Къде издават инвалидни стикери за автомобил?
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Къде издават инвалидни стикери за автомобил?
Къде трябва да отида за да ми издадат стикер, че автомобила обслужва инвалид? Преди около месец един таксиметров шофьор ми каза коя е службата която се занимава с издаването на въпросните стикери и адреса й, но тогава си имах други неща на главата и въобще не обърнах внимание. 

май трябва колата да е на името на инвалид.. а и зависи от степента на инвалидност..
по принцип да си имаш инвалид за който да се грижиш според мен е много кофти работа, дано не се налага:(
по принцип да си имаш инвалид за който да се грижиш според мен е много кофти работа, дано не се налага:(
Последна промяна BadAngel на 27 Яну 2006, 2:00, променена общо 1 път
No bling at the Ring
- X-citer
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
BadAngel написа:май трябва колата да е на името на инвалид..
Колата не трябва да е на негово име. Достатъчно е да отидеш с инвалида или с нотариално заверено пълномощно. Издава се стикер, който позволява паркиране на забранените за това места(за улеснение на инвалида) и навлизане в забранени улици, когато инвалида е в колата.

X-citer написа:BadAngel написа:май трябва колата да е на името на инвалид..
Колата не трябва да е на негово име. Достатъчно е да отидеш с инвалида или с нотариално заверено пълномощно. Издава се стикер, който позволява паркиране на забранените за това места(за улеснение на инвалида) и навлизане в забранени улици, когато инвалида е в колата.
е това значи, че трябва да го мъкнеш навсякъде с тебе ако искаш да си паркираш където си искаш, не е ли недомислица това?
No bling at the Ring
- X-citer
-
BadAngel написа:е това значи, че трябва да го мъкнеш навсякъде с тебе ако искаш да си паркираш където си искаш, не е ли недомислица това?
Можеш да паркираш и без да е с теб инвалида. Ако паяк вдигне колата можеш да ги съдиш - напр. отишъл си да вземеш инвалида от блока отсреща. А и не е недомислица, защото наистина има кой да обслужвам с колата си и повярвай ми хич не е приятно когато с инвалид първа степен трябва да изминеш 1. км защото е забранено да спреш или минеш през някоя улица.
Както и да е, ударихме го на чат нещо - някой знае ли нещо по въпроса?

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- vankata™
- младши ентусиаст
-
X-citer написа:BadAngel написа:май трябва колата да е на името на инвалид..
Колега, мойта кола е на името на баба ми която е инвалид!Колата трябва да е на името на инвалид за да ти издадат такъв стикер.След което отиваш в общината по местоживеене на инвалида, службата е Социалнно подпомагане.Там има списъци с необходимите документи, до колкото помня искат молба-образец която се попълва на място, експертно решение от ТЕЛК + копие от него, копие от талона на колата, личната карта на инвалида, ако ти караш колата трябва и генерално пълномощно от инвалида на твое име, че те упълномощава да го представляваш пред КАТ,ЗАСТРАХОВАТЕЛИ и т.н. Та всички тия документи се подават там, инвалида също трябва да е, стига да не е неподвижен /тогава ти трябва пълномощно/ и те ти казват след колко време да идеш да си вземеш стикера. Но, без колата да е на името на инвалида няма стикер - това е 100% !
::: vankata™ :::
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
10 мнения
• Страница 1 от 1