Купуване на кола без прехвърляне на собственост
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SnooPDoG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 m20b20 turbo
- Мечтае да кара: ко'т падне
Купуване на кола без прехвърляне на собственост
Добър вечер. Утре ще ходя да купувам кола(бмв) което няма да я прехвърляме на мое име защото пълномощното на човека е изтекло. Та въпроса ми е ще имам ли някакъв проблем за в бъдеще, знам, че колата си остава "вечно моя".2 ри въпрос. Катаджиите заяждат ли се за каране без салон (тапицерия, седалки) преглед можели да се мине също без него. Благодаря предварително.
Поздрави.
Поздрави.
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Купуване на кола без прехвърляне на собственост
Не е оферта с такива коли не ме питай от къде знам. Добре , че не съм единствения шах дето купува такива та успях да я продам някак
По - добре изчакай и си намери нещо редовно да ти е мирна главата 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
bivola написа:Не е оферта с такива коли не ме питай от къде знам. Добре , че не съм единствения шах дето купува такива та успях да я продам някакПо - добре изчакай и си намери нещо редовно да ти е мирна главата

На мен лично не би ми било спокойно да карам кола без документи. След като даваш някакви пари трябва да получиш отсреща някакъв документ затова. Най-малкото собственика по талон може, когато си поиска да я обяви тази кола за издирване (дори и да големия талон да е в теб, май пак имаше някаква врътка, за това не съм сигурен). Другото, което е - мисли за в бъдеще. Недай си Боже може да стане нещо и да ти потрябват пари спешно и в такива моменти човек би дал и кола и всичко за пари, но тогава както казваш ти ще съжаляваш, че е "вечно твоя".

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Eй, като се навържете така по веригата, не е истина... Толкова ли няма коли с нормални документи. В твоя случай, ако пълномощното е от собственика по талон, нека този, който я продава сега да го намери и да му се направи ново пълномощно да я продава... Дори и големия толон да е в теб, тя реално не е твоя, нямаш ли договор за покупко-продажба пред нотариус. И винаги може да стане проблем. Отделно, могат да те спрат от движение за липса на седалки /не че не се карат и такива коли по улиците/. Техническия преглед, не знам, на мойта последния път нищо не и гледаха, но напоследък са засилили сериозно контрола в пунктовете, масово монтират камери, прочети малко, в реално време може да се следи, да се проверява и пр. Да не говорим, че данъка на тая кола вероятно не е плащан кой знае от кога и за това може да не минеш преглед.../това изискване принципно е задължително/.
Сам си прецени заслужава ли си риска...
Сам си прецени заслужава ли си риска...
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Не се занимавай с такива коли,без да имаш ЧЕРНО НА БЯЛО ЗАВЕРЕНО ОТ ОТОРИЗИРАНО ЛИЦЕ ЧЕ СИ КУПИЛ КОЛАТА
Неприятностите са доста и много нерви 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Аз ще повторя колегите и ще ги допълня, всъщност колегата на практика не е вечно твоя, защото няма да имаш документи за нея.
Сам си го написал - Без прехвърляне на собствеността.. на прост език значи да не е твоя колата. Много проблеми може да си навлечеш с такава кола. Купувайки я така, ще си само владелец на колата, докато истинският собственик не си я потърси например.
В случай че искаш колата.. се свържи с настоящия й собственик или лице оправомощено да продаде колата.
В случай че искаш колата.. се свържи с настоящия й собственик или лице оправомощено да продаде колата.
what a helluva ride
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Имай в предвид че "никой не може да продаде нещо,което не е негово"
После може да се обяви тази кола за открадната и още куп други главоболия...лично според мен не е оферта
После може да се обяви тази кола за открадната и още куп други главоболия...лично според мен не е оферта
ОФФ:
А как седят нещата, когато се прави договор,но не може да се прехвърли защото е от друг град и сменян двигател?
А как седят нещата, когато се прави договор,но не може да се прехвърли защото е от друг град и сменян двигател?
Live it like you Love it
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
По същия начин. Реално нотариус не би трябвало дори да изповяда подобна сделка, тъй като данните за двигателя по талон и договор ще се различават.
Ако все пак в договора ви напишат данните по талона, с оригиналния номер на двигателя, то в КАТ ще те изловят при смяната на номерата.
Ако все пак в договора ви напишат данните по талона, с оригиналния номер на двигателя, то в КАТ ще те изловят при смяната на номерата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
SnooPDoG написа:2 ри въпрос. Катаджиите заяждат ли се за каране без салон (тапицерия, седалки) преглед можели да се мине също без него. Благодаря предварително.
Поздрави.
Миналата година ме спряха от движение понеже нямах задна седалка...
Прегледите в момента са някакъв ужас... не вярвам да го минеш без седалки и тапицерия
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Ogi написа:SnooPDoG написа:2 ри въпрос. Катаджиите заяждат ли се за каране без салон (тапицерия, седалки) преглед можели да се мине също без него. Благодаря предварително.
Поздрави.
Прегледите в момента са някакъв ужас... не вярвам да го минеш без седалки и тапицерия
100% няма как да стане
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Другото, което е за прегледите... освен салона. Сега може и да минава на някои места номера без платен данък, но за напред може да се каже, че контрола относно това само може да се затегне още.
Казвам ти го, защото обикновено тези врътки с пълномощните и т.н. се правят само и само да не се плащат данъци на тази кола и сигурно са се натрупали за много време... 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
martin_g60 написа:Ogi написа:SnooPDoG написа:2 ри въпрос. Катаджиите заяждат ли се за каране без салон (тапицерия, седалки) преглед можели да се мине също без него. Благодаря предварително.
Поздрави.
100% няма как да стане
мен с Е30ката са ме връщали за лош външен вид... нямаше бъбреци

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
alpina-ma6inata написа:Другото, което е за прегледите... освен салона. Сега може и да минава на някои места номера без платен данък, но за напред може да се каже, че контрола относно това само може да се затегне още.Казвам ти го, защото обикновено тези врътки с пълномощните и т.н. се правят само и само да не се плащат данъци на тази кола и сигурно са се натрупали за много време...
+1

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2