Въздушна пушка Hatsan 125 - препоръки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Въздушна пушка Hatsan 125 - препоръки

Мнение от Rundev » 06 Яну 2012, 21:07

Колеги, понеже форумът ни е много голям, искам да обърна въпроса си към вас, защото знам, че ще получа адекватен отговор. Понеже харесвам въздушни пушки откакто за първи път видях в живота си такава, в момента съм пак изправен пред дилема. Напоследък пак ме е обхванала треската да стрелям из горите, а нямам пушка. Затова съм се спрял на въздушните пушки Хъдсън 125, но в много форуми изчетох както положителна, така и отрицателна информация за тях. Моделът Хъдсън 125 е много мощен за ценовият си клас,да не кажа и най-мощната и това няма спор никъде.Днес държах пушката в един магазин и я разглеждах.Няма нищо общо със двата китаеца които приключиха спортаната си кариера в ръцете ми за тези години и това малко ме плаши.Плюсовете където гласно се разнасят за тази пушка са за голямата и сила,минусите малко повече......като започнем голямото и тегло и големина,сложното и устройство и нехаиството на търците да направят такава хубава пушка,а да не почистят внимателно цилиндъра и буталото от стружки.Навсякъде в нета пише,че ако си купиш Хъдсън,първата ти работа е да я разглобиш преди да си изтрелял първата и съчма и да я изчистиш и смажеш.Това дали е така силно се надявам вие да кажете,понеже разгледах снимков материал на разглабяне на модел 85 мисля че беше и неизгеждаше никак същото както при китайците,които сам си ремонтирах.Накратко не бих се заел да отварям току що купена 125-ца.Ето я и нея

Изображение

Искам моделът с новия "куатро" спусък и системата за обиране на отката(незнайно защо в повечето форуми не го харесват)
Продавачът в магазина каза че ако я купя и ако сложа стандартна оптика на нея(каквито съм слагал на китаеца преди време от 40,50 лева) щяла на третия куршум да я "изкърти" :lol: Вярно пушката е много силна за стандарното си бутало и цилиндър,ама да чупи оптики.......вие кажете :roll: Попринцип с китайците съм се разхождал из гората много,пуц наляво,пуц надясно и съм на 10-тина километра навътре дорде се усетя :mhihi: но с това оръдие 4 кила и размера си ме притеснява.Накратко кажете,да взимам ли такава пушка и ако има някой такъв модел да сподели наблюденията си.Повечето хъдсъни са на базата на 125-цата,само с разновидности на спусаци,приклади,дължина на цев и такива работи,така че ако някой тругне да гледа за какво става на въпрос ще излязат много модели 125,които всъщност са една и съща пушка.Чакам и отговори от типа "еди коя си за тази цена е със 20 метра в секунда по слаба,ама я вадиш от кутията и запукваш без ядове"

Ето и характеристиките на модела който съм харесал:

Техническа спецификация на Въздушна пушка Хатсан 125 Quatro SAS 5.5
Калибър: 5.5 мм
Начална скорост: /300 м/сек.
Цялостна дължина: 1240 мм
Дължина на цевта: 500 мм
Приклад: синтетичен
Тегло: 3800 гр.
Източник на Енергия: пружина
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 м52б20 купе
Мечтае да кара: e46 m3 csl

Re: Въздушна пушка Hatsan 125 - препоръки

Мнение от Badr Hari » 07 Яну 2012, 0:36

Здрасти. Ми аз съм с хатсан 75 и да ти кажа ,че съм точно с такава оптика за 40-50 лева и я искърти за около 200 сачми.Другата ми пушка е немска-хейнел(нещо такова се четеше) и като калибър е 4,5. Специално на мен по малкия калибър ми е по кеф като стрелям,защото е много по точна от големия калибър, и какви неща целя няма да повярваш.А разглобяването е задължително почистваш, смазваш и зглобяваш да ти е мирна главата.Маншета в цилиндъра издържа около 400 сачми, и след това компресията постепенно намалява така, че имай и това в пред вид.Поздрави :yes:
BMW - The Ultimate Driving Machine

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Яну 2012, 0:42

:mhihi: Хацан 125 е една много добра пушка ако ти се занимава.
Преди години (5-6) имах такава и още я имам де. Качеството е кофти, но ако
почетеш малко по форумите става супер. Отделно ако и сложиш газов амортисьор
вместо пружина, която много бързо старее, особено турска, става супер.
Пък и има по-малък откат така. Иначе за въздушно, най-добре PCP :mhihi: :mhihi:
И всъщност най-добре нещо немско, английско и т.н. Не турско :mhihi:
Иначе моята газова за Хацан 125 е една от първите в БГ :mhihi: Рашко тогава ги правеше,
не знам дали още е из тия форуми :angel:

P.S. Нещо имаш, май Хайнел :mhihi: Човек, ти ще ме съсипеш. Направо не може
да става дума да се сравняват двете неща. Все едно Трабант с BMW. Нещото е Хацан-а.

P.S. Което ми върна стари спомени, мога да ида до оръжейни в Лиляна Димитрова да
си купя някой Хайнел, ей така за кеф :bowdown:

P.S. Опита ми с подобни въздухарки показва, че чупещата цев много, ама много ме дразни :banghead: :banghead: :banghead:
Иначе последните години съм минал на .308 Winchester :mhihi: но пневматиката си има своята красота :angel:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 07 Яну 2012, 0:49

Имам същата, не съм я отварял въобще за чистене!Над 1500 чашки без проблеми и без пружината да омекне забележимо.На 20 метра дупчи чамова дъска с стандартна оловна чашка на същата дистанция бронзова чашка (дето май ги забраниха) минава през метална кофа без проблем.При мене от отката замина стойката на оптиката, после и самата оптика :lol: .На 20 метра група от 10 изстрела в кръг с диаметър 5см.Според мене е по добре с бързомерец по лек е и шанса да се разпадне е по малък :D. За тия пари е перфе пушката!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 07 Яну 2012, 1:00

BMW_dreamer написа:На 20 метра група от 10 изстрела в кръг с диаметър 5см.

Извинявай, ама ти това за добра група ли го броиш? :mhihi: На 25м трябва да ги вкарва една в друга, иначе си е жив та*ак ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Яну 2012, 1:20

JohnnyBlack написа:

Извинявай, ама ти това за добра група ли го броиш? :mhihi: На 25м трябва да ги вкарва една в друга, иначе си е жив та*ак ;)

А бе вие големи спецове се извъдихте все едно цял живот сте били биатлонисти или стрелци.... :banghead:
С посредствената пушка и чашки, която вероятно я хващате като авджииското чифте на дедо, се прави такава група.
За по-високи резултати има други пушки и други екстри.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Яну 2012, 3:40

JohnnyBlack написа:

5 см е перфектна група ;)
ако говориш пушката да е на станок е друга бира вече.
и аз имам хатсан 125 доволен съм от пушкалото, за тез пари е перфектно.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 07 Яну 2012, 11:19

Снощи съм чел теми в интернет до 2 през ноща,останах без очи :lol: Раздвоен съм и то много.Най ме притеснява факта,като я взема да я разглобявам ли или не.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Яну 2012, 13:55

Да трябва да я отвориш за да почистиш, в някои има стружки, в моята нямаше.
но много внимавай с разглобяването, че пружината излиза със страшна сила
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 07 Яну 2012, 17:11

BMW_dreamer написа:Имам същата, не съм я отварял въобще за чистене!Над 1500 чашки без проблеми и без пружината да омекне забележимо.На 20 метра дупчи чамова дъска с стандартна оловна чашка на същата дистанция бронзова чашка (дето май ги забраниха) минава през метална кофа без проблем.При мене от отката замина стойката на оптиката, после и самата оптика :lol: .На 20 метра група от 10 изстрела в кръг с диаметър 5см.Според мене е по добре с бързомерец по лек е и шанса да се разпадне е по малък :D. За тия пари е перфе пушката!

Напълно подкрепям колегата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 07 Яну 2012, 17:47

Внимавйте с тези въздушни пушки. В моя квартал пубертет от терасата вкара съчма в главата на друг защото не бил от неговата етническа група и говорил на език който не разбира. Бе с опасност за живота, сега е в тежка инвалидна група.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Яну 2012, 17:52

Помисли и за една Норика в 4.5мм. Според мен по-високата цена си заслужава. Както вече казаха, 4.5мм е много по-точна, но над определена дистанция пада на съчмата е зверски... С мойта Норика 4.5мм с оптика Гамо от 30-35 метра вкарвах всички съчми в портокал :mrgreen: само да не беше един ологофрен, на който я дадох и който я държал заредена 1 седмица.... :ranting: :ranting: :ranting: сега и да плюе не може... :ranting: :ranting: :ranting:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Яну 2012, 9:05

Колега, ако финансите не са ти проблем и си търсиш мощна въздушна пушка, по- добрият избор е испанското оръжие - Gamo 1250 hunter или Gamo CFX ако си търсиш нещо за прецизна стрелба. Турските пушкала не са лоши, но има отзиви по форумите за възникващи дефекти като чупене на пружини, изкривяване на цеви, макар че след толкова произведени модели полека лека задобряват в качеството. За почистването на цилиндъра - не вярвам чак стружки да има вътре, но в добре да се позачисти ако има много смазка, защото почва да "дизелира" пушката и се скапват по- бързо буталото и маншета (ако при стрелба остават сажди по отвора, който остава куршума, ясна работата), но това е хубаво да го направи майстор, невинаги е лесна работа да се разглоби такава пушка.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 10 Яну 2012, 22:14

saleen написа:Колега, ако финансите не са ти проблем и си търсиш мощна въздушна пушка, по- добрият избор е испанското оръжие - Gamo 1250 hunter или Gamo CFX ако си търсиш нещо за прецизна стрелба. Турските пушкала не са лоши, но има отзиви по форумите за възникващи дефекти като чупене на пружини, изкривяване на цеви, макар че след толкова произведени модели полека лека задобряват в качеството. За почистването на цилиндъра - не вярвам чак стружки да има вътре, но в добре да се позачисти ако има много смазка, защото почва да "дизелира" пушката и се скапват по- бързо буталото и маншета (ако при стрелба остават сажди по отвора, който остава куршума, ясна работата), но това е хубаво да го направи майстор, невинаги е лесна работа да се разглоби такава пушка.

Ща,неща сложих си главата в торбата :mhihi: Вчера уговорих в един магазин да я разглобим заедно и днес отидох.Разглабянето започна нормално,докато нестигнахме до новия quattro спусък......чудо :mhihi: и като хвръкна една тенекия от някъде,5 часа неможем да разберем от къде е.Разглобихме друга пушка в магазина MOD 90 мисля беше,еи за късмет точно тази тенекия я няма във същия quattro спусък. :lol: мачихме се........чушки.Момчето там излезе печено и остана много след работа да я майстори и преди малко ми се обади че е готова и утре сутринта си я прибирам изчистена и смазана перфектно.Наистина има стружки вътре,но момчето в магазина каза че във всички има и незнаел защо все със HATSAN-ите се инатят за тия стружки ама......както и да е,взех HATSAN MOD 125 TH GRYZZLY.Някой ако каже каква е разликата м/у моделите TORPEDO,GRYZZLY,SNIPER и другите ги забравих да каже.Разбрах че това след 125 "TH" са моделите на прикладите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 11 Яну 2012, 17:19

Пушката е страшно силна наистина !!! Изтрелях няколко съчми ...страшна е :D Пробвах от 7-8 метра в автомобилна гума със нормална съчма 1гр и мина и преимина цялата гума от двете страни.Старата китайска пушка рикошираха от гумата или в най добрият случай засядаха във ламелите на гумите :lol: Доволен съм от избора си.Само искам ако някой може да намери каталог на съчмите примерно на ГАМО видях в магазина и пишеше всеки вид за какво е(точна стрелба,силен удар,пробивна,максимална скорост,точност... и др.) Ако някой изнамери такъв каталог в нета ще съм му благодарен,че аз неможах да намеря,а в магазина видях такъв но не ми го дадоха. :lol: В момента съм взел ГАМО Про Хънтър и ГАМО Рокет.
Пневматиката има голям чар :lol:

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата