Спира ли се климатика при едноседмично отсъствие?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Спира ли се климатика при едноседмично отсъствие?
Няма да има никой вкъщи седмица-десетина дни и се чудя да го спра ли тотално климатика или да го оставя на 20 градуса примерно 

- nnniksannn
- Потребител
-
- Кара: 330d
Re: Спира ли се климатика при едноседмично отсъствие?
Спри го за по сигурно.На един приятел наскоро му се запали апартамента от оставен климатик.Нещо дал на късо и ... основен ремонт с ново обзавеждане. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Остави го да бачка. Едно че може да замръзне и друго, че така ще истине стаята, че 3 дни ще се чудиш как да се стоплиш.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
остави го на някаква минимална температура
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Зависи от климатика, ако е някой евтин и не се размразява сам, само проблеми ще си навлечеш. Е тука до нас в едно магазинче са с такъв и целия се обледява...
Ако я имаш тази функция пускай да грее там на 18 градуса примерно и си ти
Ако я имаш тази функция пускай да грее там на 18 градуса примерно и си ти

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Не е инверторен, но си размразява веднъж на ден. Мислех да го оставя на 20-на градуса на минимална сила да си цъка, но ме притеснява точно тва да не стане някой фал с електричеството пък, ако го оставя, не знам после какво време ще улуча и дали ще може да запали 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
е тогава нямаш ядове... как така да не може да се пусне :О
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Един приятел си сложи климатик на вилата, и като го няма седмица-две го оставя да си бачка на 14 градуса, колкото да не пукне от студ като отиде там, пък и по-лесно ще загрее до 23-25 след като е работил, а не го включваш тепърва
И задължително го оставяш на минимална температура поради две причини. Първо - че ако го сложиш на 22-24 градуса вътрешна, при положение че навън е под нулата тия дни, много повече ще се мъчи машината за да поддържа постоянна температура, и да не вземе да направи накрая някоя магария като късо съединение, колкото и да е минимален шанса, все пак го оставяш да работи за дълго време без надзор. И второ - на 22-24 градуса ще ти изхаби адски много ток в тия студове, а няма никой да се възползва реално от тази топлина, затова го оставяш спокойно на минималната му температура /при различните марки е различна/, и след седмица хем ще е що-годе комфортно, хем за нула време ще загрее до по-топло, а не климатикът да е замръзнал и тепърва да го развърташ

И задължително го оставяш на минимална температура поради две причини. Първо - че ако го сложиш на 22-24 градуса вътрешна, при положение че навън е под нулата тия дни, много повече ще се мъчи машината за да поддържа постоянна температура, и да не вземе да направи накрая някоя магария като късо съединение, колкото и да е минимален шанса, все пак го оставяш да работи за дълго време без надзор. И второ - на 22-24 градуса ще ти изхаби адски много ток в тия студове, а няма никой да се възползва реално от тази топлина, затова го оставяш спокойно на минималната му температура /при различните марки е различна/, и след седмица хем ще е що-годе комфортно, хем за нула време ще загрее до по-топло, а не климатикът да е замръзнал и тепърва да го развърташ

аз не бих го оставил да работи, а па както и не ти е инвертор...
www.bmwпрофесори-bg.net
винаги изключвай всякакви електрически уреди без надзор, особено за по-дълъг период от време!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:Остави го да бачка. Едно че може да замръзне и друго, че така ще истине стаята, че 3 дни ще се чудиш как да се стоплиш.
Ако е къща - да . В панелка или кооперация под 10-12 градуса не пада . Няма смисъл да се хаби ток, за риска от пожар се каза вече .
И е хубаво да се изключи и не е хубаво.
Както казаха колегите ако решиш да оставиш да работи с цел да не изстудиш помещението и да не ти замръзне водопровод и т.н. го остави на минимум температура колкото да поддържа 15-на градуса.Аз обаче лично не бих рискувал именно заради риска от токов удар и пожар.Най-добре си спираш тока,подсигуряваш водопровода да не може да замръзне и слагаш катанеца.
Да като се върнеш ще ти е студено и ще е нужно много време да се темперира помещението до желаната температура,но комфорта от това да си спокоен по време на почивката си е най-важен в случая.

Да като се върнеш ще ти е студено и ще е нужно много време да се темперира помещението до желаната температура,но комфорта от това да си спокоен по време на почивката си е най-важен в случая.

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
на мен даже не би ми минало през ума, да го оставя да работи 

- ivanofff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136к.с.
goguma написа:Един приятел си сложи климатик на вилата, и като го няма седмица-две го оставя да си бачка на 14 градуса, колкото да не пукне от студ като отиде там, пък и по-лесно ще загрее до 23-25 след като е работил, а не го включваш тепърва![]()
Да бе да та то минимума е 16 градуса ! А до това дали да работи или не според мен го оставяш на минимум и той си знае работата!
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Според мен за толкова дьлго време не си заслужава, всичко може да се случи през това време.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2