Има ли някой който разбира от автомобилни GPS навигации
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Има ли някой който разбира от автомобилни GPS навигации
Решил съм да си купя навигация но не съм в час с някой неща ако някой колега разбира и може да ми помогне да драсне едно Л.С ще съм му много благодарен. Предварително благодаря!!!
Последна промяна Yed на 23 Яну 2012, 22:05, променена общо 1 път
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Има ли някой който разбира от автомобилни навигатори?
за БГ си купуваш Гармин (само и единствено заради картата), за чужбина ако ти трябва е без значение- за белите държави всички имат хубави карти...
Като модел- зависи какво искаш, може за 200лв., може и за 800лв....
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
ms написа:за БГ си купуваш Гармин (само и единствено заради картата), за чужбина ако ти трябва е без значение- за белите държави всички имат хубави карти...
Не само. Аз съм с iGO старото даже и няма грижи. И до Чехия ме закара и върна и из България не съм се загубвал

Смени заглавието колега на Има ли някой който разбира от автомобилни навигации или направо си напиши GPS. Да пишат повече колеги, че аз първоначално, като го прочетох си помислих за рали навигатор

- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм с Гармин. Мисля, че няма особено значение какъв GPS ще вземеш, но пък от друга страна не знам как се справят в България.
За колегата дето казва за Чехия - с моя гармин се губиме някъде около Usti nad labem и се въртя по някакви планински пътища. Лятото видях вълк там
Ама вече научих пътя и няма проблеми
И точно като вляза в България от Сърбия ми дава да завия по несъществуващ път, иначе там няма как да се объркаш, пътя е един.
Други проблеми не съм имал с Гармина.
Гледай да има информация за трафика, обикновено на гармин моделите след името/номера на модела има буквата Т. Много е полезно, но не зная дали върши работа за в България.
За ъпдейтването на картите - мисля, че струва около 150лв в БГ доживотен ъпдейт.
За колегата дето казва за Чехия - с моя гармин се губиме някъде около Usti nad labem и се въртя по някакви планински пътища. Лятото видях вълк там

Ама вече научих пътя и няма проблеми

И точно като вляза в България от Сърбия ми дава да завия по несъществуващ път, иначе там няма как да се объркаш, пътя е един.
Други проблеми не съм имал с Гармина.
Гледай да има информация за трафика, обикновено на гармин моделите след името/номера на модела има буквата Т. Много е полезно, но не зная дали върши работа за в България.
За ъпдейтването на картите - мисля, че струва около 150лв в БГ доживотен ъпдейт.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Ooo не, пари за карти не даваме
Взел съм си едно животно, сложил съм му "хакнато" iGO(и Грамин има) и "хакнати" карти и толкова. Ако си фирма обаче не знам дали става проблем.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ms написа:за БГ си купуваш Гармин (само и единствено заради картата), за чужбина ако ти трябва е без значение- за белите държави всички имат хубави карти...
Картата за бг я има не само Гармин - и гармин е като всичко останало - марка ..всичко зависи ,за какво ще я ползва и какво търси - ак иска производителност,аз бих рпедложил идея по-стар модел на гармин - нямам добри впечатления от новите модели - незнам защо - за мен са бавни,самата рутация най-вече

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
От около 4 години ползвам гармин нисък клас - 205 и мога да кажа, че съм доволен. Ползвал съм я в България, чужбина и в гората. Има много точно описание на пътеките и офроуд пътищата. Ако ъпдейтваш картите редовно и винаги имаш едно наум, че навигацията е спомагателно средство, а не уред на който можеш да разчиташ на 100% е идеална за парите си - около 180-200 лв.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
X-citer написа:От около 4 години ползвам гармин нисък клас - 205 и мога да кажа, че съм доволен. Ползвал съм я в България, чужбина и в гората. Има много точно описание на пътеките и офроуд пътищата. Ако ъпдейтваш картите редовно и винаги имаш едно наум, че навигацията е спомагателно средство, а не уред на който можеш да разчиташ на 100% е идеална за парите си - около 180-200 лв.
+1
205,255,265W/WT - железни - батерия до около 3 часа навигиране,достатъчно екстри да кажем..картите ги рутира прекрасно и бързо а карти за Гармин колко искаш
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Аз ползвам iGo, но при него минуса е, че нещата не са толкова подробни както при Garmin-а. Примерно нямаш номерации на блокове или пък толкова подробни пътеки за които е споменал колегата X-citer.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
И аз съм с Гармин от 3-4 години, Ексайтъра ми го похвали преди едно пътуване в Италия, искаше да ми го дава да го ползвам, но направо си купихме... Мисля, че е някакъв среден клас, много съм доволна. Все още си има някои дребни неточности в картите, няма номера на улици, някои блокове, но като цяло е ОК... Бързо нанасят промени и нови пътища, кръговото на Перник примерно и магистралата се появиха даже май преди пуска...Без Гармина общо-взето съм изгубена
Там всякакви екстри- близки ресторанти, магазини, бензиностанции, болници, междинни точки, нощни режими...Ползвала съм и опцията за пешоходец, и тя е ОК... И друго нещо - не знам как е на други навигации, но Гармина изчислява изключително точно часа на пристигане до дадена дестинация - друг град, не знам как го прави, но за да го промениш, трябва или да спираш за дълго време или да караш нон-стоп, и то доста над ограниченията...
Чувала съм негативни отзиви за Гармина, пътувала съм и с доста приятели с някви други по телефоните... Не мисля, че видях по-добра - по-прецизна /изключително точно е местоположението на колата/ , бърза... пък имайки пред вид размера на екрана и всички други екстри, съвсем. Батерията обаче не държи дълго.
Сега имам няква на Нокиата, но се отказах да я ползвам още от първия опит...

