Купуване на кола без прехвърляне на собственост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m20b20 turbo
Мечтае да кара: ко'т падне

Купуване на кола без прехвърляне на собственост

Мнение от SnooPDoG » 19 Яну 2012, 18:43

Добър вечер. Утре ще ходя да купувам кола(бмв) което няма да я прехвърляме на мое име защото пълномощното на човека е изтекло. Та въпроса ми е ще имам ли някакъв проблем за в бъдеще, знам, че колата си остава "вечно моя".2 ри въпрос. Катаджиите заяждат ли се за каране без салон (тапицерия, седалки) преглед можели да се мине също без него. Благодаря предварително.
Поздрави.

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Re: Купуване на кола без прехвърляне на собственост

Мнение от bivola » 19 Яну 2012, 18:59

Не е оферта с такива коли не ме питай от къде знам. Добре , че не съм единствения шах дето купува такива та успях да я продам някак :yes: По - добре изчакай и си намери нещо редовно да ти е мирна главата ;)
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 19 Яну 2012, 19:26

bivola написа:Не е оферта с такива коли не ме питай от къде знам. Добре , че не съм единствения шах дето купува такива та успях да я продам някак :yes: По - добре изчакай и си намери нещо редовно да ти е мирна главата ;)

:yes:
На мен лично не би ми било спокойно да карам кола без документи. След като даваш някакви пари трябва да получиш отсреща някакъв документ затова. Най-малкото собственика по талон може, когато си поиска да я обяви тази кола за издирване (дори и да големия талон да е в теб, май пак имаше някаква врътка, за това не съм сигурен). Другото, което е - мисли за в бъдеще. Недай си Боже може да стане нещо и да ти потрябват пари спешно и в такива моменти човек би дал и кола и всичко за пари, но тогава както казваш ти ще съжаляваш, че е "вечно твоя". :) Разбира се, пожелавам ти да не ти се случи нито едно от тези двете неща, може и колата да не е толкова скъпа и да не те бърка, но никой не е застрахован, имай ги предвид тези неща. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 19 Яну 2012, 19:40

Eй, като се навържете така по веригата, не е истина... Толкова ли няма коли с нормални документи. В твоя случай, ако пълномощното е от собственика по талон, нека този, който я продава сега да го намери и да му се направи ново пълномощно да я продава... Дори и големия толон да е в теб, тя реално не е твоя, нямаш ли договор за покупко-продажба пред нотариус. И винаги може да стане проблем. Отделно, могат да те спрат от движение за липса на седалки /не че не се карат и такива коли по улиците/. Техническия преглед, не знам, на мойта последния път нищо не и гледаха, но напоследък са засилили сериозно контрола в пунктовете, масово монтират камери, прочети малко, в реално време може да се следи, да се проверява и пр. Да не говорим, че данъка на тая кола вероятно не е плащан кой знае от кога и за това може да не минеш преглед.../това изискване принципно е задължително/.
Сам си прецени заслужава ли си риска...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 19 Яну 2012, 20:00

Не се занимавай с такива коли,без да имаш ЧЕРНО НА БЯЛО ЗАВЕРЕНО ОТ ОТОРИЗИРАНО ЛИЦЕ ЧЕ СИ КУПИЛ КОЛАТА :yes: Неприятностите са доста и много нерви :yes:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Яну 2012, 21:38

Аз ще повторя колегите и ще ги допълня, всъщност колегата на практика не е вечно твоя, защото няма да имаш документи за нея.

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 19 Яну 2012, 21:57

Сам си го написал - Без прехвърляне на собствеността.. на прост език значи да не е твоя колата. Много проблеми може да си навлечеш с такава кола. Купувайки я така, ще си само владелец на колата, докато истинският собственик не си я потърси например.
В случай че искаш колата.. се свържи с настоящия й собственик или лице оправомощено да продаде колата.
what a helluva ride

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 20 Яну 2012, 1:41

Имай в предвид че "никой не може да продаде нещо,което не е негово"
После може да се обяви тази кола за открадната и още куп други главоболия...лично според мен не е оферта

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 20 Яну 2012, 2:46

ОФФ:
А как седят нещата, когато се прави договор,но не може да се прехвърли защото е от друг град и сменян двигател?
Live it like you Love it

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 20 Яну 2012, 13:05

По същия начин. Реално нотариус не би трябвало дори да изповяда подобна сделка, тъй като данните за двигателя по талон и договор ще се различават.
Ако все пак в договора ви напишат данните по талона, с оригиналния номер на двигателя, то в КАТ ще те изловят при смяната на номерата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 20 Яну 2012, 13:19

SnooPDoG написа:2 ри въпрос. Катаджиите заяждат ли се за каране без салон (тапицерия, седалки) преглед можели да се мине също без него. Благодаря предварително.
Поздрави.

Миналата година ме спряха от движение понеже нямах задна седалка...
Прегледите в момента са някакъв ужас... не вярвам да го минеш без седалки и тапицерия

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 20 Яну 2012, 13:21

Ogi написа:
SnooPDoG написа:2 ри въпрос. Катаджиите заяждат ли се за каране без салон (тапицерия, седалки) преглед можели да се мине също без него. Благодаря предварително.
Поздрави.

Прегледите в момента са някакъв ужас... не вярвам да го минеш без седалки и тапицерия

100% няма как да стане

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 20 Яну 2012, 13:24

Другото, което е за прегледите... освен салона. Сега може и да минава на някои места номера без платен данък, но за напред може да се каже, че контрола относно това само може да се затегне още. :) Казвам ти го, защото обикновено тези врътки с пълномощните и т.н. се правят само и само да не се плащат данъци на тази кола и сигурно са се натрупали за много време... :roll:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 20 Яну 2012, 13:37

martin_g60 написа:
Ogi написа:
Поздрави.

100% няма как да стане

мен с Е30ката са ме връщали за лош външен вид... нямаше бъбреци :mhihi: .. излязох сложих ги, бяха в багажника, че ги нямаше щипките отгоре... и минах.. оня ме гледа лошо докато си ги махах след прегледа ама. :roll:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 20 Яну 2012, 15:17

alpina-ma6inata написа:Другото, което е за прегледите... освен салона. Сега може и да минава на някои места номера без платен данък, но за напред може да се каже, че контрола относно това само може да се затегне още. :) Казвам ти го, защото обикновено тези врътки с пълномощните и т.н. се правят само и само да не се плащат данъци на тази кола и сигурно са се натрупали за много време... :roll:

+1 :yes: Хич не се занимавай, само ядове ще береш после
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата