Какви добрини сте сторили вие ,или какви са сторили за вас ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Какви добрини сте сторили вие ,или какви са сторили за вас ?

Мнение от SPEED_GABROVO » 09 Яну 2012, 13:58

Видях подобна тема в Нисан форума(какво търсих там и аз не знам :mhihi: ).Във тази тема, всеки може да споделя каква добрина е сторил,темата не е с цел хвалене,а да бъде пример какви трябва да сме,на мен лично ми стана приятно като четох темата в Нисан форума,един вид се надъхах да помагам ,когато видя някой в нужда.Аз лично не съм правил някаква страшна добрина,но определено ако имам шанс да го сторя,няма да си затворя очите,моите добрини са от типа на това,че съм давал място в рейса на възрастен,бутал съм доста закъсали коли,изхвърлям съм боклука на една възрастна жена от входа,за това се сещам засега.

П.С.Малко промених темата,може да споделяте в нея и за добрините,който са сторили за вас самите.
Последна промяна SPEED_GABROVO на 09 Яну 2012, 17:57, променена общо 1 път
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Какви добри дела сте сторили ?

Мнение от randity » 09 Яну 2012, 14:17

Ами една от днес. Навън както знаем е поледица страшна и седиме с класа и пушиме пред даскалото. Гледаме го един възрастен човек едвам ходи и като се подхлъзна и на земята. Аз веднага с още един от моя клас се изстреляхме да го вдигнем човечеца. Стана ми доста гадно. Някои опитаха да се засмеят, но след малко тъп поглед от мен и другия авер се усетиха.
Иначе добрини. Намирал съм много телефони и съм ги връщал.
Имах един случай пак седим и пушиме в даскалото и чувам някакво звънене като си мисля, че е някоя играчка. Тръгвам и намирам телефон от тия Водафон, дето струват по 10-20 лв. Звъннах на майката и и обясних къде съм и как изглежда да дойде детето да си го вземе. Идва детето и аз му казвам нали да внимава, щото другия път може да не съм аз и да не му го върнат, при което момчето на около 10-12 години извади от джоба си 10лв. и ми ги подава с думите:
-Мама каза да ви ги дам. - Викам кажи и на майка ти, че и благодаря, но да си задържи парите. Стана ми доста готино. :)
Също и аз съм бутал много закъсали коли, помагал съм на възрастни жени да се качват в рейсовете, помагал съм на жена с бебе и количка да слезе от автобус/трамвай или каквото и да е.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 09 Яну 2012, 14:44

Аз пък спасявах от удавяне един чичка миналата година на курорта Слънчев ден, до Варна :mhihi: Беше след 18 часа и нямаше спасители вече, и гледам някакъв вика в морето и маха с ръцете, попаднал в яма изкопана от теченията. Без да мисля скачам във водата. После ме черпи в местното капанче :mhihi: Беше на около 60 години, рус със сини очи, и си викам това ще да е някоя подпийнала братушка, после се оказа че е Али от Шумен :mhihi:

Иначе бутания/дърпания на коли през зимата, отстъпване на места и помагане на старци и т.н. няма нужда да ги споменаваме, те са дребни и необходими неща, и съм 100% сигурен че всички във форума вършим такива дребни добрини всеки ден, така че дайте в темата по-сериозни постижения :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 09 Яну 2012, 14:51

"Ако си направил добро - скрий, ако са ти направили добро - разкажи." Арабска поговорка

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 09 Яну 2012, 14:52

Добрините направени от сърце не се споделят...
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 09 Яну 2012, 14:56

Koz написа:Добрините направени от сърце не се споделят...

:OT: Защо пък да не се споделят ? :conf:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 09 Яну 2012, 14:58

купих си Е36-ца преди 3 години :mhihi: :mhihi:

по темата: обичам да вадя от беда всякакви животинки... било то костенурки на пътя, кученца, котенца и т.н...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 09 Яну 2012, 14:58

Убих бобър и спасих дърво :mhihi:
Има една приказка "направи добро-изяж лайно" ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///М

Мнение от ///M fanatik » 09 Яну 2012, 15:12

kemakozeE36 написа:Убих бобър и спасих дърво :mhihi:

Да бе...направи свирка,изяж дете :mhihi:

