Как да не харчим много или как да си правим сметката...
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Как да не харчим много или как да си правим сметката...
Всекидневно срещаме хора, които се разполагат и харчат според джоба си...
Всекидневно си правим сметка как да не си изхарчим целия "надник" и как от тях да остане някой лев заделен....
Всекидневно това не ни се получава... Или поне не на всички...
Споделете вашите размисли и страсти на тема "как да си правим сметката",
та дано някой ден успеем да не харчим всичко,
'що е в джоба ни и накрая на деня да се чудим
къде, "аджеба", останаха парите ми и за какво по дяволите ги изхарчих толкова
П.П. Ако на някой не му е интересна темата или няма какво да каже, ще го помоля да я прескочи просто
Всекидневно си правим сметка как да не си изхарчим целия "надник" и как от тях да остане някой лев заделен....
къде, "аджеба", останаха парите ми и за какво по дяволите ги изхарчих толкова

П.П. Ако на някой не му е интересна темата или няма какво да каже, ще го помоля да я прескочи просто

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Как да не харчим много или как да си правим сметката...
къде може да са отишли, зад 2та бъбрека освен 

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Имам твърде много капризи, които да си задоволявам и място за пестене няма
Печеля добре, но искам повече, тъй като капризите са доста
Въпреки това сметката ми се получава и не съм се лишила от нищо.

Всичките пари който взема ги давам за колата, слагам и екстри и тем подобни прототии
Единствения начин да си правя сметката, и да не харча много е да взимам на заем(макар и да имам)

Единствения начин да си правя сметката, и да не харча много е да взимам на заем(макар и да имам)

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ми не си купуваш неща, които не можеш да си позволиш.
не е нормално да имаш телефон, който струва месечната ти заплата примерно, още повече пък на изплащане.
не е нормално да имаш телефон, който струва месечната ти заплата примерно, още повече пък на изплащане.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
steeN написа:...не е нормално да имаш телефон, който струва месечната ти заплата примерно, още повече пък на изплащане.
Айде бе- ти още малко и ще кажеш, че не е нормално да взимаш 700лв. заплата и да караш кола за 3 бона... и то на бензин

иначе как да не харчим много е трудна работа... най-лесното и ефективно решение- малко кеш в джоба, другите пари в карта... поне се ограничават донякъде излишните разходи за дреболии... Но най-важното е да знае човек колко може да харчи, да се съобразява, да не взима кредити за глупости (като нов тел. за 1000+ кинта) и да си подреди правилно приоритетите- звучи лесно, нали

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Правилният подход е не да намалим разходите а да увеличим приходите си. Иначе за да ми е лек живота спазвам едно златно правило. Никога не си купувам вещи, които ако се скапят, да не мога да отида и да си купя същите още на другия ден без да усетя финасов дискомфорт. Всичко това го спазвам, като изключим къщата и новата кола. Но пък те са надеждно застраховани.
- dare__devil
- кандидат ентусиаст
-
Напишете си един месец всичките разходи, които правите...
Сметнете си на годишна база твърдите разходи - данъци, граждански и други незвързани с коли неща, делено на 12 , прибавете към първата сметка...
Вижте сега колко сте дали за кафенца, цигари и всякакви други глупости
Сметнете си на годишна база твърдите разходи - данъци, граждански и други незвързани с коли неща, делено на 12 , прибавете към първата сметка...
Вижте сега колко сте дали за кафенца, цигари и всякакви други глупости

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Човек трябва да харчи според приоритетите си. Поне аз така правя и досега всичко е било ок. Естествено работя от няма и година, не съм семеен и нещата са далеч по-различни и леки от при повечето от вас. Но бих спазвал същия принцип.
ukelichko написа:Правилният подход е не да намалим разходите а да увеличим приходите си.

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Ако се слезе на земята, мисли се разумно и се харчи рационално на голяма част от пискащите "няма пари, няма работа" ще млъкнат и ще си живеят доволно.
Няма как просто да си вземеш DSLR комплект за 3-4к, само за гъзарията и щото е модерно, след 10 дена да ревеш, че са ти свършили парите, да се чудиш от кого да вземеш заем и в крайна сметка да го продадеш на голяма загуба и да се набуташ за едната гъзария. Същото е и със другите скъпи играчки, като ай фони, ай пади, ай сиктири, автомобили и т.н.
За да живееш нормално, комфортно според мен първо трябва да си купуваш и харчиш пари за нещата от първа необходимост, тези без, които не можеш и едва след това, АКО ти остават пари ги давай за глезотии, джунджурии, хай тек джаджи и т.н. Всичко трябва да е съобразено. Взимаш 1000лв. заплата например. Ще си вземеш тогава Е30-ка или Е36-ца, в идеалния случай, най-много Е46(ако живееш в малък град, нямаш допълнителни разходи, като квартира, например, та ти остават повече "свободни" пари), не Е90 на изплашане със заеми, ипотеки и т.н.. Трябва ти комп - ако не си мениджър, някакъв IT-джия, не ти трябва кой знае каква мобилност ще си вземеш настолен комп за 700-800лв., който във всички случаи ще е с по-добра производителност(от един лаптоп) и редица други преимущества, няма да си вземеш последния Alienware.
И т.н. и т.н., примерите са много, идеята би трябвало да се е схваната.
Няма как просто да си вземеш DSLR комплект за 3-4к, само за гъзарията и щото е модерно, след 10 дена да ревеш, че са ти свършили парите, да се чудиш от кого да вземеш заем и в крайна сметка да го продадеш на голяма загуба и да се набуташ за едната гъзария. Същото е и със другите скъпи играчки, като ай фони, ай пади, ай сиктири, автомобили и т.н.
За да живееш нормално, комфортно според мен първо трябва да си купуваш и харчиш пари за нещата от първа необходимост, тези без, които не можеш и едва след това, АКО ти остават пари ги давай за глезотии, джунджурии, хай тек джаджи и т.н. Всичко трябва да е съобразено. Взимаш 1000лв. заплата например. Ще си вземеш тогава Е30-ка или Е36-ца, в идеалния случай, най-много Е46(ако живееш в малък град, нямаш допълнителни разходи, като квартира, например, та ти остават повече "свободни" пари), не Е90 на изплашане със заеми, ипотеки и т.н.. Трябва ти комп - ако не си мениджър, някакъв IT-джия, не ти трябва кой знае каква мобилност ще си вземеш настолен комп за 700-800лв., който във всички случаи ще е с по-добра производителност(от един лаптоп) и редица други преимущества, няма да си вземеш последния Alienware.
И т.н. и т.н., примерите са много, идеята би трябвало да се е схваната.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Животеца бая поскъпна и парите взеха да не стигат, каквито и сметки да си правя, накрая все излизат криви 

Никой не мое ма връне на селу!
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
uCnaHeTcA написа:Всекидневно срещаме хора, които се разполагат и харчат според джоба си...
къде, "аджеба", останаха парите ми и за какво по дяволите ги изхарчих толкова![]()
![]()
![]()
![]()
намираш си като мене работа която да работиш по 12,13 часа и да харчиш само в неделя и може и да се видиш с 2лв накрая на месеца

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Имаш прекалено свободно време и се чудиш къде да ходиш. Ходенето струва пари, като отидеш някъде цъкаш пари. Или си намери, какво да правиш, което да не изисква почти никакви средства или се хвани на някоя работа... Защото като бачкаш по 12-14-16 часа на ден, ще се прибереш, ще ядеш и ще легнеш да спиш. От това по евтино няма. " И кво става, събота и неделя си червив с пари и ходиш напред назад" - образно казано е това.. 

Последна промяна Kroki на 09 Яну 2012, 11:28, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Kroki написа:... Защото като бачкаш по 12-14-16 часа на ден, ще се прибереш, ще ядеш и ще легнеш да спиш. От това по евтино няма. И кво става, събота и неделя си червив с пари и ходиш напред назад
Напълно НЕвярно

Много като тебе вече плакаха ...
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4