Чувала съм негативни отзиви за Гармина, пътувала съм и с доста приятели с някви други по телефоните... Не мисля, че видях по-добра - по-прецизна /изключително точно е местоположението на колата/ , бърза... пък имайки пред вид размера на екрана и всички други екстри, съвсем. Батерията обаче не държи дълго.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Apassionata написа:И аз съм с Гармин от 3-4 години, Ексайтъра ми го похвали преди едно пътуване в Италия, искаше да ми го дава да го ползвам, но направо си купихме... Мисля, че е някакъв среден клас, много съм доволна. Все още си има някои дребни неточности в картите, няма номера на улици, някои блокове, но като цяло е ОК... Бързо нанасят промени и нови пътища, кръговото на Перник примерно и магистралата се появиха даже май преди пуска...Без Гармина общо-взето съм изгубенаТам всякакви екстри- близки ресторанти, магазини, бензиностанции, болници, междинни точки, нощни режими...Ползвала съм и опцията за пешоходец, и тя е ОК... И друго нещо - не знам как е на други навигации, но Гармина изчислява изключително точно часа на пристигане до дадена дестинация - друг град, не знам как го прави, но за да го промениш, трябва или да спираш за дълго време или да караш нон-стоп, и то доста над ограниченията...
За номера на блоковете - изтегли последните карти

За изчисляването на времето за пристигане почти 90% точно ...едиснтвеното ,което е - на навигациите е ,понякога избират не най-добрите маршрути,но за да се хване спецификата на избиране на маршрут трябва да се пробват няколко пъти една дестинация в различни режими (най-бързо като веме,най-кратко като разсотяние и т.н)
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
За Бг само Гармин и за навън го използвам няколко пъти и ме прекарва без проблем.
Разгледай кой ще ти е най удобен, някой 4.3" или 5".
Ако парите не са ти проблем, вземи някой с повече екстри и трафик инфо.
И винаги си слагайте последните карти и камери .. има ги на доста места из нета.
п.п. Паси, магистралата се появи след като беше готова.
Разгледай кой ще ти е най удобен, някой 4.3" или 5".
Ако парите не са ти проблем, вземи някой с повече екстри и трафик инфо.
И винаги си слагайте последните карти и камери .. има ги на доста места из нета.
п.п. Паси, магистралата се появи след като беше готова.

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Взимай Гармин особено ако е с "оff road" карта ще е перфектно!

- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Идеята е да използвам навигация която работи с програма iGo8 или по подробните карти като iGo-PRIMO изпадна ми една навигация марка MIO по точно модела MIO M440 и се допитах до няколко човека и едни казват,че не е проблем да се инсталира такава карта други казват,че неможе да се инсталира.
Последна промяна Yed на 24 Яну 2012, 6:47, променена общо 1 път
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: Има ли някой който разбира от автомобилни GPS навигации
Последното ти изречение нещо не го схванах.
До колко виждам на МИО може да се сложат Иго карти ... http://gps-6.com/mio.htm
Няколко човека ти дадоха лични съвети .. послушай ги.
Аз ще ти дам още един .. за Гармин има местна карта , която се разработва от БГ ентусиасти + много голяма помощ на всеки желаещ и за това картата е доста подробна, за Иго,Том Том и другите китайски чикии няма такива карти и следователно са по-зле.
Още да ти се дава ли акъл или няма смисъл?
п.п. пробвай да намериш инфо за това мио .. аз поне не успях .. искаш май да се вкараш в някакъв филм
До колко виждам на МИО може да се сложат Иго карти ... http://gps-6.com/mio.htm
Няколко човека ти дадоха лични съвети .. послушай ги.
Аз ще ти дам още един .. за Гармин има местна карта , която се разработва от БГ ентусиасти + много голяма помощ на всеки желаещ и за това картата е доста подробна, за Иго,Том Том и другите китайски чикии няма такива карти и следователно са по-зле.
Още да ти се дава ли акъл или няма смисъл?
п.п. пробвай да намериш инфо за това мио .. аз поне не успях .. искаш май да се вкараш в някакъв филм

45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3