Дискусия за яйцата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Дискусия за яйцата

Мнение от bmw318is4 » 24 Яну 2012, 1:35

Колеги какво ви е мнението за суровите яйца? Изчетох 1000 мнения и все различни , могат ли да се пият сурови или не?
става въпрос за нормални купени яйца - не за домашни , по 12 часа съм на крак и започнах да ям рядко, като пък имам време за ядене то е в крайно неподходящата част на деня , нямам пари за добавки , преди време имах навика да си пиивам по 3 яйца сутрин само че с всичко това което изчетох тогава спрях но нямаше проблем защото яко наливах добавки :mhihi: сега единствената добавка дето вземам е някой аспирин като имам настинка... та какво мислите по въпроса има ли риск от салмонела , вредно ли е приемането като са сурови и т.н. , опитвали ли сте , как ви се е отразило , аз лично не се чувствах зле
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Re: Дискусия за яйцата

Мнение от Kambe » 24 Яну 2012, 1:39

мой приятел пие по 16 след фитнес, още не е почнал да коткудяка, така че ти си :yes: инъче ДА, вярно е, че риска от някви гадорий е доста по-голям отколкото след термална обработка
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 24 Яну 2012, 2:05

тва е за фитнес темата, там сме коментирали сто пъти.

пиенето на сурови яйца е руска рулетка.

аз като младеж на 20 години ги правих тези глупости, освен това и пържени и варени много ядях, по 10ина на ден (с жълтъците, което е грешка). веднъж така като му бях дялнал 10-15 яйца и се бях изприщил целия. не можех да се позная в огледалото. повече от 10 години са минали и все още като хапна жълтък (било то сготвен в някоя манджа) и на лицето ми веднага излизат разни работи.

заеби ги тея простотии, колкото и да нямаш пари не си струва да се прецакваш.

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 24 Яну 2012, 17:13

сурови само ако са пресни ;) и ако не те е гнус :mrgreen:
и не прекалявай с жълтъците,че е мн товарят черния дроб и имат доста холестерол.... :maad:
:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 24 Яну 2012, 19:19

Ами първо - суровите яйца са опасни, тъй като понякога са носители на зарази-примерно салмонели, второ - съдържат протеинът авидин, който деактивира биотинът в организма, т.е. развива се хиповитаминоза В7. Инак съм пробвал като малък, ами гадно е като консистенция, особено белтъка...
Никой не мое ма връне на селу!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Яну 2012, 20:55

Чичо ми разправаше преди когато е бил на мойте години, че на няколко пъти е пил 10 айца в един буркан, малко млатене и го изпива това на един път. После вика немоа се спра, яко палър :d
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 24 Яну 2012, 20:58

Колегите ти казаха, а и ти си знаеш, че при тези от магазина има риск от салмонела. Доколкото знам ако са домашни не би трябвало да има проблем.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 24 Яну 2012, 23:36

Докато тренирах по активно ги пиех с прясно мляко, но само белтъците.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 25 Яну 2012, 16:23

Голям кураж се иска, че да пиете яйца от супермаркета сурови, евала хора. Тва си е чиста руска рулетка.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 25 Яну 2012, 18:04

Ми аз като малък пиех ама съм си жив още. Верно не всеки ден. Чесно да си кажа най ми харесваше жълтъка :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 25 Яну 2012, 18:17

makaveli316 написа:Голям кураж се иска, че да пиете яйца от супермаркета сурови, евала хора. Тва си е чиста руска рулетка.

Ще пие после 1 шепа антибиотици и ще се излекува от салмонелозата. :shock:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 26 Яну 2012, 18:41

Явно риск има , чудно защо толкова много хора все още го практикуват и твърдят че е безопасно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 26 Яну 2012, 18:50

bmw318is4 написа:Явно риск има , чудно защо толкова много хора все още го практикуват и твърдят че е безопасно

Нормално, щото не им се е случвало нищо.
В момента в който им се случи нещо, друга песен ще пеят, но това е за всичко в живота, де да бяха само яйцата.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 26 Яну 2012, 19:00

Това са малко бабини дивотини. Аз яйца пия вече 10 години сигурно и никога съм нямал проблем. Но само белтъка де. Да, найстина има малък риск от салмонела, но вече сме 21 век, с две хапчета ще те оправят, няма страшно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 26 Яну 2012, 19:11

520i написа:Това са малко бабини дивотини. Аз яйца пия вече 10 години сигурно и никога съм нямал проблем. Но само белтъка де. Да, найстина има малък риск от салмонела, но вече сме 21 век, с две хапчета ще те оправят, няма страшно.

Кой знае, сигурно някой погребан и той така е мислел и в момента те псува :mhihi: базик
А и точно, че е 21век, не е като едно време.
Сега всички хранителни продукти минават през толкова фази докато стигнат до трапезата ти и с какво ли не ги блъскат вътре.
Направо си е тото, ако питаш мен и ще е добре никой от нас да не "пичели" :mrgreen:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата