Колко пари е акта за без винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колко пари е акта за без винетка?

Мнение от pepelq6ko » 05 Мар 2012, 10:58

Вчера на прибиране от Монтана между Берковица и с.Бързия ме заковаха ушевите.Карахме 5 коли в колона,аз бях в средата и всички си карахме в ограничението 60км. и как точно БВМ-то избраха да спрат не е нужно да ви казвам.На стъклото има залепена седмична винетка,но от февруари(майка им ш'ий ба правих предница за 1300лв и на дупките по Петрохан ме боли сърцето обаче винетка искат иначе).Как и да е реших да карам така тоя път и тия ме ушиха.Бяха 2 джипа 1 с регистрация Со и 1 с ВР което ми подсказа,че едните са контрол на другите и няма да има как да "бутна".Направих си устата,играх циркове,но не минава.Тоя вика "връщаш се да си купиш винетка от Берковица,лепиш я и се връщаш да ти дам талона на колата иначе оставаш без талон и ще си го получиш с акта след 1 месе".Връщам се до Берковица и купувам винетка,лепя я и се връщам до караулката,взимам завоя и друг от тия 4мата пак ми слага палката :ranting: ,аз слизам и се смея,след като ме познаха ми вика "ти май още един акт искаш?" Софийски БМВ-та там хич не обичат явно за това всеки,който предприеме пътуване в тази дестинация да го има предвид.До 2010 акта е бил 100лв,после четох,че глобата станала 300лв.Други твърдят,че 300лв е глобата за повторно нарушение иначе си е 100лв.По принцип съм изряден шофьор и спазвам правилника обаче да плащам данък на колата и винетки и на майка им п*тката и да си разбивам колата всеки ден много мразя.В този ред на мисли нямам актове от 2006та,ако това има значение за оформянето на глобата ми.Търсих актуална информация за 2012 във форума,но не намерих.Ако има някой колега,който е запознат ще бъда благодарен да знам предварително присъдата,а не да отида да плащам 100 и да ми кажат 300 и да ми се запоти челото. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Колко пари е акта за без винетка?

Мнение от acho.rs » 05 Мар 2012, 11:26

Няма измъкване от винетка - 67лв или адския филм , глоби и тн ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 05 Мар 2012, 12:14

Че ще ям дървото то ясно и харесвам -нехаресвам българските пътища ще си плащам като поп и т'ва е.Нямам нищо против да плащам,но да карам на европейски пътища.Въпросът ми е колко ще ме одерат?

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 05 Мар 2012, 12:23

Мисля че още е 100лв , като за първи път повторния е 300.
Иначе и аз съм забелязал , че на повечето дестинации предпочитат да спират бмв-та (няма значение модела) явно ни мислят за паралии :mhihi:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 05 Мар 2012, 13:00

Код: Избери целия код
(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който
управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена
съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно
превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с
изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:

4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за
превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни
средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства,
предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса
не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена
проходимост - 100 лв.

100лв за невалидна винетка и още 100 за това, че не си си отлепил старата - 200лв. Второто е в зависимост в колко лошо настроение са и какъв късмет ще извадиш, аз лично тоя к*р го ядох 2009-та, като ме спряха до Варна и винетката ми беше изтекла предния ден. Полицая писал в акта случката, и който решава какво да е наказанието е решил и с двата члена да ми го набие. Поне акта се бави 3 месеца тогава, де :mrgreen:

Та... Изобщо не си струва, купувай си винетка по-добре...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 05 Мар 2012, 13:38

Акта гласи:"на предно панорамно стъкло липсва залепен валиден стикер за заплатена винетна такса за 2012 съгласно член 10.ал 2 от ЗДВГ с което е нарушил чл.139 ал.5 от ЗДВГ"
Дано да се размина със 100нка :dummy: и като тръгна натам ще ходя със стрария ми Сеат Кордоба от 94та година.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 05 Мар 2012, 14:19

Така формулирано, почти със сигурност ще ти струва един Алеко акта... А дали си струва за 70лв да не си караш BMW-то е въпрос на избор вече :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 05 Мар 2012, 15:51

Яд ме е само,че от много години нямам нарушения и можех да отида до КАТ и да си взема оранжево талонче,но днеска-утре и така и не го направих.Сега можеше пак да остана без него,но поне щях да отърва 100ката и нямаше да си късам нервите в дебилна институция като КАТ.

Назад към Извън Темата