е ли по логично на тоя документ някъде да е упоменато как се действа при изтичането му.А историята се развива в Хасково :dummy:

M-да,за задграничният май не е задължително...аз моят казах че съм го загубил,май такава беше врътката някаква...

То ако кажеш ,че е изгубен също има глоба. И тогава е логично да има.
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 29 Дек 2011, 15:59

magareto_yori написа:
Е.Димитров написа:

То ако кажеш ,че е изгубен също има глоба. И тогава е логично да има.

На първо провинение нямаш глоба попринцип, поне така беше последно.
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 29 Дек 2011, 16:12

И на мен ми писаха акт преди около седмица :banghead:
Без малко да хвана тая една година, че беше изтекъл миналата година, но ми трябва и не ми се чака :dummy:
И аз не знаех, че трябва да се върне :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 29 Дек 2011, 16:24

То не е задължително да го имаш паспорта ,но след като си го извадил си задължен да го върнеш като изтече.Когато го връщаш не си задължен да взимаш нов.
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 29 Дек 2011, 16:29

l-s написа:То не е задължително да го имаш паспорта ,но след като си го извадил си задължен да го върнеш като изтече.Когато го връщаш не си задължен да взимаш нов.

аз тва питам-от къде трябва да знаеш,че трябва да го върнеш и то в точно определен срок.Никой не ми е казал,нямам известие,не е написано по документа.Сигурно трябва периодично да си прочитам законите, дет се сменят със сезоните :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Дек 2011, 16:32

magareto_yori написа:
l-s написа:То не е задължително да го имаш паспорта ,но след като си го извадил си задължен да го върнеш като изтече.Когато го връщаш не си задължен да взимаш нов.

аз тва питам-от къде трябва да знаеш,че трябва да го върнеш и то в точно определен срок.Никой не ми е казал,нямам известие,не е написано по документа.Сигурно трябва периодично да си прочитам законите, дет се сменят със сезоните :conf:

Точно така, задължен си като член на обществото да четеш и да си в крак с новостите. За това излизат в държавен вестник всички нови закони и промени.

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 29 Дек 2011, 16:36

///peter написа:
magareto_yori написа:

Точно така, задължен си като член на обществото да четеш и да си в крак с новостите. За това излизат в държавен вестник всички нови закони и промени.

ти сериозно ли го мислиш тва :shock:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата