Какъв уред ми трябва за да режа/дупча ламарина (в колата)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Какъв уред ми трябва за да режа/дупча ламарина (в колата)

Мнение от bmw318is4 » 11 Яну 2012, 14:39

Колеги тръгнах да си правя дупка в кората (на колата) и видях че под нея има не 1 а цели 2 слоя пресичащи се ламарини които хич не са тънки , първо си мислех за ножовки :mhihi: и т.н. .... после се замислих да пробия дупки с бормашината и после някакси да натисна ламарината надолу но понеже лапарините са 2 слоя и това не става , какво да правя , да режа с шлайфа ли :shock: има ли някакви по-специални уреди дето ще ми свършат работа..... а на фордчето ламарините под кората ги пробивах с нож :kuku: сега ми липсва това :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 323

Re: Какъв уред ми трябва за да режа/дупча ламарина (в колата)

Мнение от raven85 » 11 Яну 2012, 15:04

Зеге с нож за ламарина би трябвало да ти свърши работа . Успех

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 11 Яну 2012, 15:05

Аз се сещам имаше едни ножовки на ток / не знам как да се изразя :mhihi: /, те няма ли да свършат работа? Или флекса ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 11 Яну 2012, 15:35

Бор-корони за метал, и бормашина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 11 Яну 2012, 15:43

Тоя к*р и аз съм го ял. :evil: Не става със зегето, много е малко мястото. Бор-корони толкова големи не знам да има. Аз рязах с малък флекс и стана, ама много гадно. :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 11 Яну 2012, 16:21

Един колега който е правил същото в е46 ми написа това "na места с ножовка на места с клещи за ламарина и на места с флекса (вътре цялата кола я завиваш с одела че иначе прозорси салон заминава всичко)"

Явно не става с един инструмент ами започваш да си играеш и това е :ok:

Започвам и аз ще видим накрая какво ще стане

Благодаря на всички за идеите , ся ще видя комшията има ли зеге
Изображение

Аватар
Кара: много работи
Мечтае да кара: вече нищо

Мнение от Martini » 11 Яну 2012, 16:27

А с бормашината ако направиш кръг/елипса от дупки и посли ги свържеш пак с бормашината под ъгъл.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 11 Яну 2012, 16:38

Martini написа:А с бормашината ако направиш кръг/елипса от дупки и посли ги свържеш пак с бормашината под ъгъл.....

:yes: Точно , става и с чук и много остър секач .... с флекса може тук-там ама трябва да пазиш не да пръска ,че си е мамата :yes:

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 11 Яну 2012, 16:39

А т'ва с к'ва цел се прави ? И за коя кора става на въпрос, щото аз се сещам кората при задните седалки само :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 11 Яну 2012, 16:45

Изображение

Това е уреда,но е силно непрепоръчително да се ползва при оборудвани купета с мокети в багажника,тапицерии ,седалки и т.н. :mhihi:

А тва да отслабиш отзад ламарината под кората е ебаси глупостта,за да сложиш 2 говорителя :winky: Ама всеки сам решава как да си съсипе колата в края на краищата :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 11 Яну 2012, 16:48

randity написа:А т'ва с к'ва цел се прави ? И за коя кора става на въпрос, щото аз се сещам кората при задните седалки само :mhihi:

С целта да бодна един 12" говорител по средата иначе точно за там става въпрос , до сега млатих с чука да откъртя едни допълнителни ламарини които са захванати допълнително към главните ламарини под кората и няма братко , изморих се , ще намеря първо приятел с по свестни инструменти

Намислил съм така - ще махна 2-рия слой ламарини които е малко - само по средата , после с бормашината ще направя много дупки една до друга и после би трябвало някак си да стане въпросната дупка :dunno:

колега радев говорителя е само 1 :D но 30 см :D че е глупост глупост е но няма начин , акустиката на е36 седан е толкова зле че с баскаса е немислимо , аз изтърпях 2 месеца , приятелите вече ми се подиграваха "абе пак някой рита в багажника иска да излезе" щото бас няма , само дрънчене , от друга страна 2 елипси с малко усилвателче пък не е достатъчно силно и бас пак няма , и пак донякъде е виновна акустиката на колата защото при други коли с хубави елипси съм виждал да се получава , така че съм решил , ще пробвам :oops:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Яну 2012, 16:56

Проблема с баса не се решава само с рязане, пробвай и с малко вата в леглата на говорителите :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 11 Яну 2012, 17:14

Абе с подходящите елипси и усилвател хич не е като да няма бас.А с малко въображение си има начин да се вкара и 12ка без да се реже ламарината...досещаш се,че щом е от няколко части и е дебела не е само за да ти държи говорителите и не е оферта да се реже.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 11 Яну 2012, 17:18

randity написа:Аз се сещам имаше едни ножовки на ток / не знам как да се изразя :mhihi: /, те няма ли да свършат работа? Или флекса ?

точно електрическа ножовка си е , ако се внимава може да стане културно. Трябва после добре да се упъни с вата и кората да се фиксира по някакъв начин да не дрънчи .
Изображение
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 11 Яну 2012, 17:20

mitrax написа:
randity написа:Аз се сещам имаше едни ножовки на ток / не знам как да се изразя :mhihi: /, те няма ли да свършат работа? Или флекса ?

точно електрическа ножовка си е , ако се внимава може да стане културно. Трябва после добре да се упъни с вата и кората да се фиксира по някакъв начин да не дрънчи .
Изображение

Точно за това говорех. А к'ва тая ламарина при кората отзад :shock: При Форда нема ламарини, май ?

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата