Манометър - откаде ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Манометър - откаде ?

Мнение от v_p_m » 21 Апр 2012, 20:48

Здравеите ще слагам манометър за да се провери как работи турбото , обаче наличните ми манометри са или много груби(обемни) или много големи като обхват, требва ми пресна информация може и на лс за магазин от които да си купя(или човек) обхвата в наи добрия случаи да е 0-1 бар или до 2-3 макс 4 бара мерси предварително :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Манометър - откаде ?

Мнение от sub_eleven » 21 Апр 2012, 21:22

До десета ли искаш да гледаш или стотна?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 21 Апр 2012, 21:34

VDO- препоръчвам го като марка, малко е скъпичко, но са много добри. Ако не се лъжа те правеха и на бмв таблата и на много други коли разбира се
Ето този модел като тип на разграфяване и обхват предполагам ще ти свърши работа.
Само не знам откъде могат да се закупят т.е. имат ли представителство у нас
Изображение
Vdo 52mm Mechanical Turbo Boost Gauge (#150015001)
Online Price £ 53.97
http://tuning-parts.bg/52mm-vdo-type/
А това е другия вариант ;)
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 23 Апр 2012, 11:14

Да този от последния линк е идеален даже прекалено :mhihi: има ги за под 10 лв. просто немога да се сетя за магазин пък и в саитове гледах но не намерих , а налягането което ще се мери с него е от 0.2 до 0.8-0.9 бара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 23 Апр 2012, 11:33

Аз лично позлвам ето този с 52mm диаметър:

http://www.springfieldstreetrod.com/newimag/150052.jpg

Дори е в ПСИ както го виждаш на снимката, понеже го поръчах от САЩ.
Ползвам го от около 2 години и работи добре .

Тук такива продава колегата error
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Апр 2012, 21:11

DLVasilev написа:VDO- препоръчвам го като марка, малко е скъпичко, но са много добри. Ако не се лъжа те правеха и на бмв таблата и на много други коли разбира се
Ето този модел като тип на разграфяване и обхват предполагам ще ти свърши работа.
Само не знам откъде могат да се закупят т.е. имат ли представителство у нас
Изображение
Vdo 52mm Mechanical Turbo Boost Gauge (#150015001)
Online Price £ 53.97
http://tuning-parts.bg/52mm-vdo-type/
А това е другия вариант ;)

Аз съм с този от линка на ТУНИНГ ПАРТС (от тях си го взех) и си работи коректно. Само дето малко силно свети. Ама не е болка за умиране. Даже на тройника с който дойде манометъра си има жигльорче да не подскача стрелката. С друг тройник стрелката подскача при празен ход, но и за това си има лек. ;)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Апр 2012, 21:22

Това "VDO" от тунинг партс е чисто китайче.Пише си на уреда тип ВДО а не че оригинално.Истинското е в пъти от тая цена.Ако вземате от тия уредчета имайте в предвид че не са особено точни.Този специално е един прост китайски манометър.Има и електронни които са с МАП сензор но не са много надеждни.Ако е само да си свериш колко дава стоковото турбо става и с всеки по качествен манометър.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 26 Апр 2012, 17:59

Jordana написа:Това "VDO" от тунинг партс е чисто китайче.Пише си на уреда тип ВДО а не че оригинално.Истинското е в пъти от тая цена.Ако вземате от тия уредчета имайте в предвид че не са особено точни.Този специално е един прост китайски манометър.Има и електронни които са с МАП сензор но не са много надеждни.Ако е само да си свериш колко дава стоковото турбо става и с всеки по качествен манометър.

Само искам да ти кажа, че тва VDO от снимката си е VDO и не е от тунинг партс.
Линка с тунинг партс съм го дал като алтернативен вариант ;)
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 09 Юни 2012, 13:24

Здравейте колеги, да не отварям нова тема, имам един въпрос. Купих си такъв манометър "Тип ВДО" но ми се струва, че доста странно работи! Като запаля колата стрелката не помръдва, при малко подаване на газ (нафта) пак нищо не се случва, но като я из форсирам до към 4к оборота показва 0,6- 0,7бара! Това на място се случва, не съм я пробвал в движение! Та въпроса ми е, нормално ли е според вас или да ходя да го връщам?

Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Юни 2012, 15:13

Нищо му няма на уреда .Буст се мери под товар и без 1 предавка най добре на директна.Така на място освен да продухваш ауспуха друго не става.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 10 Юни 2012, 13:03

Благодаря колега :yes:

Назад към Извън Темата