Иначе от снощи...играем билярд компанията и по едно време гледам пред вратата на кафенето едно хъски...черно-бяло със сини очи.Разпитах из заведението и се оказа,че не е на никого от присъстващите.Дори се е скитало 2 дни пред кафенето и никой не си го е прибрал,а има каишка.Излязох,погалих го....то мокро до кости,защото валеше.Тръгнах да влизам обратно,но изскимтя и ми стана кофти да го оставя там.За това си казах,че ще го прибера у дома за вечерта.Така и направих,закарах го у дома, изкъпах го,подсуших го и му дадох да си хапне.Приятелката ми много му се зарадва и каза,че иска да си го вземем (знаех си,че този момент ще настъпи),но я убедеих,че не е редно.Тази сутрин го изведох навън и го пуснах с надеждата някой да си го намери.Но уви приятели ми казаха,че още си търси стопаните около заведението..... :|
Are you /// M enough ?

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 09 Яну 2012, 16:14

Незнам защо съдбата така ме наказва , ама все тия дето най ги мразя им правя добрини ... :roll: .При мен винаги е свързано с цигани.
1.Намирам ГСМ , вместо да го задържа за себе си , почвам да звъння на последно набраните номера и да издирвам чий е... след около половин час установявам кой и къде е собственика и отивам да му го нося.Еба , глеам го чер кат кюмюр циган :shock: , ама айде , файда , сторих добрина

2.Един циган , както си вървеше по пътя и му паднаха 10 лева от джоба. :dunno:
Дигнах ги , ангела и дявола ми заприказваха на рамото ...незнам кого послушах ,ама му викнах и му ги върнах. :kuku:
Като че ли още ме е яд :banghead:
Дано оня горе ме е видял и ми върне добрината десетократно , че да не си остана само с ядът :angel:

имам и още 1 ,2 истории ще допълня , ама все е с цигани , квай тъз съдбъ :dunno:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 09 Яну 2012, 16:26

Много са....дори не си спомням всички...по принцип съм душа човек и абсолютно винаги помагам от сърце...случки не ми се разправят,но са доста.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 09 Яну 2012, 17:17

спрях веднъж да дръпна един, той ме изгледа така все едно съм на*бал жена му и ми каза да се махна от тогава пасувам, освен ако не е на живот и смърт
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Яну 2012, 18:03

Последно мисля че беше на връх Коледа, когато обикалях с моята кола всичките гаражни гумаджии в града, а след мене караше напълно непознат колега, който носеше спукана гума за ремонт на 3-ти колега с Вектра, закъсал без резервна гума на Петолъчката, а по това време сервизите не работеха; в крайна сметка го закарах при познат, който пое ангажимент да му оправи гумата (за което не останах, но съм сигурен, че е била перфе).
Човек съм забелязал, че като направи нещо хубаво, винаги под някаква форма му се връща :yes:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 09 Яну 2012, 18:06

goguma написа:Иначе бутания/дърпания на коли през зимата, отстъпване на места и помагане на старци и т.н. няма нужда да ги споменаваме, те са дребни и необходими неща, и съм 100% сигурен че всички във форума вършим такива дребни добрини всеки ден, така че дайте в темата по-сериозни постижения :)

:yes: Подкрепям,просто за тези се сетих,макар че голяма част от хората и това не правят или поне аз съм останал с такова впечатление.

jordanov написа:"Ако си направил добро - скрий, ако са ти направили добро - разкажи." Арабска поговорка

Малко промених темата ,който иска да сподели за добрина направена за него е свободен да пише в темата. :yes:

kemakozeE36 написа:Убих бобър и спасих дърво :mhihi:

И така да е ,не може да вървиш като кон с капаци ,и да игнорираш хората нуждаещи се от помощ,най вече като можеш реално да им помогнеш.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Re: Какви добрини сте сторили вие ,или какви са сторили за вас ?

Мнение от А.Марчев » 09 Яну 2012, 18:22

Имам случки да по един или друг начин съм помагал ....

Още от малък майка ми казваше и сега пак ми го казва да помагам на хората с каквото мога и да бъда добър с тях,но да не очаквам от всички добро или това което аз бих направил за тях,защото някой хора не разбират от добро,а напротив възползват се от такива,който биха дали всичко от себе си за да помогнат на някой.

Правя го да,ако ми е по силите ДА. А какво са сторили за мен не мога да кажа... все още. Надявам се рано или късно това добро да ни се върне.. ;)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата