питане за технически преглед през 2012г
Модератор: Общи модератори
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
питане за технически преглед през 2012г
Здравейте,искам да попитам има ли запознати колеги с изискванията за технически преглед на автомобилите през 2012г?
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
Re: питане за технически преглед през 2012г
golov_bg написа:Здравейте,искам да попитам има ли запознати колеги с изискванията за технически преглед на автомобилите през 2012г?
Ами аз ходих точно на 31 Декември и единственото което чичето ми каза е че от 1-ви изискват задължително квитанциите за платен данък, големия талон .. ако не е в теб задължително цветно копие!! не приемат ксерокопирано + задължително гражданска отговорност.
Горе долу същото като досега, но вече нямало да минава номера "забравих ги в къщи". Да видим дали някой колега е ходил тия дни да каже дали е така
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Те и досега искаха квитанция за платен данък , но да видим дали вече е задължително , че става лошо ...
acho.rs написа:Те и досега искаха квитанция за платен данък , но да видим дали вече е задължително , че става лошо ...
да де, това имам напредвид... досега искаха ама минаваше номера "у нас е" и дежурния отговор "другия път да я носиш"
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Че то много лабаво било при вас, тука още от миналата година контролът го затегнаха на ГТП-то, не носиш ли квитанциите за данъка, големия талон и валидна застраховка, директно ти казват
Говори се и прегледите на газови уредби да минават наведнъж с годишния и да не се налага да се ходи отделно, но дали влезе в сила не знам.

Никой не мое ма връне на селу!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Само прегледите за газови не ги минавайте по тънката лайсна, че здравето е ценно.
Инъче като знам какви коптори камиони, автобуси и най-малкия зор коли минават прегледи, дори 50км в града ми се вижда опасна скорост.
Инъче като знам какви коптори камиони, автобуси и най-малкия зор коли минават прегледи, дори 50км в града ми се вижда опасна скорост.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- golov_bg
- ентусиаст
-
питането ми беше що годе в какво състояние трябва да е автомобила,защото едно приятелче има бял бус и на едно две места където му е избила ръждичка го пръснал с бял спрей затова го били върнали трябвало да го пребоядиса целия бус,и аз като се замисля с тая черна хела дето я правих изобщо пък няма да мина
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
golov_bg написа:питането ми беше що годе в какво състояние трябва да е автомобила,защото едно приятелче има бял бус и на едно две места където му е избила ръждичка го пръснал с бял спрей затова го били върнали трябвало да го пребоядиса целия бус,и аз като се замисля с тая черна хела дето я правих изобщо пък няма да мина

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- golov_bg
- ентусиаст
-
да сигурен съм,заради тея бели петънца го върнаха,толкова ги псуваше и аз покрай него
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
acho.rs написа:Те и досега искаха квитанция за платен данък , но да видим дали вече е задължително , че става лошо ...
Някой лев отгоре винаги върши работа.
За вас не знам, но аз си плащам данъците за колата в магазините за авточасти, по-конкретно ходова част

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Аз минах на 28ми декември, ама я "бях забравил вкъщи" квитанцията за данъка, че не ми се даваха 130 лева предпразнично 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- kemakozeE36
-
-
ogata написа:Аз минах на 28ми декември, ама я "бях забравил вкъщи" квитанцията за данъка, че не ми се даваха 130 лева предпразнично
На мен прегледа ми струваше 35 лв.
На едно място дето идват даже без коли да си правят прегледите, имаше една 124-ка преди мене дето ни спирачки ни фарове в ред-нищо и пак си мина. Далавери винаги ще има. А тия от данъчното ще се опитат да направят всичко възможно да наплашат на макс хората да си впишат колите, ма както викат шопите "Закону е тЕсна врАта у равно пОле, дека само улавите минуват у нея"

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Лошото е, че това с данъците няма да продължава до безкрай. Ако още не са го направили, скоро предполагам, че ще обвържат системите на данъчните и кат и тогава няма да има измъкване. 

- kemakozeE36
-
-
Възможно е, но едва ли ще е скоро. Той и края на света щеше да е през 2000г. ма кво стана 

- golov_bg
- ентусиаст
-
ми това за връзката кат->данъчно мисля че е влязло защото миналата година октомври бях в кат за смяна на книжка и имаше табела че колите които не са се регистрирали в данъчното ще се регистрират с датата на регистрация в кат и мисля,че глобата беше 200лв,а и най-вероятно ще има и лихва на тези данъци дето не са плащани през годините