Полицейски радар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Полицейски радар

Мнение от armagedon01 » 26 Апр 2012, 9:25

Това е примерна снимка на радар
Изображение
Въпросът ми е това ли трябва да са показанията му ако са те засекли с превишена скорост и задължително ли трябва скоростта/в случая 90/ да я има и на двата дисплея /горе и долу/, че са ми обяснявали, че трябва да я има и на двата ако има вързано устройство за снимки към радара .... ?
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Полицейски радар

Мнение от Gqbriel » 26 Апр 2012, 12:27

Ще си позволя да цитирам една тема от друг форум :oops:

УДОСТОВЕРЕНИЕ
ЗА ОДОБРЕН ТИП СРЕДСТВО ЗА ИЗМЕРВАНЕ
Measuring Instrument Type-approval Certificate

Изображение

Издадено на: ЕТ "СОТТРОН - Иван Сотиров", гр. София и "Тинел електроникс" ООД, гр. София

Относно: радарен скоростомер тип "Трафик радар" TR4D

1. Описание на типа:
Средството за измерване Трафик радар TR4D е предназначено за контрол превишаването на ограничението на скоростта от моторни превозни средства при пряка видимост до тях, в условията на интензивно движение. Радарът измерва скоростта на МПС от транспортния поток и регистрира най-високата измерена скорост, посоката на движение, датата и часа на нарушението и ги съхранява за определен период от време.

Има три възможности за измерване на скорост:
٠ Измерване на скоростта само на приближаващите МПС.
٠ Измерване на скоростта само на отдалечаващи се МПС
٠ Измерване на скорост в двете посоки и индикация на посоката на измерената скорост.
Радарът има два режима на измерване на скоростта: непрекъснат и режим на единичен импулс, което увеличава неговата ефективност при санкциониране на нарушение на ограничението на скоростта.
Радарът е портативен, може да работи стационарно както поставен извън автомобила на стойка, така и от купето на автомобила през прозореца. Може да бъде дистанционно управляван за основните си функции.
Трафик Радар TR4D
Селективност по скорост - до 3 km/h в обхвата на измерваните скорости.
Разстояние на действие /обсег/ за лек автомобил – не по-малко от 300 m.
Разстоянието на действие може оперативно да се намалява около 2 пъти.
Захранващо напрежение - от 11,5 V до 15 V.
Индикация на скоростта – цифрова, на LCD дисплей:

Главен дисплей – на два реда, с височина на знака 5mm се показват: дата, час и минута на астрономическото време, режим на измерване на скоростта, обсег, символа за посоката на движение А, R или X, съответно означаващи: А – приближаващи се МПС, R - отдалечаващи се МПС, X – в двете посоки, измерената скорост VM и въведеното ограничение на скоростта VL. В режим памет (преглед на паметта) първоначално за кратко време излиза контролната сума - А36Е, след което запаметените параметри.
Спомагателен дисплей – височина на знака 13 mm, показва измерената скорост VM или знак за понижено захранване.
Дисплеите имат автоматично подсветване при недостатъчна осветеност.
Режими на измерване на скоростта.
Непрекъснат / Н / - непрекъснато измерва скорост. Ако има превишение на въведеното ограничение фиксира измерената скорост на двата дисплея, при което показанието мига, съпроводено от прекъснат звуков сигнал. На главния дисплей се фиксира и показанието на времето.
Единичен импулс / Е / - включва СВЧ излъчването за време до 1 секунда и измерва скорост. При превишение на измереното ограничение фиксира измерената скорост на двата дисплея, при което показанието мига, съпроводено от прекъснат звуков сигнал. На главния дисплей се фиксира и показанието на времето.

Памет – регистрираните превишения на ограничението на скоростта, заедно с параметрите на измерване автоматично се запаметяват и номерират и при нужда могат да се извеждат. Обем на паметта – 240 записа.
Звукова сигнализация – при включване на захранващото напрежение, при включване на режим единичен импулс и при дистанционно управление – кратък звук; при превишение ограничението на скоростта – прекъснат звук в продължение на 5 секунди. При повторно включване на радара, на главния дисплей се изписват последно въведените параметри.

Параметри на СВЧ част – излъчвана непрекъсната мощност до 20 mW; честота /10525 ±30/ MHz; ширина на диаграмата на излъчване 15°.
Захранващо напрежение - от 11.5 V до 15 V.
Консумация – в режим на измерване “ Н “ с подсветване на дисплеите - 400 mA; без подсветване - 320 mA; в режим на измерване “ Е “ без подсветване - 120 mA.
Вградена акумулаторна батерия: 3,6 V / 220 mAh, работеща в режим на подзаряд. Осигурява съхраняване на последно въведените параметри и астрономическото време в продължение на най-малко 6 месеца.
Габарити на радара - 220 х 130 х 100 mm.
Маса на радара - 1,8 kg.
Дистанционно управление – управлява чрез кодиран радиосигнал режимите “ Н “ и “ Е “ от разстояние до 5 m от радара. Вградената батерия осигурява работа за срок не по-малък от 6 месеца.
Магнитна стойка.
Позволява закрепване на радара върху стоманена повърхност / респективно върху автомобила / и насочването му в желаната посока.
Габарити на стойката - диаметър на основата 90 mm; височина 106 mm.
Маса на стойката - 0.5 kg.
Захранващ кабел - дължина 3 m, с куплунг за включване в гнездото на запалката на автомобила.
Експлоатационно куфарче.
Габарити на куфарчето - 430 х 320 х 140 mm.
Маса на пълния комплект - 5.0 kg.

КОМПЛЕКТНОСТ
Трафик радар TR4D 1 бр.
Магнитна стойка 1 бр.
Дистанционно управление 1 бр.
Захранващ кабел 1 бр.
Техническо описание и инструкция за експлоатация 1 бр.
Експлоатационно куфарче 1 бр

Използва се в областта на безопасността на транспорта.

2. Технически и метрологични характеристики:
٠ Обхват на измерване на скоростта - 30 km/h - 200 km/h.
٠ Грешка при измерване на скоростта - ± 1 km/h до 100 km/h и ± 1 % над 100 km/h.
Определя посоката на движение; Има три възможности за измерване на скорост:
٠ Измерване на скоростта само на приближаващите МПС.

٠ Измерване на скоростта само на отдалечаващи се МПС
٠ Измерване на скорост в двете посоки и индикация на посоката на измерената скорост.
٠ Работна температура – от минус 10 °С до 50 °С; устойчивост на въздействие на относителна влажност до 95 % при температура 30 °С; температура на съхранение от минус 30 °С до +70 °С в закрити сухи помещения.

3. Местоположение на знаците за метрологичен контрол и за защита:
на Трафик Радар TR4D

Изображение

Заимствах го от форума на Сеат
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon01 » 26 Апр 2012, 13:48

Gqbriel написа:Непрекъснат / Н / - непрекъснато измерва скорост. Ако има превишение на въведеното ограничение фиксира измерената скорост на двата дисплея, при което показанието мига, съпроводено от прекъснат звуков сигнал. На главния дисплей се фиксира и показанието на времето.
Единичен импулс / Е / - включва СВЧ излъчването за време до 1 секунда и измерва скорост. При превишение на измереното ограничение фиксира измерената скорост на двата дисплея, при което показанието мига, съпроводено от прекъснат звуков сигнал. На главния дисплей се фиксира и показанието на времето.

Благодаря за инфото и аз преди бях го чел това, ама сега не можах да го намеря ...... Наскоро бяха ме спряли ама първо ограничението беше 80 на радара беше заложено 60 и скоростта ми я имаше само на горния дисплей и аз си позволих да си поспоря с тях и накрая ме пуснах уж правейки компромис ама исках да съм сигурен за др път :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 28 Апр 2012, 20:00

На тази примерна снимка не виждам заложената скорост. Когато те спряха,на горният дисплей ли е вкарано ограничението?
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon01 » 30 Апр 2012, 8:35

Доколкото аз виждам заложената скорост е 84 най - долу в дясно/на горния дисплей/ ...
Изображение

Назад към Извън Темата